Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: kamo s dvogodišnjakom...?

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno kamo s dvogodišnjakom...?

kad je ovako ružno vrijeme i kad se ne može van? Suludo mi je stalno biti po shopping centrima. Za igraonice mi se čini premali ili sam u krivu? Što sve radite kada ste kod kuće? Uz ono standardno čitanje, crtanje, igranje...Moj voli kuhati pa ga uvijek uključim u to, ali imam osjećaj da mi katakd ponestaje ideja

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Sad će ti se prvo javiti oni koji idu van i po ružnom vremenu

Ja sam znala otići do prijatelja, rodbine (bake, djedovi), pa malo po shopping centrima...i tak. I gledali smo crtiće.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mi idemo kod prijatelja, kod rodbine, van (ako ne padaju sjekire).
    Jedino ne idemo u šoping centre.

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Ja ću sa svojim trogodišnjakom nadoknaditi sve ono što nismo stigli raditi od ranog proljeća, od kada smo svaki slobodan trenutak provodili vani. A van ćemo i dalje ići, samo na kraće i ne baš kad padaju sjekire.
    Eto već smo počeli puno više čitati, bojati, tata se više igra s kockicama i autićima. Zapravo imamo premalo vremena da bi sve stigli.

mimi 25 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

To i mene muci. I vec sada mi je lose kada se sjetim zime koja nam dolazi, kracih dana, ruznog vremena. Ne znam sto cemo raditi cijeli dan, a sami smo doma do 16.00 ja, dvogodisnjak i devetomjesecna beba.
    I mi ponekad odemo u goste ili kod none, ali ne mogu ni to svaki dan. Cini mi se da se stvarno izbor svodi na goste ili shoping centar.
    Razmisljam o igraonici za starijega.....jednom tjedno po 1.5 sat. Mozda....vidjet cu.

mlada.majka avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Ma sa dvogodišnjakom već stvarno možes svašta i svagdje!Možete crtati,bojati,slagati kockice,otići prošetati baš stvarno ako nije jako hladno,malo prošetati!Raspitaj se dali u tvom mjestu ima kakva dječija igraonica,i tamo možete provoditi vrijeme!Naprimjer u našem vrtiću ima igraonica 3x na tjedan po 2 sata,moji klinci to baš vole!tamo crtaju,igraju se imaju lutkarsku radionicu,uče pjesmice i svašt nešt,ako to imaš u kojem vrtiću u blizini toplo ti preporučam!
    uživajte....!!!

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam znala otići u dječju knjižnicu. Znaju imati kutak za igru s kockicama i slikovnicama za najmanje.

Ili kod kuće napravimo kućicu od kartona ili od plahte i stolica.

Baš da idem van po kiši, to mi se ne da, a ni do šoping centra nemam volje ići kad baš lijeva Eventualno kod prijatelja.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

meni je baš nekako već došao gušt, vani kiša, hladno, a mi doma.
    i kao svake zime, peći ćemo kolače. i debljati se nisam kolač napravila, ne pamtim od kad.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nemam još iskustva, ali već sad se družim s frendicama koje očekuju bebe u isto neko vrijeme kada i mi, pa pretpostavljam da ćemo se poslije družiti i s bebama, a i upoznat ćemo i druge roditelje. Možda nije loša ideja da se nalazite jedni kod drugih na druženje i igranje?

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Znam da je u knižnici Medveščak na Džamiji prije par godina postojala igraonica ta tako malu djecu s tetom s tim da su i mame obično ostajale. Bilo je besplatno uz uvjet da je dijete član knjižnice i suuper. Ja odselila pa ne znam postoji li još... I to nije bila onakva igraonica sa svakojakim čudesnim napravam po kojima djeca bauljaju i divljaju već u jednom maolm dijelu knjižnce se teta s njima igrala raznih korisnih igara. Nama bilo super...

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ma i mi idemo uvijek van, samo da ne padaju sjekire. ostalo nas ne sprječava. malac ide i u vrtić pa mu ne nedostaje druge djece, ali upravo zato želim to vrijeme koje smo skupa (a stvarno ga je malo jer dosta radim) provoditi kvalitetno. puno se igramo, crtamo, čitamo i kuhamo, ali stalno imam osjećaj da bi mogli raditi i neke nove stvari, a nemam boljih ideja. evo jučer smo skupljali lišće i kesenje po kvartu i totalno se oduševio. na takvu igru mislim - naprosto da je nešto malo drugačije.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moji su odrasli u knjižnici, iako je igraonica službeno od 3. godine, dolazili smo mi i s dvogodišnjakom (koji se šlepao uz godinu dana starijeg brata).

Sve ovisi o tome što imaš blizu i kakva ti je logistika. Mi smo se do knjižnice prošetali i po najgorem vremenu jer to je samo 3-4 zgrade dalje od našeg stana. Znala sam napamet koje dane je glazbena igraonica, koje likovna, prvi četvrtak u mjesecu je bila lutkarska priredba i slično. Djeca su na to tako navikla da i danas sami odu u knjižnicu i to im je gušt. Čak odvlače i društvo iz kvarta/razreda pogotovo na računala kad ja doma ne dam prašiti igrice, a u knjižnici je besplatno. Ipak, nije tome davno dok su tek prohodavali oko stolova u njihovom dječjem odjelu: http://www.kgz.hr/default.aspx?id=425

Dalje, ako imaš bilo koga u kvartu s djecom iste dobi, dogovorite "razmjenu" (srijedom kod tebe, petkom kod njih i slično).

Mi smo još obilazili baku, susjede i slično. Igraonice - nula bodova. Ponekad u starom Turbo limaču, ali nije me se dojmilo. Jedina stvarno dobra i s tetom animatoricom bila je u Mercatoru (organizirali su likovne radionice), ali nisam bila tamo već 100 godina pa ne znam.

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Mi u kvartu imamo odličnu kombinaciju caffe bara s igraonicom www.tantan-kutak.com koja se ništa dodatno ne plaća a i nije razvikana pa nema gužve i zmazanoće. Trenutno je posjećujemo samo kada nismo u vrtiću jer popodne se tamo uvijek nešto održava pa se ne možemo igrati. Nema teta za čuvanje nego radi po principu ti piješ kavu a dijete se igra.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Mi idemo popodne 1xtjedno na plivanje, 2x tjedno u Educarenu - mala sportska akademija, grupa baš dvogodišnjaka, roditelji u svemu sudjeluju tako da je to stvarno zajedničko vrijeme s djetetom.
    Ali naša curka ne ide u vrtić pa nam je to i socijalizacija.

Osim toga odlazimo u knjižnicu, određenim danima većina knjižnica ima igraonicu i za mlađe od 3 g (naša, na Kvatriću, ima pon i čet). Dogovaramo i kućna druženja ali kako je curka u fazi (nadam se da je faza) velike škrtosti zadnje kućno druženje i nije bio neki uspjeh jer nitko nije smio dirati njene stvari a da ja ne izigravam diplomata. Kad smo kod nekog u gostima onda je sve OK

Nedavno smo bili na rođendanu u Habylandu kraj CC1 pa su mi rekli da se može doći i samo na igranje, radnim danima uopće nema gužve, klincima je fora (za male ima isto dosta toga), samo je meni predaleko i definitivno nije za ići često. Mislim da je 35 kn ulaz.

YellowSky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Klinci 2.5 god i 7.5 meseci... 2 psa, od toga jedno stene.... Jako malo drustva s decom (ako i imaju vecinom su bebe). Ocajavam pri pomisli na zimu! Gde i mogu s decom, ne mogu sa stenetom... Stariji nije fan besciljnog lutanja po ruznom vremenu (mada je to meni i bebi ok, posebno zbog pasa). Mrzim zimu :/

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    kad je ovako ružno vrijeme i kad se ne može van? Suludo mi je stalno biti po shopping centrima. Za igraonice mi se čini premali ili sam u krivu? Što sve radite kada ste kod kuće? Uz ono standardno čitanje, crtanje, igranje...Moj voli kuhati pa ga uvijek uključim u to, ali imam osjećaj da mi katakd ponestaje ideja
    Čitanje, crtanje, igranje, kuhanje... Meni se čini da je to poprilično ispunjen dan za dijete Ako se on ne tuži da mu je dosadno, ne moraš ni ti razbijati glavu time

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

predstave za malene
    knjižnica
    druženje kod prijatelja
    uživanje doma
    šoping centri
    sve po malo

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi skupa radimo kućanske poslove, idemo u duge šetnje i pričamo
    skupa kuhamo, ja režem pa ona stavlja iz jedne posude u drugu, miješa kolače, valja tijesto,...
    pjevamo, plešemo, čitamo sad već i priče
    igramo se na podu: slažemo puzzle (sad obožava slagati), igramo se s memo karticama na svoj način, kuhamo, slažemo legiće

u kazalištu nam se par puta svidjelo, ali sad kako je napunila 2 godine, kaže da se boji mraka u kazalištu
    u knjižnicu bi rado išle, ali naša knjižnica nema nikakav program za malene: imaju igraonicu jednom tjedno, ali nikakav sadržaj: samo otvore igraonicu i puste djecu da se igraju s igračkama koje je moja cura već prerasla, zadnji put je rekla da joj je dosadno tamo pa nismo išle u zadnje vrijeme, vjerujem da su ove vaše knjižnice s programima odlična stvar
    ipak idemo redovito u knjižnicu po nove knjigice i to obožava

neki puta odemo i u shopping centar kad lijeva kiša, ali to je možda jednom u 2 mjeseca
    često odemo i do baka i djedova i prijatelja

zanima me što bi još mogli raditi, planiram krenuti s nekim jednostavnim kreativnim radovima ove zime: npr. izrada i bojanje magnetića od slanog tijesta

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

ja bi mogla do te igraonice autom. Da li ima dovoljno mjesta za parkiranje i da li je gužva oko 17 h do 19 h??

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj cvijeta73 prvotno napisa Vidi poruku
    meni je baš nekako već došao gušt, vani kiša, hladno, a mi doma.
    i kao svake zime, peći ćemo kolače. i debljati se nisam kolač napravila, ne pamtim od kad.
    potpis, pogotovo pod prvo

ako baš vani pada, ne idemo (dobro, nije nikada bilo dulje od dva dana da je padalo, barem kod nas) van
    crtić, laganini doručak pa malo igranja (kockice, vlakovi, "kuhamo", čajanka, trgovine, lopova i policajca... sad voli tu igru uloga), onda ju ostavim samu da se nastavi igrati, a ja krenem kuhati
    ako joj je dosadilo igranje, dođe k meni pa kuha sa mnom, brlja po vodi... kad joj dosadi, siđe i onda se igra oko mene, vozi se na autiću, donosi igračke ili samo stoji dok joj ja pričam neku priču
    ako vani ne pada, onda svakako prošetamo prijepodne ili odemo u bašču, biciklom na pijac, trgovinu, dj. igralište, knjižnicu, eventualno kod nekog (istina, za to baš nemam vremena, a i ne volim sjediti po kućama dok je vani suho i može se hodati, čeprkati po blatu...)
    nakon popodnevnog buđenja (što često bude i oko pola 7) klopamo, pravimo kestenje, opet se igramo, sa mnom ili MM, čitamo, plešemo ili sa mnom pravi kakav kolač (eh da, ti kolači), crtamo, igramo se s plastelinom, onda pred spavanje još malo crtića (uglavnom s MM dok ja pospremim po kuhinji i sl.)
    nekada imam osjećaj da ni ne stignemo sve što želimo, npr., ljetos smo kupili vodene boje i mapu i eno, još čekaju da ih otvorimo

u trgovačke centre ni inače ne idemo
    Posljednje uređivanje od SikaPika : 26.10.2011. at 07:35

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

eh da, i čitamo slikovnice, to je skoro glavno
    dugo, dugo vremena ju je držala Snjeguljica, svaki dan je tražila Snjeguljicu (onaj dugometražni, Disneyjev crtić) pa je sve bilo zanimljivo ako se ticalo bilo čega iz crtića (čak je i jabuke jela jer sam joj rekla da su to "kobajagi" dijamanti iz rudnika u kojem kopaju patuljci)

maya1982 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj Charlie prvotno napisa Vidi poruku
    Osim toga odlazimo u knjižnicu, određenim danima većina knjižnica ima igraonicu i za mlađe od 3 g (naša, na Kvatriću, ima pon i čet).
    Gdje bi bila ta knjižnica na Kvatriću??Ja živim odmah kod Kvatrića i ne znam za to!?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •