Poštovani roditelji,
molim za savjet/pomoć u rješavanju problema.....djevojčica starosti 4 god. ima unatrag godinu dana problem sa tvrdom stolicom. Pokušavamo sa svačime, voli papati sa žlicom (juhe-posebno juhu od rajlice, variva) ali i čokolino, griz, čokoladne kuglice sa mlijekom,peciva sa čokoladom što doktorica tvrdi da ne bi smjela jer da to stvara zatvor.Prije godinu dana bili čak jednom na klistiru na dječjoj kirurgiji, i sad prije tjedan dana ponovno na klistiru jer djevojčica više nije niti mogla sjediti jer je tvrdila da je boli guza......sad neki tvrde da je to od straha jer je stolica uvijek tvrda i boli kod kakanja, pa djevojčica zadržava stolicu......... sad od kad smo bili na klistiru u subotu (sad već znači 6 dana skoro pa da nije kakala, osim malo nečeg vidljivo na gaćicama).... dajem sirup od šljive i smokve, na tašte sad cijeli tjedan jednu ampulu prolifea.
Djevojčica ne želi jesti voćne jogurte ni meso (osim eventualno one vindijine dinosaure -jer su eto dinosauri, i ćuftica)....doktorica tvrdi da moram promijeniti djevojčičinu prehranu-značu uvesti suhe šljive, smokve, voćne jogurte-prisiliti je da jede, i izbaciti sve kaj ima čokoladu-čokolino i peciva sa čokoladom....e to je veliki problem ......ukoliko bude mj. dana i dalje taj problem, šalje nas dr gastroenterologu......
Prihvaćam savjete, ne znam da li je to kod djevojčice stvarno od straha od tvrde stolice ili može biti da je stvarno problem gastroenterološki ?
Stvarno sam očajna, žao mi moje malene, to ju užasno muči i nezadovoljna je...naravno, nakon klistira u subotu bila je poletna ko leptirica![]()