Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 160

Tema: Kupujem a osjecam se grozno :-(

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno Kupujem a osjecam se grozno :-(

kao i mnogi od vas dosta cesto kupim robu za klince po raznim forumima...
    em sto je dosta toga jako ocuvano,ponekad i novo a i veoma povoljno...

u zadnje vrijeme osjecam takvu griznju savjesti sto kupujem na takav nacin a ne u ducanu glanc novo...ne valjam se u novcima zato pokusavam izabrati jeftiniju verziju a da vise toga kupim...

evo neki dan sam kupila 5majica za 100kunica jako lijepih dok bi u ducanu kupila jednu mozda dvije...
    no osjecam se tako grozno,pogotovo za manju curku...za nju dosta cesto na takav nacin kupujem dok za vec je vec i teze nac pa se desi da bas idem u ducan a onda mi je jos gore sto sam vecoj kupila novo a manjoj ne...

ma mislim da znate o cemu pricam,dali se ja jedina osjecam tako grozno???

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ajde ne brigaj bezveze. Ja sam za ovo moje malešno nerođeno kupila polovna kolica, polovnu autosjedalicu a od robice nov je samo kompletić u kojem će izaći iz rodilišta. Sve ostalo je korišteno i dugo će nositi samo takvu robicu. Nema se novaca a ja nemam nikakvu grižnju savjesti što sam joj kupila polovne stvari, zapravo, pitam se što mi je trebalo da sam za prvih troje kupovala nove, deset puta skuplje a jednako toliko puta gore stvari.

Sek@ avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Svi se snalazimo kako možemo i umijemo, i svi bi htjeli kupovati novo i za sebe i djecu. Međutim situacija je takva da se trudim ne razmišljati o tome. Kod mene je slučaj da mlađa uglavnom dobiva (čitaj nasljeđuje) stvari od starije, pa me zbog toga ponekad grize savjest. A onda se opet mislim, zašto kupovati sve novo kad su stvari od starije stvarno ok. Mislim, kupim ja i mlađoj ponekad ali ne koliko starijoj. I ne brini se manje više se i ja tako osjećam kao i ti.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Meni je grozno samo to što je u trgovinama odjeća (za djecu, ali i odrasle) skupa.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

tako i moja malena nasljeduje ali kao sto kazes nema smisla kupovati ako vec ima ali opet...
    evo npr.danas sam starijoj kupila novu jaknu a malena odmah pokazuje da njoj obucem a meni samo da suze krenule nisu..iako ona ima 3 jakne a jedna skoro nova ali opet to nije to...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja sam za prvo dijete kupilo sve novo. kolica, krevetić, svu opremu, robicu i jedino sam dobila od prijateljice nešto robe da mi bude komotnije (recimo odjelca 62 sam imala 4 komada, a ona mi je dala još 3 i to mi je pomoglo da ne perem često) i skafander. za drugo dijete skoro ništa nisam kupila nego je sve nasljedio od brata i opet mi je kolegica puno toga isposuđivala, čak mi je i sjedalicu posudila i uopće me ne peče savijest. mislim da to oni uopće ne doživljavaju. to je sve samo u našoj glavi. opusti se i uživaj, a novac iskoristi bolje tako da ih odvedeš na neki izlet u kino ili na sladoled.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj lidać2 prvotno napisa Vidi poruku
    tako i moja malena nasljeduje ali kao sto kazes nema smisla kupovati ako vec ima ali opet...
    evo npr.danas sam starijoj kupila novu jaknu a malena odmah pokazuje da njoj obucem a meni samo da suze krenule nisu..iako ona ima 3 jakne a jedna skoro nova ali opet to nije to...
    vjewrovatno bi ti tako reagirala da se radilo i o nekakvoj igrački. čisto sumnjam da dijete može patiti zbog novog nego mi se više čini da želi imati isto što i seka, odnosno vidjela je da seka oblači tu jaknu pa želi i ona

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

mislim da se nepotrebno mrcvariš. ne znam zašto bi se osjećala grozno jer kupuješ nošenu odjeću, čini mi se da je to pametno, a bome i okolišno prihvatljivo. mislim da su nam reklame previše isprale mozak pa nam se čini da smo dobri roditelji ako trošimo pare i kupujemo novo - tipa, ako voliš svoje dijete kupuješ deterdžent u konzumu.
    ja ne kupujem nošenu odjeću nego je dobivam od prijatelja i ja njima prosljeđujem dalje i to ne zato jer si ne mogu priuštiti novo nego jer mi je jednostavno glupo trošit novce na nešto tako glupo kao što je odjeća (dobro, shvaćam da sam ekstrem). ali zato neću žaliti novaca da idem s malim na plivanje, sviranje, putovanja, obilaženje europskih zooloških vrtova - što god nas ispunjava, što je dobro za nas i čini nas sretnima. mislim da je sve stvar prioriteta, a meni je odjeća jaaaaako nisko na ljestvici.

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

za te pare koje si "uštedila" kupujući polovno lijepo odi s curama na kolače i vidit ćeš kako će te proć tuga, grll grlll

ja ni jednome ni drugome nisam kupovala ništa prvu godinu, od robice, sve su posudili od rođaka.
    ili dobili na dar, ajde to je bilo novo. a bilo ga je u curice ohoho. koja šteta, pola nije ni obukla dvaput, prerasla u roku keks.

sad je malome 9 mjeseci, pa kad razmislim, samo sam mu papuče kupila i odijelce za izać iz bolnice.
    i to me uopće ne rastužuje, dapače, veseli me da imam od koga posuditi.
    meni čak bilo žao što nije i drugo cura da nosi sestrinu robicu

moram priznat da ima i on novih stvari, dobio je dosta, samo je sve opet krivi broj ili on raste prebrzo, sve ko novo ostaje.
    taman za burzu

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

da, da .. teško je biti mlađe dijete

Uvijek se sjetim kad je moja nećakinja dobila nekakav šosić za rođendan pa mi je došla i sva sretna rekla: to je baš MOJ šos! Na slijedećem obiteljskom okupljanju taj šosić je nosila njena starija sestra

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

i, da, moja cura dokle god je čista roba od rođaka neće svoju žensku već njegovu koju je naslijedila i još se time hvali u vrtiću.
    probaj okrenit ploču, da se manja divi tome dobijenome

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja ne mogu vjerovat zbog čega se ti grozno osjećaš????!!!!

i zapravo mi je tužno kako nas je društvo oblikovalo da čim ne trošimo dovoljno ili na 'pravim' mjestima mislimo da nešto nije ok s nama

icyoh avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Mene nekad grize savjest što je manji dio robe naslijedio od većeg (razlika je 2god).
    I grize me savijest kada uđem u dućan i kupim većem npr tri košulje, a manjem ništa jer ionako ima hrpetinu nenošene robe od većega.
    Ovo vezano uz burzu me ne brine - djetetu (i mužu i sebi) kupim isključivo ono što si mogu priuštiti. Ako si ne mogu priuštiti nešto, neću kupiti i basta, niti će me gristi savjest.

Veći dio krupnih stvari smo manjem kupili nanovo, no samo zato jer sam ja nadobudno zaključila da nakon L rođenja nećemo planirati drugu bebu tako skoro i razdijelila sve krupne stvari da mi ne zauzimaju mjesto. Sada čuvam baš sve za (potencijalno) treće dijete.

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

potpis na punticu
    Stvarno mislim da je to najzadnja stvar oko koje se treba sekirati. Jesu obučene? Jesu i to za male novce, pa kud ćeš bolje od toga. Mi nosimo i posuđeno i rabljeno i novo, ali samo na rasprodajama i ako je cijena prihvatljiva. Isto tako kad jednom budemo imali drugo dijete ono će nositi sve od J. i sretna sam zbog toga, a ne tužna jer to znači da će ostati za neke druge stvari.
    I još nešto, osjećam se glupom što sam kupila nova kolica umjesto rabljena, novi krevetić (u kojem nije nikada spavala) i da mogu vratiti vrijeme definitivno bih sve kupila rabljeno i to ne samo zbog novaca nego zato jer mislim da je nepotrebno.

Ripcord avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    i zapravo mi je tužno kako nas je društvo oblikovalo da čim ne trošimo dovoljno ili na 'pravim' mjestima mislimo da nešto nije ok s nama
    Potpisujem.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Potpis na punticu.

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

j

kada to je tako,okruzena sam mamama koje stalno govore "danas sam kupila hello kity majicu,hlace,jaknu,kapu itd..itd...joj tako je jeftino (a ono cifra da ti srce stane)" i meni je to slatko i voljela bi uvijek sve novo vidjeti na curkama ali kada nemozes onda nemozes...
    nema mi nis gore kada veca cura dode "mama ona tako lijepu to,to,to i to ima"...

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

joj m,oji najviše vole kad dođu kutije nošene robe ili kad dođe poštom paket s burze, uopće ne kužim jer su već veliki, još uvijek se hvale da su to dobili od Petrice ili od mamine prijateljice, to je kao ono ti ljudi nas jako vole pa nam daju da nosimo njihove stvari, oni to tako nekako interpetirajuLOL, a ja im ne kvarim veselje
    Odmah razvuku kutije i biraju, isprobavaju, šoping ludilo u dnevnom boravku hihihi

partyka avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

nema mi nis gore kada veca cura dode "mama ona tako lijepu to,to,to i to ima"...
    mislim da tvoje dijete to primjećuje jer ti to primjećuješ, odnosno zato što ti je to bitno. ja nisam nikada primijetila što netko ima na sebi, pa nije ni moje dijete. on je sretan sa svim što dobije i njemu je sve "novo" i veseli ga i kaže "uuuuu, kako nam je ovo lijepoooooo" i stvarno ga SVE veseli. jedino za što ponekad kaže "mama, gle što oni imaju, i ja bi" su bebe (živa djeca, ne igračke) i životinje koje nisu psi (jer pse imamo doma)

MarijaP avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Moji od novog na sebi imaju pa možda 30% odjeće. Kako rastu, manje dobivaju nasljeđeno pa ću morati uskoro početi kupovati više. Mene ne grize savijest zbog toga, već sam počela gledati stvari na burzi da ne moram hodati po trgovinama i plaćati punu cijenu.

Zadnji klinjo je dobio paket bodija jer nisam mogla naći gdje sam spremila od starijih. I iz bolnice je izašao u rabljenom.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ništa mi to nije grozno. Moji (i ja) su navikli oduvijek da se roba nasljeđuje, kupuje polovna i baš ako se ne može drugačije onda novo.
    To im je kao vožnja u AS, ne znaju za drugo.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kako smo različiti ...
    ja se pak hvalim kako za treće dijete nisam skoro ništa kupila (kompletić za izlazak iz rodilišta, krsnu haljinicu i cipelice, i nedavno tri majice jer eto - bilo sniženje, ali mogla sam i bez toga), dobila je još dvoje hlačice i dvije majice - ima godinu i pol. čuvam stvari od starije djece - razlika je između prve i treće cure 7 godina ...
    e da, i nove su ortopedske cipele ...

a to da dijete koje ima 14 mjeseci govori da bi i ono novu jaknu mi je malo obuci joj sekinu staru bit će ista sretna reakcija ...

rossa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Mi za Mo kupujemo samo gaćice (iako imamo i njih rabljenih) i cipele. Kupili smo joj tu i tamo nešto što nam je baš bilo neodoljivo ili nismo dobili, našli rabljeno u pravom trenutku. Meni je super vidjeti moje dijete i dijete mojih prijatelja/rođaka u istim stvarima. Ja obožavam primati pakete i onda imati modnu reviju u dnevnom boravku, a volim i slagati pakete za dalje.
    Mo uvijek pita: "A tko nam je ovo poklonio?".
    Budi sretna što možeš kupiti djetetu 5 majica. Iako ih je neko drugo dijete nosilo, one su tvom djetetu nove i isto se tako može pohvaliti prijateljicama. Ima rabljenih Hello Kitty koliko želiš tu na forumu, ako joj je to bitno.
    Moje trenutno hoda u vrtić prilično oštracana jer im više ne stavljaju podbradnike dok jedu pa uredno biram odjeću koje mi neće biti žao.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Da, i ja se s tim hvalim.
    Meni je to super.
    (al i Lidl mi je sad super, prije mi je bio Muller)

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Moja je jedinica pa ipak 90% robe nosi tuđu, nasleđenu. Kupujemo samo cipele i tu i tamo neki komad odeće da mi se baš svidi (haljinica, šešir....).
    I ništa me ne grize, drago mi je da je tako. Radije joj priuštim bioskop, trambolinu, putovanje, izlet.... nego da nosi novu robu.
    I bicikle, role, pa i dosta igračaka ima nasleđeno.

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Da, i ja se s tim hvalim.
    Meni je to super.
    (al i Lidl mi je sad super, prije mi je bio Muller)
    točno moji osjećaji

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

kada to je tako,okruzena sam mamama koje stalno govore "danas sam kupila hello kity majicu,hlace,jaknu,kapu itd..itd...joj tako je jeftino (a ono cifra da ti srce stane)" i meni je to slatko i voljela bi uvijek sve novo vidjeti na curkama ali kada nemozes onda nemozes...
    I moje prijateljice kupuju novo jer nemaju od koga da naslede. Ali rado primaju ako ja dobijem viška (dobijamo sa tri strane od rodbine). I tu se ne bedačim, neke od njih su mnogo boljeg imovinskog statusa od nas pa mogu da priušte svojoj deci dva meseca na moru, Disneyland, privatni vrtić.... Pa neću valjda sad zbog toga biti jadna. Iako mi to ne možemo da priuštimo ja mislim da mom detetu ne fali ništa.
    A što se tiče toga da deca žele ono što druga imaju, to je normalno. Moja strašno pati za nekom torbom koju ima druagrica iz vrtića. To je jeftina torba iz radnje sve za 1 euro, ali ja joj neću kupiti jer je plastična, winx i odvratna.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj icyoh prvotno napisa Vidi poruku
    Veći dio krupnih stvari smo manjem kupili nanovo, no samo zato jer sam ja nadobudno zaključila da nakon L rođenja nećemo planirati drugu bebu tako skoro i razdijelila sve krupne stvari da mi ne zauzimaju mjesto. Sada čuvam baš sve za (potencijalno) treće dijete.
    i hoće li

klara avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I moja cura je prvo dijete, donedavno jedinica, a nosi skoro sve naslijedjeno i kupljeno koristeno. Ni malo ju to ne smeta, puno vise ce se veseliti ako joj kupim (i citam) strip nego najskuplju robicu.

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ja tu ne vidim mjesta za loše osjećaje. Loše bih se osjećala da im ne mogu kupiti nikakvu odjeću; da je nemaju, da je poderana, prljava, neznamkakva...
    Mene spašava Ebay, a kupujem samo starijoj curki; mlađa ionak od nje sve nosi i fakat mi se ne isplati kupovati još i njoj. Zna nam doći paket s ebaya sa stvarima samo za L., malo sam i ja onak u čudu ali se ubrzo vratim u normalu.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa i kad kupis novo operes prije nosenja i vec je malo isprano

djeca uopce nisu opterecena da li je odjeca nova ili ne. mi dosta damo braticu i njegov je klinac apsolutno odusevljen i svima prica od koga je dobio obleku. od onog kaj mu i kupe uopce ne radi takav show

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja bih se puno lošije osjećala da dam više novca za majicu koju će drljati po vrtiću ili školi

naslijeđena roba ima dušu mojih prijatelja od kojih smo je naslijedili
    i nema boljeg osjećaja nego kada robu čiji si četvrti korisnik - proslijediš dalje

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Da, ovo što je Cubana spomenula, meni je isto Lidl odličan. U zadnje vrijeme sam kupila super stvari tamo-malome zimsku jaknu za 100 kn i evo baš sad sam se vratila od tamo s trenerkom za 69 kn. To me podsjetilo ustvari kako mrzim sve one dućane di jedne hlače br 4, 6 ili 8 koštaju jednako (često puta i više) kao moje 36 a njima će trajati poprilično kratko jer to su djeca od koje ni ne očekujem da se prema robi odnose kao prema blagu ne znam kakvom. Tako da mi je Lidl otkriće, isto kao i Kik, mada mi tamo sve smrdi po kineskoj robi.

Ali sam naravno skrenula s teme. Htjedoh reći da se nemaš razloga osjećati loše jer i dobrostojeći ljudi svojoj djeci oblače nošenu robu...jer sve ovo s tim cijenama i pomodnošću kod djece nema previše smisla
    Posljednje uređivanje od Trina : 21.10.2011. at 18:16

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mi nešto naslijedimo, nešto kupimo preko burze, a nešto kupimo novo, što se tiče kupovine novog nikad ne kupujem po punoj cijeni već na TOTALNOJ rasprodaji (čitaj zadnja sniženja) veće brojeve za slijedeću zimi ili ljeto
    naletila sam jednom na zatvaranje jedne trgovine i nakupovala robe za par godina unaprijed dok mi je curica bila još bebica, sve je bilo sniženo s npr. 100 kn na 10-20 kn), eto još uvijek vadim iz oramara robu koju sam tada kupila
    inače mi ne pada na pamet otići u trgovinu i dat 200-300 kn za komad dječje robice koju za 2 dana zafleka

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja niti ne znam trgovine u kojima komad dječje robe košta 200-300 kuna.

Inače, lidać, ja sam mislila da se osjećaš grozno jer starijem djetetu kupuješ više i nove stvari; a mislim da je to sudbina svakog mlađeg djeteta - da nosi naslijeđeno.

Ja recimo ne volim baš kupovati rabljenu robu, ali mi je jako drago kad ju naslijedimo, kamo sreće da naslijeđujemo više toga.

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Mima, ja znam. Neki dan sam usla u St.Oliver jer sam trazila jaknu za Andriju. I imali su krasam model, cijena prava sitnica. "Samo" 730kn. Okrenula sam se na peti i još me je prodavačica ispratila, valjda sam sa bebom u marami izgledala ko da cu nesto maznut pa se onda dat u trk kroz shopping centar...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas u biti nema bas za decke za naci polovno, valjda u toj dobi unistavaju odjecu pa je neupotrebljiva ali vidim za cure ima svasta

mi kupujemo po rasprodajama (danas sam slavodobitno kupila donji dio pidzame za 2,40 eura sa originalnih 20)

rosa avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

kod mene suprotno..

a ja grizem nokte jer sam za mog do njegove cca 3. godine kupovala isključivo po dućanima, dakle isključivo novo. nije se baš nešto nadobijao od rodbine, a krupne stvari tipa kolica, kindač i sve one potrepštine smo isto sami kupili i to novo.
    tad sam na netu bila valjda jednom mjesečno i nisam imala pojma da postoji mogućnost povoljne i jednostavne second hand kupnje. sad mi je žao i drugi puta bih kupila valjda sve preko burze.

koliko je samo novaca više moglo biti na njegovoj štednji...

brane avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

uh....kako ti lijepe muke imaš :D

Ne zamaraj se....za starijeg moram kupovati SVE jer je najstariji od sve djece naših prijatelja ali zato mlađi dobija robu s dvije strane i ima je kao nas troje zajedno...dok stariji ima dvije trenerke mlađi ima 6 :D Tako je i s obučom! Sa starijim je problem jer nosi već 40-41 ali zato mlađi ima po 2-3 para patika, 2 para cipela 2 para čizama :D

Dok starijem ne mogu nac zimsku jaketu i to me jako frustrira jer je veliki za dječji odjel a mali je za odrasli odjel i daje ogromne novce za jakete mlađi ima 4 u ormaru :D

i tako....

Nemoj se zamarati....

Mi prijateljice se znamo čejnđati za robu, kad meni dosadi neka torba vrlo rado pitam svoje prije žele li ju udomiti :D isto je i s đemperima, majicama itd. hlače ne možemo jer sam ja nešto jača od svih njih, sve nešto kržljavo oko mene :D

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ne kupujem često rabljeno zato jer hrpu toga naslijedimo od prijatelja i to mi je super.
    a prijateljima sam jako zahvalna i odužim im se na neki drugi način

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mojoj maloj je najveća fora dobit nešto od nećakinja koje obožava, bilo robu, bilo igračke... to joj znači da raste i da je velika kao i one i sva si je važna i ono... "glavna faca" što je to dobila od njih, a voli i kad proslijedimo manjoj djeci dalje, opet iz te perspektive - narasla je, ima neko manji ko to treba. A roba... djeci maloj relativno nevažna.
    Posljednje uređivanje od ina33 : 21.10.2011. at 20:19

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

A dobijemo i robu kupljenu kao second hand, i to joj je isto fora. A i meni, najviše, iz perspektive uštede vremena koje bi išlo na shopping, plus sve to tako brzo prerastaju, nema smisla, osim baš nešto svečano i jako fensi, što će se ionako obuć' jednom po sezoni.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Citiraj pikula prvotno napisa Vidi poruku
    joj m,oji najviše vole kad dođu kutije nošene robe ili kad dođe poštom paket s burze, uopće ne kužim jer su već veliki, još uvijek se hvale da su to dobili od Petrice ili od mamine prijateljice, to je kao ono ti ljudi nas jako vole pa nam daju da nosimo njihove stvari, oni to tako nekako interpetirajuLOL, a ja im ne kvarim veselje
    Odmah razvuku kutije i biraju, isprobavaju, šoping ludilo u dnevnom boravku hihihi
    Ovako to otprilike i kod mene izgleda, njima je bitno da im se sviđa, a toliko su navikli da je ta roba stigla od nekog da nema nikakve razlike između kupljeno i dobiveno , kao ni gdje je kupljeno, niti koliko košta.
    Naravno da toga dobijem i previše pa prosljeđujem dalje.
    Tako da svakako potpisujem punticu, a tebi, lidać, sugeriram da to okreneš u svoju korist i budeš ponosna. Ja bih bila najsretnija da ni lipe ne potrošim na odjeću, a da sve imamo. Kakva grižnja savjesti!
    Mislim da je tvoje dijete premalo da bi kužilo to novo/rabljeno, osim ako ti svoju grižnju savjesti (nepotrebnu) ne preneseš na njega.

.kala. avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

good point

autorice draga, ne brigaj oko toga.
    second hand je pametan izbor, a grozno se treba osjećati jedino ako si baš prisiljen kupovati skupe, nove stvari koje su precijenjene

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

i ja ovako razmišljam!

mi smo uvijek veseli kad nađemo nešto zgodno i povoljno na burzi!
    a volimo otići i do buvljaka...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kupim rabljeno i baš sam sretna kada ubodem, jer često mi moja omiljena prodavačica izmakne
    i jako sam zadovoljna kada hlače, koje bi platila 150 kuna, platim 50
    dijete ima lijepe hlače
    a ja 100 k u novčaniku koje potrošim u Mulleru
    ne volim Lidl

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vidi vidi tko je iznad mene
    dozvala sam je

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Moji motivi kupovine rabljene odjeće su malkicu drukčiji: volim boje. Istovremeno u svim dućanima koje znam imaju kolekciju tuga-očaj ili svečanu za proslavu karmina. Apsolutno najbolje krpice u bojama sam kupio na Rodinim rasprodajama.
    Za Unicefovu proslavu smo malca obukli od glave do pete u odjeću s Rodine rasprodaje i bio je neviđena šminka.
    Potrošnu odjeću kupujemo u Lidlu.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    pa ne govorim o nekim posebnim dućanima i većina ih ima takve cijena, nedavno mi je trebala jedna vestica za posebnu priliku i gdje god sam pogledala bež pamučna vestica košta od 200 do 300 kn u dućanima tipa obaibi, zara i s. oliver,...nisu to baš neki tako eskluzivni dućani, koliko mi se cijene čine visokima

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku

.
    samo uđi u benetton
    a da ne spominjem ikks, tad ispred 200 dodaj još 1

OT, ej Davore, doulo
    Posljednje uređivanje od aleksandra70vanja : 21.10.2011. at 22:07

Stranica 1 od 4 123 ... PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •