Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Pregomin ili Alfare?

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Pregomin ili Alfare?

Koju hranu smatrate boljom?
    Sestrinoj maloj su to preporučili uz majčino mlijeko.Malena ne dobiva ništa na težini.Rade pretrage za cističnu fibrozu.U bolnici su im rekli da su obje hrane dobre ali da se sami odluče koju će kupiti.Malena ima mjesec dana.
    Molim vas za savjet!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Gago, na žalost ne mogu preporučiti, ali samo želim upozoriti da ako bebi treba pa će morati koristiti, ne kupuju, nego traže od pedice recept, jer pregomin sigurno znam da može na recept (a inače košta oko 70kn). Pusa bebici!

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Hvala daisy.
    Ma oni ti imaju problem što im njihova pedica ne da ni uputnice.
    Zamisli samo sestra mi je rođena zagrepčanka i normalno da govori materinjim jezikom.Upotrebljava kaj.Idr joj je jučer rekla da bi mogla razgovarat hrvatskim jezikom a ne zagorskim.I to sve zato jer je sestra došla po uputnicu za pretrage klorida u znoju.Sestra je popi... kad joj je ova to rekla.Koji bezobrazluk.Tako da ne vjerujem da će joj htjeti dat i recepte.Stalno im nešto broji za te uputnice...Ko da ova želi da joj je dijete bolesno.Strašno!
    Tebi svejedno hvala ja ću joj reć pa nek se bori za recept.
    Taj pregomin je navodno na bazi soje a alfare na bazi kravljeg mlijeka.Pa sad jednostavno ne znamo koje bi joj bilo bolje.Ja sam negdje čitala da je sojino mlijeko najbolja zamjena po sastavu majčinom mlijeku.Ispravite me ako sam u krivu!Ne bih je voljela krivo savjetovat.

lidac2004

Početno

a da ti sestra promijeni pedijatra?
    ne mogu vjerovati sta si sve dozvoljavaju

sto se tice pregomina- jako smrdi i bebi dosta treba da se navikne na okus i miris.
    moja malena se nije navikla i skoro je prestala jesti pa smo prestali to koristiti.
    ali, to je nas slucaj, ima i beba koje bez problema prihvate pregomin.

mamma Juanita avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Cure, žao mi je ali prema pravilima foruma (a u svrhu promocije dojenja) koja su usklađena s Međunarodnim pravilnikom o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko, na forumu nije dozvoljeno ni direktno niti indirektno reklamiranje nadomjestaka za majčino mlijeko, osobito ne nekog određenog proizvođača.
    Hvala na razumijevanju .

link = Molim PROCITAJTE pravila ponasanja

MEĐUNARODNI PRAVILNIK O MARKETINGU NADOMJESTAKA ZA MAJČINO MLIJEKO:

Roda je od rujna 2003. godina članica IBFANa - krovne asocijacija svih koji štite, promiču i pružaju podršku dojenju te podržavaju principe Međunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko. Međunarodni pravilnik su 1980. godine usvojile zemlje članice WHO, a ima za cilj zaštitu, promociju i pružanje podrške dojenju. Zbirka je to pravila postavljenih pred proizvođače proizvoda iz djelokruga pravilnika te zdravstvene djelatnike jer se smatra da tako delikatni proizvodi namjenjeni najmlađima ne smiju biti prepušteni slobodnom tržištu i agresivnim reklamnim kampanjama.
    Pravilnik se primjenjuje na marketing, i s njime povezane djelatnosti, slijedećih proizvoda: nadomjestaka za majčino mlijeko, uključujući i dojenačku formulu; drugih mliječnih, prehrambenih proizvoda i napitaka, uključujući i dopunsku hranu koja se daje preko bočice, kada se promiču ili prodaju ili na neki drugi način predstavljaju prikladnima, uz preinake ili bez njih, za uporabu kao djelomični ili potpuni nadomjestak za majčino mlijeko; bočica za hranjenje i duda. On se takoder odnosi na njihovu kvalitetu i informacije o njihovoj uporabi.

U skladu s gore navedenim NIJE DOZVOLJENO:

1. prodavati ili poklanjati adaptirano mlijeko na forumskoj burzi
    2. koristiti sličice bočica i dudica
    Molimo vas stoga kad komentirate prizvode iz djelokruga Pravilnika da to činite obazrivo, a u slučaju nedoumica kontaktirajte administratora.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ova adaptirana koja se ovdje spominju su za djecu koja imaju problema pa mislim da je ok da se pita.

Definitivno se sestra mora posavjetovati s ljecnikom i vidjeti zasto lijecnik trazi da daje bas ta odredjena adaptirana jer su ona za djecu koja apsolutno imaju problema sa proteinima koji se nalaze u mlijeku. Nemaju nikakve veze sa ne dobijanjem na kilazi.

Za ovo mlijeko doktor mora dati recepr. Mislim da je jedna kutija oko 300Kn.
    Onaj ko je preporucio moze dati i recept.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Gago, a jesu li uspjeli napraviti neke od tih pretraga? Kad će znati dijagnozu?
    (od srca se nadam da ipak nije cf u pitanju...)

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ako ima od specijalista zahtjev za te pretrage i preporuku za ove pripravke, morala bi dobiti papire. Nadam se da tvoja sestra ima tamo nekog lokalnog prijatelja, prijateljicu - pa neka ide s njim i kaže
    "evo ak me ne razmete, dopelala sam vam prevodioca"
    Mislim stvarno...Pa nije cf bolest koju ona može dijagnosticirati u ambulanti.
    Možda najbolje da pošalje muža i to bez djeteta, samo sa papirima, po papire.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Cure, žao mi je ali prema pravilima foruma (a u svrhu promocije dojenja) koja su usklađena s Međunarodnim pravilnikom o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko, na forumu nije dozvoljeno ni direktno niti indirektno reklamiranje nadomjestaka za majčino mlijeko, osobito ne nekog određenog proizvođača.
    Hvala na razumijevanju .

Roda je od rujna 2003. godina članica IBFANa - krovne asocijacija svih koji štite, promiču i pružaju podršku dojenju te podržavaju principe Međunarodnog pravilnika o marketingu nadomjestaka za majčino mlijeko. Međunarodni pravilnik su 1980. godine usvojile zemlje članice WHO, a ima za cilj zaštitu, promociju i pružanje podrške dojenju. Zbirka je to pravila postavljenih pred proizvođače proizvoda iz djelokruga pravilnika te zdravstvene djelatnike jer se smatra da tako delikatni proizvodi namjenjeni najmlađima ne smiju biti prepušteni slobodnom tržištu i agresivnim reklamnim kampanjama.
    Pravilnik se primjenjuje na marketing, i s njime povezane djelatnosti, slijedećih proizvoda: nadomjestaka za majčino mlijeko, uključujući i dojenačku formulu; drugih mliječnih, prehrambenih proizvoda i napitaka, uključujući i dopunsku hranu koja se daje preko bočice, kada se promiču ili prodaju ili na neki drugi način predstavljaju prikladnima, uz preinake ili bez njih, za uporabu kao djelomični ili potpuni nadomjestak za majčino mlijeko; bočica za hranjenje i duda. On se takoder odnosi na njihovu kvalitetu i informacije o njihovoj uporabi.

Molimo vas stoga kad komentirate prizvode iz djelokruga Pravilnika da to činite obazrivo, a u slučaju nedoumica kontaktirajte administratora.

Zilja nisam znala.
    Sad znam,sorry.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj tanja_b prvotno napisa
    Gago, a jesu li uspjeli napraviti neke od tih pretraga? Kad će znati dijagnozu?
    (od srca se nadam da ipak nije cf u pitanju...)
    Danas su dobili nalaz klorida.Nalaz nije u redu.Za deset dana će ponovit nalaz,pa ako će biti kloridi povećani malena ide za zagreb.Na šalatu.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Ako ima od specijalista zahtjev za te pretrage i preporuku za ove pripravke, morala bi dobiti papire. Nadam se da tvoja sestra ima tamo nekog lokalnog prijatelja, prijateljicu - pa neka ide s njim i kaže
    "evo ak me ne razmete, dopelala sam vam prevodioca"
    Mislim stvarno...Pa nije cf bolest koju ona može dijagnosticirati u ambulanti.
    Možda najbolje da pošalje muža i to bez djeteta, samo sa papirima, po papire.
    Pa sestra je čak zvala u split u bolnicu dr koji je malu tamo vodio kroz liječenje.Pa je dr reko da nek kaže da dijetetovo zdravlje ovisi o njoj.Pa je jedva dala uputnicu za kloride u znoju.Neka krastača!Rekla sam sestri nek joj zaprijeti da će je dat u novine.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno 1. HITNO MIJENJAJ PEDIJATRICU!!!

Citiraj Gago prvotno napisa
    Hvala daisy.
    Ma oni ti imaju problem što im njihova pedica ne da ni uputnice.
    Zamisli samo sestra mi je rođena zagrepčanka i normalno da govori materinjim jezikom.Upotrebljava kaj.Idr joj je jučer rekla da bi mogla razgovarat hrvatskim jezikom a ne zagorskim.I to sve zato jer je sestra došla po uputnicu za pretrage klorida u znoju.Sestra je popi... kad joj je ova to rekla.Koji bezobrazluk.Tako da ne vjerujem da će joj htjeti dat i recepte.Stalno im nešto broji za te uputnice...Ko da ova želi da joj je dijete bolesno.Strašno!
    Tebi svejedno hvala ja ću joj reć pa nek se bori za recept.
    Taj pregomin je navodno na bazi soje a alfare na bazi kravljeg mlijeka.Pa sad jednostavno ne znamo koje bi joj bilo bolje.Ja sam negdje čitala da je sojino mlijeko najbolja zamjena po sastavu majčinom mlijeku.Ispravite me ako sam u krivu!Ne bih je voljela krivo savjetovat.
    !
    1. HITNO MIJENJAJ PEDIJATRICU!!! ( nadam se da tvoja sestra ne živi na otoku 5 sati vožnje udaljenom od susjedne ambulante). S pedijatricom će i mama i što je još važnije beba trebati živjeti idućih 6-7 godina prepunih trnja i o njezinoj stručnosti i susretljivosti i razumijevanju i životi mogu ovisiti, pa ako nešto od toga ne štima, bolje je pobjeći što prije, dok još nije prouzročila nikakvu težu štetu
    2. Pregomin se proizvodi hidrolizom janjećeg mesa
    okus mu baš nije bogznakakav, za razliku od adaptiranih kravljih mliječnih formula (tipa ****, (kršitelj koda), (kršitelj koda) itd)koje su slatke poput majčinog mlijeka. Okus Pregomina skoro da niti ne sliči majčinom mlijeku. Moj Vedran je bio 3 mjeseca kad mu je dijagnosticirana alergija na KM i uspjela sam samo 1-2 puta ga natjerat da popije Pregomin- on je već sa 3 mjeseca bio iskusan sisavac i znao je šta valja a šta ne. Tvdoglav i svojeglav kakav je i danas sa 5 god bio je i s 3 mjeseca: radije ću bit gladan i drečat cijelu noć nego da jedem to bljak što mi se ne sviđa. Pa kako ja baš nisam u to vrijeme pretjerano obilovala mlijekom, nije mi preostajalo ništa nego po cijele noći i dane izdajat i piti Reglane ne bih li njemu osigurala hrane. I tako do 1. rođendana kada smo , hvala Bogu s tom bezmliječnom dijetom mogli prestati. (70% djece izgubi simptome alergije na mlijeko nakon 1 god, 97% ima alregiju do 3. godine ,a samo 3-5% cijeli život)
    Kažu da je daleko teže natjerati da piju bljutavi Pregomin djecu koja sišu majčino mlijeko, ali ga nema dovoljno, pa im, recimo još fali 1-2 obroka mlijeka, nego djecu koja isključivo piju Pregomin i ne znaju za išta drugo i bolje, pa Pregomin piju bez problema.
    A alfare nismo probali.
    Sad sam tražila Alfare za Noela (8 mjeseci) pa ga nigdje u apotekama nije bilo.
    I mene zanima jel išta ukusniji od Pregomina

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Pregomin se više koristi, ali mislim da je to zato što je Alfare dosta teško nabaviti, česte su nestašice.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moj nije htio ni jednu formulu, svaku koju je popio onako u zabludi par gutljaja bi odmah povratio...sad smo skontali da je alergičan na km...srećom dojila sam i još dojim, al nema više dovoljno pa smo dobili pregomin uz uputu da nije bog zna šta i da ga djeca često odbijaju pa da ga zamaskiram u kašicu...kad sam mu ga dala jučer prvi put čistog popio ga je bez imalo mrštenja i negodovanja za razliku od svih dosadašnjih nuđenih formula...za ne povjerovati...na kraju je zasladio svojim oskudnim dojenjem pa hajde

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj mamma Juanita prvotno napisa
    Hvala na razumijevanju .

Joj Rodini sektaši, dajte malo ohladite. Prvvo se malo raspitajte za što se koriste Pregomin i Alfare. Pa onda donesite zakone i zabrane.
    I Dalaj Lama je vegetarijanac, ali mu je dozvoljeno jesti meso kad je napr.bolestan.
    Pa tako mislim da bi i ovaj forum koji od KM bježi ko nečastivi od tamjana, trebao napraviti izuzetak u slučaju bolesne djece.
    Nisam u pravu?
    Alfare i Pregomin su 2 adaptirana mlijeka (P.na bazi sojinih bjelančevina a A.na bazi KM) koja se koriste kod djece s nepodnošenjem bjelančevina KM i raznih vrsta malapsorpcije, konkretno i kod cistične fibroze na koju se sumnja u ovog djeteta. Poanta je u tome da su bjelančevine u tom mlijeku dobrim dijelom industrijski već hidrolizirane (razgrađene) i na taj način se puno lakše apsorbiraju u crijevu.
    I da, oba ta mlijeka idu na recept.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ova mlijeka nisu formula koju neko bira već su lijek za one koji ne mogu konzumirati formulu o kojoj se ništa nije pisalo...ovo je jednako kao da je zabranjeno npr. razgovarati i pisati o kortikosteroidima koji su nekad nužan lijek kod atopijskog dermatitisa...mi i dojimo, al uzimamo i taj lijek pregomin i ne vidim ništa loše u izmjeni iskustava s majkama čija djeca također imaju iste zdravstvene teškoće i moraju koristiti isto

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •