Vidi rezultate ankete: Koliko dugo je trajala vaša obrada za dobivanje mišljenja CZSS?

Glasači
31. Ne možete glasovati u ovoj Anketi.
  • do 2 mjeseca

15 48.39%
  • 2 - 4 mjeseca

5 16.13%
  • 4 - 6 mjeseci

5 16.13%
  • više od 6 mjeseci

6 19.35%
Pokazuje rezultate 1 do 22 od 22

Tema: Trajanje obrade

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno Trajanje obrade

Stavak 2. članka 135. Obiteljskog zakona:
    Prije pokretanja postupka za posvojenje osoba koja želi posvojiti zatražit će od centra za socijalnu skrb svojega prebivališta mišljenje o podobnosti za posvojenje. Centar za socijalnu skrb izdat će mišljenje u roku od dva mjeseca od zaprimanja zahtjeva.

Pogledala sam Izmjene i dopune i nisam pronašla da je ova odredba mijenjana.

Koliko dugo ste od dana podnošenja zahtjeva za obradu čekali do njezinog okončanja?

Na otvaranje ovoga topica me je potaknulo čitanje o čekanju početka obrade jedne drage forumašice, pa bih voljela da na jednom mjestu, ukoliko ste voljne, skupimo neka iskustva.

Naša je obrada, i pribojavam se da ćemo u tome biti među rijetkima na ovom forumu, doista trajala (samo) dva mjeseca.
    Posljednje uređivanje od čokolada : 19.07.2011. at 12:35 Razlog: tehnička pitanja ankete

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Kod nas isto 2 mjeseca.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Kod nas oba puta više od 6 mjeseci.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Mi još čekamo, eto bliži se 3 mjeseca...

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Naša je bila gotova u malo manje od dva mjeseca, bila bi i dva tjedna prije da je MM mogao ranije na intervju.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

manje od 2 mjeseca...

rima11 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

4 mjeseca

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

6 mj...

gogica73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kod nas je sve skupa trajalo 9 mjeseci. Prvo smo morali u skolicu za posvojitelje, posle toga smo imali Home study koji je trajao 3 mjeseca( socijalnia radnica dolazila kuci osam puta i radila intervjue, zajdno, posebno mm, posebno ja, postavljala pitanja da ti se pamet zavrt i pisanje do besvesti).Nakon toga, cekali smo drugu socijalnu radnicu iz agencije sa kojom smo posvajali da doje i uradi safety home inspection i ponovo predje preko profila koje je uradila prva socijalna radnica. Kompletna papirologija je tada predana sluzbi za socijalni rad nase provincije. Dva mjeseca kasnije dobili smo podobnost, a tacno devet mjeseci kasnije rodila se nasa ljubavica. U medju vremenu bili smo tri puta u uzem krugu za djecu od 3 do 18 mjeseci ali nismo bili odabrani za posvojitelje. Bilo nam je jako tesko ali sada vidim da je trebalo tako biti, da je bilo drugacije danas nebi bila mama ove moje mile dusice.
    Ljubac svima!

Osoblje foruma pujica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

skoro 6 mjeseci jer nas je zakacilo ljeto i godisnji odmori...

sonči avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

I mi smo čekali negdje oko 2 mj.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Više od 6, ali nisam "gurala". To jest, zapelo je na psihotestu, isto upali godišnji, pa se gubila pošta.

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Naša obrada trajala točno 3 mjeseca! Objašnjenje socijalne radnice zašto toliko traje je da daju parovima priliku da se predomisle!!!

sandra14 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kod nas je to različito, jer su vodila dva različita centra (a mi se nismo selili). Prvi put je bilo sve gotovo u 2 mjeseca, drugi put je trajalo više od 6mj, pa onda nakon 5 god.tražili su ponavljanje obrade jer je došao novi tim i vukli nas za nos s istim stvarima i testovima od 3-9mj. (dakle ponovo 6mj). Zanimljivo da su dali mišljenje kopirano ono od prije 5 god, samo su nadopisali nadopunu da su ponovili postupak

Shanti avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Čini se da je, prema nama koji smo se do sada javili, podjednako onih koji su obradu dovršili u propisanom roku i onih koji su čekali duže od toga.

Jeste li na ikoji način "ubrzali" obradu? Jeste li zvali u centar i raspitivali se kada ćete biti pozvani ili poduzeli nešto drugo?

Mi jesmo, jednom, raspitujući se znaju li se termini kad bismo trebali doći, jer nam se mjesec dana od podnošenja zamolbe za obradu nitko nije javio, a bilo je vrijeme neposredno pred godišnje odmore i željeli smo planirati odlazak iz grada u skladu s rasporedom za obradu.

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Mi smo imali sreće, sve skupa 2,5 tjedna

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Shanti prvotno napisa Vidi poruku
    Čini se da je, prema nama koji smo se do sada javili, podjednako onih koji su obradu dovršili u propisanom roku i onih koji su čekali duže od toga.

Jeste li na ikoji način "ubrzali" obradu? Jeste li zvali u centar i raspitivali se kada ćete biti pozvani ili poduzeli nešto drugo?

Mi jesmo, jednom, raspitujući se znaju li se termini kad bismo trebali doći, jer nam se mjesec dana od podnošenja zamolbe za obradu nitko nije javio, a bilo je vrijeme neposredno pred godišnje odmore i željeli smo planirati odlazak iz grada u skladu s rasporedom za obradu.
    Ja sam se oba puta nakon nekoliko mjeseci čekanja obratila Centru i tražila da se konačno napravi obrada.

otocanka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Shanti prvotno napisa Vidi poruku
    Glasala sam za više od 6 mjeseci. Kod nas je bila specifična situacija jer nas naš CZSS uopće nije želio obraditi i rekli su nam da im se javimo za 5 mjeseci ("možda do tada riješe situaciju" s psihologom koji im je falio u timu). Za ubrzanje tog dijela sam se obratila Ministarstvu.
    Kada su to riješili s Ministarstvom, dobili smo poziv da predamo molbu.
    Par dana prije isteka zakonskog roka od 2 mjeseca, dobili smo dopis (ili su nas, ne sjećam se više) da im molba nije dovoljna i da trebamo predati zahtjev za obradu (btw, to nije neki obrazac već jedna rečenica koju sam napisala na A4 papiru ). Tada je obrada bila napravljena u roku od 2 mjeseca.

sildad avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Predali smo zahtjev u početkom 05/2011, pozvani na 1.razgovor početkom 06.mj. i još čekamo procjenu psihologa 07.10.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    Mi još čekamo, eto bliži se 3 mjeseca...
    Još uvijek čekamo... sad procjenu psihologa
    Posljednje uređivanje od Snekica : 28.09.2011. at 21:21

Bab avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

28.9. smo predali molbu, prvi razgovor obavili 03.11., drugi razgovor 11.11. i to je bilo to. Odmah su nam to popodne javili da smo prosli obradu.

Snekica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Snekica prvotno napisa Vidi poruku
    Još uvijek čekamo... sad procjenu psihologa
    31.10.2011. CZSS odlučio da ipak nismo podobni, nakon skoro 7 mj....

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •