Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Dnevni meni devetomesečne bebe...

Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Dnevni meni devetomesečne bebe...

Ovako izgleda naš prosečan dnevni raspored klopanja:
    Mleko
    Žitna kaša, keks sa voćem ili kukuruzni griz skuvan na voću.
    Meso ili žumance sa povrćem.
    Voćkica.
    I ponovo žitna kaša ili kukuruzni griz sa mlekom.
    Mleko pred spavanjac.
    E sad, mene zanima kako to izgleda kod vas i da li beba ovakvom ishranom dobija sve potrebno, npr:masnoće, da li je u bebeću ishranu potrebno uvesti neku masnoću jer mi se sve ovo čini nekako posnim, da li toga ima dovoljno u mesu. Ja u svaki ručak ubacim kašičicu maslinovog ulja jer sam mnogo lepog pročitala o njemu. Svaki obrok meso-povrće još uvek spremam posebno. Da li je beba dovoljno velika da sad već može da se ogrebe za poneki ručak iz porodične šerpe?

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ovako nekako jede i moja, samo što ima 11 mjeseci
    nekad stavim malu žličicu maslinovog ulja, a nekad nožem malo ostružem putra pa stavim uz kuhani krumpir prije nego ga izgnječim
    kad kuham juhu uglavnom se ravnam po njoj, tako da sebi dosolim u tanjur

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Nakon buđenja cikamo, pa doručak, banana, šljive, jabuka, marelica, grožđice u kombinacijama sa ili bez griza. Opet cicanje za spavanje, a za ručak kombinacije: teletina, piletina ili puretina(2xtjedno) ili riba uz mahune, buču, tikvicu, mrkvu, korabicu ili krumpir,a od žitarica riža,palenta, proso, amaranth ili noklice od ječmen.brašna kao juhica pa zmiksano ili iskosano. Kad je mrkva malo masl.ulja stavim. Za sada smo na ta dva obroka, ostalo cicanje. Mislim da cemo uskoro na 3.obrok. I ovo sve nabrojano mi se cini malo za kombinirati ponekad nemam ideja, imam osjećaj da mu stalno dajem isto u krug. Sad nema ničega što bih novo mogla uvesti

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

cika
    dorucak (voce sa pahuljicama - prosene ili zobene)
    cika
    rucak (sve bijesne kombinacije svega sto smo uveli od povrca, ribe, mesa i zitarica)
    cika
    vecera (voce i kasa od zitarica na vodi ili zobenom/rizinom mlijeku)
    cika
    cika (cijelu noc)

Datum pristupanja
    Jul 2010

Početno

moj je 9,5 mjeseci, ujutro prvo cicamo, bar 2 puta prije doručka, zatim papamo neku žitnu kašicu, ili voćno žitnu(banane, jabuke,kruške, šljive ili već šta imamo doma od voća, griz, palenta, proso, amaranth, neki lino i sl.) , do ručka cica bar tri puta, zatim ide povrtno-mesna kašica (puretina, piletina, teletina, junetina, i tikvica, koraba, krumpir, mrkva, grašak, blitva, špinat ili što već-s tim da u ručak uvijek dodamo maslinovo ulje), do večere, cica bar 5 puta, ako ne i više, i za večeru opet žitarice (rižine pahuljice, ili palenta koju radim s izdojenim mlijekom su najčešći na meniju za večeru) i cica cijelu noć

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Koliko je devetomjesecnoj bebi potrebno mesa?
    Ja i muz i nismo neki mesojedi. U kuci se od mesa priprema jedino piletina i riba.. Do sada sam malcu davala piletinu samo par puta- jednom tjedno. Citajuci vase menije- cini mi se da mi kaskamo s mesom...
    Kako pripremite npr teletinu? Joooj plakat cu.... Meni je muka cim vidim to meso i mislim da cu imat problema s pripremom jer mi se zeludac dize pri samoj pomisli da bi trebala provati da vidim je li vruce.

mašnica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Komadić teletine ili drugoog mesa kuham u vodi i zadnih 2otak minuta ubacim mrkvu ili krumpir ili povrće

BubikaM avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko je devetomjesecnoj bebi potrebno mesa?
    Ja i muz i nismo neki mesojedi. U kuci se od mesa priprema jedino piletina i riba.. Do sada sam malcu davala piletinu samo par puta- jednom tjedno. Citajuci vase menije- cini mi se da mi kaskamo s mesom...
    Kako pripremite npr teletinu? Joooj plakat cu.... Meni je muka cim vidim to meso i mislim da cu imat problema s pripremom jer mi se zeludac dize pri samoj pomisli da bi trebala provati da vidim je li vruce.
    Mi smo vegetarijanci. Ne jedemo ni ribu. Moja djecica nikad nisu probala meso i nikad nije bilo nikakvih problema. Pazim na proteine u drugom obliku. Malac papa grasak i mahune, a starija curka jede i seitan, tofu, mlijecno...
    Krvna slika im je super.
    Ako ti meso nije opcija, ponudi neki drugi protein i nemas brige.

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

koliko vam količinski pojedu po obroku? Ja imam malog cicomanijaka doma. ima 8 i pol mjeseci, nudim mu 2 obroka dnevno i to pojede po par žličica i onda traži cicu. s kilažom je ok i krvna slika je super. hoće on s vremenom počet malo više papat?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Malamaya prvotno napisa Vidi poruku
    koliko vam količinski pojedu po obroku? Ja imam malog cicomanijaka doma. ima 8 i pol mjeseci, nudim mu 2 obroka dnevno i to pojede po par žličica i onda traži cicu. s kilažom je ok i krvna slika je super. hoće on s vremenom počet malo više papat?
    Moja L.ima devet i po meseci i papa mikrokolicine..Recimo-sa vrha kasicice uzme par puta..Jedva jedan takav nazovi obrok ima u toku dana..Miksano i gnjeceno nesto ne gotivi,tu i tamo voli uzeti u ruku komad hleba ili rizin kreker ili bananu(ponekad neki komadic povrca),pa onda lize i mrljavi...Doji i dalje,ali ne previse ,cini mi se..I ona je super sa kilazom,raspolozena,vesela,zadovoljna..To je,pretpostavljam,najbitnije..

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja ne kužim ta nacicavanja uz hranu. Ja ako ubacim sisu iza doručka, to je ručak! I ja ga računam pod obrok....

Inače, moj uopće još ne jede meso. Prije mjesec dana..mjesec i pol sam mu probala dat piletinu, pa je jako povraćao.... Bojim se ponovo probat...

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Pa nisu nacicavanja uz hranu-nego je cica glavni obrok,a ostalo,sta uleti...Bar tako je kod nas..I kad je gladna-ona trazi cicu,ne prolazi obrok krute hrane...Njoj kruta hrana dodje kao neki dodatak...Ima nazovi dva obroka,nekad joj ponudim i tri,ali sve je to,po meni,nedovoljno da bi bila sita.

Evo spavala je prepodne i kad se probudila,odmah je trazila da doji(a i zaspala je uz sisu,naravno)..Posle nekih pola sata,dala sam joj palentu sa jogurtom,onako cvrsce skuvano,iseceno na komade-malo je mrljavila,malo gnjecila rukama,nesto je i zavrsilo u ustima...
    Ali,i da joj nisam dala da sisa pre ovog obroka-isto bi pojela...Isprobano

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

A sto se mesa tice-moja je probala pilece belo meso par puta..Jednom uz kuvane mahune(to nije lose proslo) i jednom uz barenu sargarepu i tikvicu...

Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

Pitanje....

Ako uz dohranu dojite samo ujutro i navečer, kako ste smanjile proizvodnju mlijeka prek dana? Da se cicke ne upale i ne budu onak tvrde ko kamen.......

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Ja dojim ujutro, pred spavanje i po noći. A i to mislim smanjivat.. Po malo smanjuješ dojenje i isto ti se tako proizvodnja mlijeka smanjuje. Nemoj naglo...nego po malo.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Mene zanima da li je ovo mojoj bebi pretrpan raspored hranjenja npr: (ona danas ima punih 10 mjeseci):
    01.00 - (kršitelj koda) 210ml
    08.00 - (kršitelj koda) 210 ml
    10.00 - dorucak (palenta sa jogurtom ili cokolino)
    12.00 - (kršitelj koda) 210 ml
    15.30 - voce
    16.30 - rucak ili ako nece da jede 210 ml (kršitelj koda)a
    20.00 - 210 ml (kršitelj koda)a

Razlog iz kojeg to pitam je sto mi u zadnje vrijeme nece da pojede rucak (ne znam iz kojeg razloga) a ni s vocem ne bude bas odusevljena. Jedino se mlijeku obraduje i to moze uvijek.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •