hajde malo repe na 1000 ijedan način za klince
ja je stavim malo u juhu,
repa s bažuljem
ajmo napred
jel tko to peko navodno ko rumpir,
hajde malo repe na 1000 ijedan način za klince
ja je stavim malo u juhu,
repa s bažuljem
ajmo napred
jel tko to peko navodno ko rumpir,
Meni je najbolja kuhana s friškim mesom, onako samo u vodi. Može piletina, puretina, malo svinjetine (šnicli) i onda to uz pire krumpir.
probala sam zrezat i na malo maslinova na tavi klinac pojeo samo pola.
I čitala sam da se ovdje prije krumpira puno upotrebljavala, a kako je mali alergičan na krumpir probat ću napravit i ko pire-repar
Posljednje uređivanje od jelena.O : 23.10.2011. at 19:17
o kakvoj repi je riječ?kiseloj ili svježoj?
jeli to ova vrsta? http://sahwa.info/downloads/knjige/ostalo/rak
Posljednje uređivanje od marijanada : 23.10.2011. at 20:06
krivi link!
dakle ova? http://agroaltera.hr/images/repa.jpg
Slatka repa (klasičan recept, nije preuređen za alergičare):
1 slatka repa (ova s gornjeg linka, ljubičasto bijela, prije nego se ukiseli)
2 debele mrkve
2 krumpira
Sve očistiti i narezati na kocke, pa skuhati u što manje slane vode (da povrće bude pokriveno) s lovorovim listom i par zrna papra. (Originalni recept za rasipne: sa slatkom repom se kuha kokoš, ali za nas škrte dobre su i kokošje nogice i krilca). Kad je meso kuhano, u odvojenoj posudi napravi se lagana zaprška: na malo ulja doda se žlica brašna i mala žličica crvene paprike i preko toga se zalije repa s povrćem. Pusti se da provrije i da se zgusne.
Eh, sad, za alergičara izbaciti sve na što je alergičan. Može se izbaciti i zaprška i umjesto toga zgusnuti varivo zobenim pahuljicama ili nečim sličnim što je dopuštena namirnica.
Kiselu repu kuham kao Anemona, sa friškim mesom i kasnije dodam grah. Moja svekrva kuha to bez graha, a odvojeno napravi pire i ispeče krvavice ili neke fine kobase pečenice. Udavimo se.
Mislila sam da bi možda repa bila dobra na salatu kao daikon, ali nisam nikad probala. Bolja mi je povrtnica za te svrhe (crna repa ili crna rotkva).
ja ju naribam (kao za kiseljenje), pa kuham isto kao varivo od zelja (svježeg). Tako je radila moja baka, pa mama.
Sitno narezani luk i malo češnjaka, mrkva na kolutiće, naribana repa, meso (suho ili friško), sve staviti u lonac, zaliti vodom i kuhati dok repa ne omekša. Pred kraj kuhanja dodati rajčicu (koncentrat i sl.) i zapršku (sa ili bez crvene paprike). Tako radim za nas odrasle, a djeci prilagodim prema dobi.
Posljednje uređivanje od marijanada : 23.10.2011. at 21:43