Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Repa?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno Repa?

hajde malo repe na 1000 ijedan način za klince

ja je stavim malo u juhu,
    repa s bažuljem

ajmo napred

jel tko to peko navodno ko rumpir,

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Meni je najbolja kuhana s friškim mesom, onako samo u vodi. Može piletina, puretina, malo svinjetine (šnicli) i onda to uz pire krumpir.

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj Anemona prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je najbolja kuhana s friškim mesom, onako samo u vodi. Može piletina, puretina, malo svinjetine (šnicli) i onda to uz pire krumpir.
    Slazem se, repa sa svjezim mesom obavezno, dimljeno "ne smeka" najbolje uz nju.
    Osim tako i s grahom ja ni neznam kako bih ju radila tako da ako ima tko dobar recept - biljezim se sa stovanjem
    Posljednje uređivanje od Marsupilami : 23.10.2011. at 19:05

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

probala sam zrezat i na malo maslinova na tavi klinac pojeo samo pola.

I čitala sam da se ovdje prije krumpira puno upotrebljavala, a kako je mali alergičan na krumpir probat ću napravit i ko pire-repar
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 23.10.2011. at 19:17

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

o kakvoj repi je riječ? kiseloj ili svježoj?
    jeli to ova vrsta? http://sahwa.info/downloads/knjige/ostalo/rak
    Posljednje uređivanje od marijanada : 23.10.2011. at 20:06

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

krivi link!
    dakle ova? http://agroaltera.hr/images/repa.jpg

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Slatka repa (klasičan recept, nije preuređen za alergičare):

1 slatka repa (ova s gornjeg linka, ljubičasto bijela, prije nego se ukiseli)
    2 debele mrkve
    2 krumpira

Sve očistiti i narezati na kocke, pa skuhati u što manje slane vode (da povrće bude pokriveno) s lovorovim listom i par zrna papra. (Originalni recept za rasipne: sa slatkom repom se kuha kokoš, ali za nas škrte dobre su i kokošje nogice i krilca). Kad je meso kuhano, u odvojenoj posudi napravi se lagana zaprška: na malo ulja doda se žlica brašna i mala žličica crvene paprike i preko toga se zalije repa s povrćem. Pusti se da provrije i da se zgusne.

Eh, sad, za alergičara izbaciti sve na što je alergičan. Može se izbaciti i zaprška i umjesto toga zgusnuti varivo zobenim pahuljicama ili nečim sličnim što je dopuštena namirnica.

Kiselu repu kuham kao Anemona, sa friškim mesom i kasnije dodam grah. Moja svekrva kuha to bez graha, a odvojeno napravi pire i ispeče krvavice ili neke fine kobase pečenice. Udavimo se.

Mislila sam da bi možda repa bila dobra na salatu kao daikon, ali nisam nikad probala. Bolja mi je povrtnica za te svrhe (crna repa ili crna rotkva).

Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

ja ju naribam (kao za kiseljenje), pa kuham isto kao varivo od zelja (svježeg). Tako je radila moja baka, pa mama.
    Sitno narezani luk i malo češnjaka, mrkva na kolutiće, naribana repa, meso (suho ili friško), sve staviti u lonac, zaliti vodom i kuhati dok repa ne omekša. Pred kraj kuhanja dodati rajčicu (koncentrat i sl.) i zapršku (sa ili bez crvene paprike). Tako radim za nas odrasle, a djeci prilagodim prema dobi.
    Posljednje uređivanje od marijanada : 23.10.2011. at 21:43

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •