I mene to zanima. Ne bih rekao da od ovakvih izjava itko osim možda mujice ima ikakvog interesa, a ni mujica nije ovoliko izravan. Tako da dvojba između propagande i logičke obmane uglavnom preteže na stranu obmane.
Propaganda se uglavnom svodi na trkeljanje izmišljotina kako bi se potkrijepilo nečije (neutemeljene) tvrdnje.
Logičke obmane imaju puno lica, ali se uvijek svode na nasilje nad logikom.
Propaganda je najčešće krcata logičkim obmanama. Fina definicija propagande je: "Organizirani pokušaj utjecanja putem komunikacije na vjerovanje ili djelovanje većeg broja ljudi na načine koji zaobilaze ili potiskuju prosudbu adekvatno informiranih i razboritih pojedinaca."
U retorici se logičkim obmanama podvaljuju netočne tvrdnje kroz krnju argumentaciju. Slučajno ili namjerno se zloupotrebljavaju emocionalni okidači kako bi se iskoristili društveni odnosi.
Odličan primjer: pozivanje na odgovornost.
Posljednje uređivanje od Davor : 29.11.2012. at 18:57
Ma mene samo zanima zašto se ovi zagriženi cijepiše moraju uključiti na svaku temu o ne cijepljenju...
Ja ne idem okolo o ne propovijedam npr na topicu o vjeri o tome kako to nije dobro.
@daddycool sorry za OT, ovo je moja zadnja uvezi toga u ovom topicu.
@Beti3 Nisam u pravu? Ne vrijeđaš me, Beti. Ali ako to tako možeš tvrditi, onda to znaći da postoje konkretni dokazi za to, koje ti poznaješ a ja ne? Onda mi priloži te dokaze. Kada, gdje i od koga je dokazano djelovanje/učinkovitost cijepiva?
@Cubana Super, navela sam JEDAN izvor informacija od bezbroj njih. Mogla sam vam i naslove njemačkih knjiga i linkove njem. stranica navesti, koje sam pročitala, ne znam koliko bi vam to nešto značilo.
Oprosti što nisam odgovorila, ali bila sam u velikoj gužvi.Molim te da mi na pp objasniš na temelju čega ovo tvrdiš.
A upozoravam sve od deeeyoo do Beti3 da to nije tema.
Temelj moje rečenice je Zakon o cijepljenju (točan naziv i link na Zakon sam negdje već stavila, ne stignem tražiti) koji važi u Hrvatskoj. A ja poštujem zakone.
No, bez brige, neću više. Propisujem si odmak od tema cijepljenja, jer me previše brinu necijepljena djeca, a bez obzira na moju savjest i empatiju, bolje će mi biti ako ne znam ništa o necijepljenju.
Zakon o Zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti ne precizira učinkovitost nego nabraja mjere, obaveze i kazne, a potpisuju ga Mesić i u izmjenama i dopunama Šeks, obojica vrsni liječnici epidemiolozi, bez sukoba interesa i općenito osobe od velikog medicinskog povjerenja
Ako je itko drugi sudjelovao u pisanju tog zakona, ostao je anoniman i nećemo nikada doznati je li medicinski potkovan, je li u sukobu interesa i zašto je napisao odredbu o kažnjavanju koja je u koliziji sa Zakonom o zaštiti prava pacijenata. Iznenadna lakoća novčanika je jedina nuspojava o kojoj se ovaj zakon brine.
Zakon o Zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti ne precizira učinkovitost nego nabraja mjere, obaveze i kazne, a potpisuju ga Mesić i u izmjenama i dopunama Šeks, obojica vrsni liječnici epidemiolozi, bez sukoba interesa i općenito osobe od velikog medicinskog povjerenja
Nisam ovo znala! Ja sam mislila da je taj zakon pretpotopan, još iz bivše Juge!?! I šro je u njemu novo? Samo velike novčane kazne, ili?
Posljednje uređivanje od puhovi obožavaju smokve : 02.12.2012. at 19:24
Da. Nisam skužio tko je tu sramotu pisao, ali je sasvim očito da su nekome smetala prava iz Zakona o zaštiti prava pacijenata.
Zapravo je ista takva situacija bila s JMBG-om i OIB-om. Ono, imaš pravo, ali nemaš pravo.