Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 59 od 59

Tema: jaslice/vrtić i NEcijepljeno dijete

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Veće je odgovornost pedijatra ako ne cijepi dijete, a ono se razboli, jer su šanse daleko veće za to, nego da cijepi a dijete se razboli zbog cijepljenja, mogućnost je manja.
    Molim te da mi na pp objasniš na temelju čega ovo tvrdiš.

A upozoravam sve od deeeyoo do Beti3 da to nije tema.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I mene to zanima. Ne bih rekao da od ovakvih izjava itko osim možda mujice ima ikakvog interesa, a ni mujica nije ovoliko izravan. Tako da dvojba između propagande i logičke obmane uglavnom preteže na stranu obmane.

Propaganda se uglavnom svodi na trkeljanje izmišljotina kako bi se potkrijepilo nečije (neutemeljene) tvrdnje.

Logičke obmane imaju puno lica, ali se uvijek svode na nasilje nad logikom.

Propaganda je najčešće krcata logičkim obmanama. Fina definicija propagande je: "Organizirani pokušaj utjecanja putem komunikacije na vjerovanje ili djelovanje većeg broja ljudi na načine koji zaobilaze ili potiskuju prosudbu adekvatno informiranih i razboritih pojedinaca."

U retorici se logičkim obmanama podvaljuju netočne tvrdnje kroz krnju argumentaciju. Slučajno ili namjerno se zloupotrebljavaju emocionalni okidači kako bi se iskoristili društveni odnosi.

Odličan primjer: pozivanje na odgovornost.
    Posljednje uređivanje od Davor : 29.11.2012. at 18:57

Rivendell avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ma mene samo zanima zašto se ovi zagriženi cijepiše moraju uključiti na svaku temu o ne cijepljenju...
    Ja ne idem okolo o ne propovijedam npr na topicu o vjeri o tome kako to nije dobro.

deeeyoo avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

@daddycool sorry za OT, ovo je moja zadnja uvezi toga u ovom topicu.

@Beti3 Nisam u pravu? Ne vrijeđaš me, Beti. Ali ako to tako možeš tvrditi, onda to znaći da postoje konkretni dokazi za to, koje ti poznaješ a ja ne? Onda mi priloži te dokaze. Kada, gdje i od koga je dokazano djelovanje/učinkovitost cijepiva?

@Cubana Super, navela sam JEDAN izvor informacija od bezbroj njih. Mogla sam vam i naslove njemačkih knjiga i linkove njem. stranica navesti, koje sam pročitala, ne znam koliko bi vam to nešto značilo.

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Molim te da mi na pp objasniš na temelju čega ovo tvrdiš.

A upozoravam sve od deeeyoo do Beti3 da to nije tema.
    Oprosti što nisam odgovorila, ali bila sam u velikoj gužvi.

Temelj moje rečenice je Zakon o cijepljenju (točan naziv i link na Zakon sam negdje već stavila, ne stignem tražiti) koji važi u Hrvatskoj. A ja poštujem zakone.
    No, bez brige, neću više. Propisujem si odmak od tema cijepljenja, jer me previše brinu necijepljena djeca, a bez obzira na moju savjest i empatiju, bolje će mi biti ako ne znam ništa o necijepljenju.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Zakon o Zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti ne precizira učinkovitost nego nabraja mjere, obaveze i kazne, a potpisuju ga Mesić i u izmjenama i dopunama Šeks, obojica vrsni liječnici epidemiolozi, bez sukoba interesa i općenito osobe od velikog medicinskog povjerenja

Ako je itko drugi sudjelovao u pisanju tog zakona, ostao je anoniman i nećemo nikada doznati je li medicinski potkovan, je li u sukobu interesa i zašto je napisao odredbu o kažnjavanju koja je u koliziji sa Zakonom o zaštiti prava pacijenata. Iznenadna lakoća novčanika je jedina nuspojava o kojoj se ovaj zakon brine.

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Zakon o Zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti ne precizira učinkovitost nego nabraja mjere, obaveze i kazne, a potpisuju ga Mesić i u izmjenama i dopunama Šeks, obojica vrsni liječnici epidemiolozi, bez sukoba interesa i općenito osobe od velikog medicinskog povjerenja

Nisam ovo znala! Ja sam mislila da je taj zakon pretpotopan, još iz bivše Juge!?! I šro je u njemu novo? Samo velike novčane kazne, ili?
    Posljednje uređivanje od puhovi obožavaju smokve : 02.12.2012. at 19:24

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Da. Nisam skužio tko je tu sramotu pisao, ali je sasvim očito da su nekome smetala prava iz Zakona o zaštiti prava pacijenata.
    Zapravo je ista takva situacija bila s JMBG-om i OIB-om. Ono, imaš pravo, ali nemaš pravo.

inikaaaaaa avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ZO prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je ovo bitno, da zdravstveni voditelj bude upoznat da dijete nije cijepljeno i ne vidim zašto bi se netko pravio englez ako je načisto s tim zašto nije cijepio

po meni je propust i voditelja da nema cjepni karton, a do to ni ne zna/ ili zna, a nije joj bitno, pa ti misliš da se praviš englez, a u stvari se ona pravi
    sa ovim se potpuno slažem !!!!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •