Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: AS i skafander

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno AS i skafander

Znam da jedno s drugim neide ali nemam pojma kak cu izvest voznju starijeg u vrtic kad vani bude -10. Nema mi smisla oblacit malom skafander ili neku debelu jaknu svaki put kad ga vadim iz auta da bi presla 10 metara do vrtica. Ima jedna mama koja je proslu zimu malenog dovodila u skafanderu, primjetila sam da ima AS, sve po pravilu ali nikako se nisam sjetila pitat kako ona to izvodi a sad je vise nikako ne srecem. Kako ste vi to? Malenog nikako ne mogu ostavit nekome a ne pada mi na pamet ostavljat ga u autu pa makar to bilo svega par minuta.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja sam to rješavala s tuticom, flisom (neki deblji, koji je jako grijao) i debelom dekicom. pa bi u as bio zavezan i pokriven, a kad bi izašli vani onda bi ga samo ogrnula dekicom.

ali opet, kod nas su rijetko temperature ispod nule.

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nije bilo minusa, ali kad sam vozila Roka u vrtić, a Korina išla s nama, nju bi ionako uvijek nosila u slingu
    možda bi mogla tako, obučeš Dorianu neku tanju jaknicu, sebi ispod veće jakne staviš sling, prvo njega vadiš iz auta i odmah stavljaš u sling, a onda Sven ide iz auta
    Posljednje uređivanje od rahela : 24.10.2011. at 14:12 Razlog: tipfeler

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

kako mene ove zime čeka ista priča zaključila sam da ću koristiti onu dekicu s prorezima kroz koje se provuku pojasevi od autosjedalice. onda lijepo zavežeš, pa zakopčaš dekicu. djetetu je toplo a sigurno je vezano u as

mene je više frka da će mi se djeca smrznuti u autu dok budu čekale da se auto odmrzne, dok postružem led sa stakala itd. :/

a ne mogu upaliti auto i ostaviti ga upaljenog ispred zgrade, da se ugrije?!

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

koksy, dijete ćeš u jajetu pokriti i zabundati dekom. kad izađete iz auta uzet ćeš cijelo jaje skupa s djetetom van i kad se vratiš natrag ga zakopčati. mislim da je najbrže i najbezbolnije.

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    kako mene ove zime čeka ista priča zaključila sam da ću koristiti onu dekicu s prorezima kroz koje se provuku pojasevi od autosjedalice. onda lijepo zavežeš, pa zakopčaš dekicu. djetetu je toplo a sigurno je vezano u as

mene je više frka da će mi se djeca smrznuti u autu dok budu čekale da se auto odmrzne, dok postružem led sa stakala itd. :/

a ne mogu upaliti auto i ostaviti ga upaljenog ispred zgrade, da se ugrije?!
    ne kužim kakva je to dekica? meni to zvuči kao da dekica ide između pojasa i djeteta a to ti je onda ista priča kao i jakna.
    za ovo drugo, drži jaje u stanu i tamo spakiraj dijete i deku preko njega i onda tako izađite. kad se jednom auto zgrije lako se deka makne.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Puntica, di ima ta deka?
    Ja malca obucem sad u ono flis odjelce, ono sto je bilo i Lidlu, kao medo izgleda, cupavo je. Nije debelo a fino grije. I ako je bas jako hladno, kao sto je bilo par jutra oko 1 stupanj, pokrijem ga s dekicom ali naravno, preko pojaseva, on je jos u jajetu pa dekica ne moze ispast. I onda palim auto, grijanje na maximum al usmjerim na stakla da ne puse po autu onaj prvi hladan zrak. Dvaput sam morala strugat led, dok sam zavrsila vec se auto poceo zagrijavat. Iako opcenito ne zagrijavam previse jer ne zelim da im bude tako velika razlika u temp kad izlaze iz auta a i do vrtica imam 3 minute.
    A za one prave zimske, snjezne dane mislim da cu klince ostavit gore, upalit auto i grijanje i tek onda ih spustit. Al ja sam u kuci i nije mi to problem.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

dekica se stavi u AS i pojasevi se provuku kroz te rupe (to ti dođe kao navlaka za as). onda se stavi dijete, veže ga se pojasevima, učvrsti, sve normalno. onda se ostatak dekice zakopča cifom preko djeteta, pojaseva i autosjedalice

a jesam objasnila

ovako nešto

onu koju ja imam je od drugog proizvođača, ali ne mogu nać sliku. isti je princip samo se može skroz izravnati pa se onda koristi i kao pokrivač i kao vreća za autosjedalicu

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    koksy, dijete ćeš u jajetu pokriti i zabundati dekom. kad izađete iz auta uzet ćeš cijelo jaje skupa s djetetom van i kad se vratiš natrag ga zakopčati. mislim da je najbrže i najbezbolnije.
    Uff...a malac je na katu...ko ce to nosit svaki dan gore... A i nemam obicaj vadit. Al mogu probat sad dok jos nije tako hladno da vidim kako ce to ic.

Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

mi smo radili kao što daddy predlaže - mala je stalno bila zamotana u jajetu, pa bi ju tako upakiranu nosili okolo.
    lakše mi je bilo smontirati autosjedalicu negoli nju stalno presvlačiti, riskirati suze krokodilske, trošiti svoje i njene živce.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni je vađenje jajeta prekomplicirano i preteško za nositi

ja radim ovako:
    dijete je normalno obučeno, a preko AS i kad izlazimo iz auta ili je omotano dekicom, ili mu u AS preko pojasa obučem jaknu ali obrnuto, tako da su leđa naprijed a kad izlazimo ga samo ogrnem jaknom

tako sam radila kad je marge bila mala, a tako i sad s demjem

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

mene je spasio footmuff http://elitecarseats.com/images/p/41oRErPiM8L.jpg
    a iz razloga koji tebe muči sam mjenjala kolica, tj. upasirala maxi cosi as i quinny zapp i nisam zažalila

puntica, imam ti ja ovakav footmuff

Evitta avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

ja bi sam pitala, dal se preporuka skidanja jaknica za vožnju u as odnosi na sve kategorije, ili samo na one koje se vežu vlastitim pojasevima as?
    dal za 2 i 3 kategoriju to isto vrijedi, kad se dijete veže samo pojasem automobila?
    mislim, pa mi odrasli se nikad ne skidamo prije vožnje (bar nikog ja nisam vidjela da bi to radio, osim na duge relaciije)..
    za male mi je jasno jer se s jaknicom teže vežu, mada mi je skroz nepraktično skidat ih i natrag oblačit, a da ne velim kolko im je zima od 11-3 mjeseca kad je oko ili ispod nule..

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj kahna prvotno napisa Vidi poruku
    i mi ga neki dan kupili!

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

ja sam isto imala taj footmuff ali iz kucne radinosti - uzela sam jednu dekicu i napravila rupice za pojas prema AS i postavila je u sjedalicu, i dok se auto ne zagrije samo bi prebacila oba kraja preko djeteta, a kada je toplo jednostavno ih maknes. tako da ako imate neku dekicu koju vam nije zao unistiti jednostavno si ju sami napravite.

ovako bi to izgledalo u originalu:
    http://www.baby-walz.at/Autositze-Ki...be7fff7cd5f3be

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Mellyca prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam isto imala taj footmuff ali iz kucne radinosti - uzela sam jednu dekicu i napravila rupice za pojas prema AS i postavila je u sjedalicu, i dok se auto ne zagrije samo bi prebacila oba kraja preko djeteta, a kada je toplo jednostavno ih maknes. tako da ako imate neku dekicu koju vam nije zao unistiti jednostavno si ju sami napravite.

ovako bi to izgledalo u originalu:
    http://www.baby-walz.at/Autositze-Ki...be7fff7cd5f3be
    pa da, moze se lako to napraviti u kućnoj radinosti, samo se zareže na pravim mjestima

nevenera avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ja nemam AS koja se vadi, stoji fixno u autu, 0-18 kg, koje bi rješenje moglo bit za nju? dijete raskopčavat iz skafandera u autu i stavljat u as?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ove improvizacije dekica s rupicama za pojaseve, koje idu na sjedalicu pa onda na to dijete- znate da to i nisu najsretnija rjesenja (ukoliko nisu originalni djelovi proizvodjaca AS).
    Znam da je hladno i sve to, ali ipak to rjesenje utjece na sigurnost djeteta.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj Mellyca prvotno napisa Vidi poruku
    e baš tu s tog linka imam!!! nevjerojatno!

ne možeš je sama napraviti jer, osim što ima rupe za remenje autosjedalice, ima i cif s kojim se zatvori od vrha o vrata, i drukere s kojima se zatvore ruke i noge (da sve bude pokriveno)
    mislim, možeš sama napravit, ali neće biti isto

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Ove improvizacije dekica s rupicama za pojaseve, koje idu na sjedalicu pa onda na to dijete- znate da to i nisu najsretnija rjesenja (ukoliko nisu originalni djelovi proizvodjaca AS).
    Znam da je hladno i sve to, ali ipak to rjesenje utjece na sigurnost djeteta.
    Znam , ali cini mi se ipak bolje rjesenje od skafandera...

Mellyca avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa Vidi poruku
    e baš tu s tog linka imam!!! nevjerojatno!

ne možeš je sama napraviti jer, osim što ima rupe za remenje autosjedalice, ima i cif s kojim se zatvori od vrha o vrata, i drukere s kojima se zatvore ruke i noge (da sve bude pokriveno)
    mislim, možeš sama napravit, ali neće biti isto
    Znam, ta koju sam si napravila za L. je malo veca, pa samo prebacim krajeve preko nje, znaci nista ne zakopcavam, i sluzila nam je svrsi i tako. Sada sam bas mislila napraviti si takvu sa drukerima, da se moze zakopcati, samo moram naci dekicu koju cu unistiti

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

kahna jel ovo od maxi cosi-a ide i na kategoriju I AS?

kahna avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

ne znam mitrovski, mogu probati, valjda se može koristiti dok dijete stane unutra

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Ja imam deke u autu i skinem im jakne, zavežem i pokrijem dekom i stavim još i jaknu. Kako se auto grije tako sa sami otkrivaju.
    Dok je mlađi bio beba izvadila bi ga van, stavila jakn preko njegovih leđa i još ugurala pod svoju jaknu (ne bi zakopčala svoju jaknu). Ovo je bilo za neke kratke relacije od auta do dućana i sl..

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •