Pokazuje rezultate 1 do 48 od 48

Tema: Loše spavam

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno Loše spavam

Neću stavljati ovo na Probleme, jer i nije problem, više zapažanje.

Dakle, danas sam 10+4, a već više tjedana lošije spavam, naročito što mi je trbuh napuhnut, i cicke, a na trbuhu mi je bilo najdraže spavati.

Osim toga, krevet, koji nam je do sada bio dovoljno širok (1,60 cm), sada mi je postao preuzak. MM nema tih problema jer se on raširi prek 2/3 , ali sad meni to smeta. Noćas sam išla na wc barem 3 puta i svaki put sam pomislila kak bi bilo dobro da ga uslikam digitalcem i pokažem kako se raširi. Čak sam mu u šali predlagala da ode spavati u d. boravak, što je on jučer sasvim ozbiljno razmotrio i rekao mi da će to učiniti ako želim. Ma smiješno, naravno da neću, ali ovo me ubija. Na poslu sam totalno neproduktivna. Tješim se time što ću kroz 2 tjedna na čuvanje pa ću MM-a polusnenim pogledom otpratiti na posao i nastaviti do barem podneva.

Kako vi stojite sa spavanjem? Jel nije ovo malo prerano?

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Nije prerano, ja sam prosla sve te faze, sada sam u 18.tjednu i vec bolje spavam, mada mi je krevet jos uvijek preuzak. Mislim da ces poceti bolje da se osjecas cim se zavrsi prvo tromjesecje, san bi trebalo da bude normalniji, cicke ce valjda postepeno prestajati da bole (kod mene je takav slucaj), a krevet ce ti vjerovatno postajati sve uzi i uzi...

lidac2004

Početno

ja ne spavam nikako.
    nocas sam zaspala u 6 ujutro a probudila se u 8.
    a inace ne mogu zaspati prije 3-4 nikako.
    ima li ko kakav recept za nesanicu jer sam vec luda od neispavanosti?

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Joj, to i mene muči. Prije trudnoće sam spavala ko top, ali sada je strašno. A nama je krevet širok 130 pa si ti misli .

Uglavnom, skoro sve me smeta, kad hrče pa legne na mene pa me lupne rukom u glavu po noći. Onda se ovako trudnički rasplačem jer me peru hormoni, vruće mi je (e, da, strašno se znojim), a on mi ne da spavat.

Grozno.... Barem nam stiže veći krevet uskoro. E, da, ja sam 19. tjedan i nije ništa bolje nego prije, osim što nema mučnina

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dobro dosla u klub nespavalica. :D
    Ja vec jako dugo imam problema sa snom. Jedno vrijeme sam spavala 2 sata dnevno. To je bilo stvarno iscrpljujuce. Sad je ipak bolje jer se skupi i po 6 sati (doduse ne u komadu, ali...). Nocu mi se dogadjalo da u WC moram i po 11 puta, tako da mi se tih tvojih 3 cini rajski. Jedno vrijeme sam mislila da mi je WC postao dnevni boravak.
    Sto se tice kreveta nije mi uzak, iako bolje spavam otkad stavljam jastuk pod stomak i iza ledja. Spavam iskljucivo na lijevom boku. Bebac se buni ako se okrenem u bilo koji drugi polozaj. Malac vec sad zna sta hoce.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

da, spavanje je po fazama bilo vrlo koma.

čak vele da te to priprema na ritam kada dođe bebač

kineska medicina smatra da trebaš spavati normalno i da se to bockanjem može uspješno srediti

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Jelka, svaka čast što uopće ideš na posao. Ja spavam ko' luda. 8-9 h noću i još koji satić preko dana. Naravno, noćni posjati wc-u su neizbježni (3-4 puta). Ja nesanicu rješevam reikijem i to funkcionira 100%. Hvala Bogu, MM ne hrče, zapravo spava nečujno u položaju leša i izgleda kao da ne diše. Ponekad provjeravam da li diše

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj thalia prvotno napisa
    vruće mi je (e, da, strašno se znojim), a on mi ne da spavat.
    Ja sam prestala tuširati se prije spavanja jer bih mogla komotno još jednom prije posla. Mi smo pokriveni s velikim poplunom i dekom preko toga, a ja sad prebacim svoju polovicu deke na njega, i još uvijek mi je vruće! A on se zagrne do zuba. I onda mi ga je žao pa se nekak prisilim da zaspim, tj. da zaboravim na to da nemam zraka.

anchi, lako tebi kad TM ne spava po noći. Ili je završio s d.?

thalia, 130 cm?! :shock: Pa to je za tebe 65 cm. Iiiiiiiik Ajd nek taj novi krevet dođe čim prije, fakat mi te je žao.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

O, ja super spavam. Pored jedne skoro trogodišnjakinje i posla jedva čekam krevet.
    Iako, moram priznati da se ponekad probudim par puta po noći, ali opet odmah zaspim pa mi to nije problem.-

Sjećam se takvih problema i u prvoj trudnoći.
    Najbolje mi je bilo nečije objašnjenje da se mame čak pred kraj trudnoće bude u takvim intervalima kako im se kasnije bude bebe.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    thalia, 130 cm?! :shock: Pa to je za tebe 65 cm. Iiiiiiiik Ajd nek taj novi krevet dođe čim prije, fakat mi te je žao.
    Ne, Jelka, nije 65 cm za mene. Za mene je 40 cm u najboljem slučaju, ostalih 90 zauzima hrkač pored mene . Onda ga ja guram, a on se uvrijedi Ma sto problema , a ovi s dostavom novog kreveta stalno nešto muljaju, maltene k'o da ih u Opatiji napada Godzilla svaki drugi dan...

Noćas sam (napokon, ipak sam plavuša i to prirodna ) shvatila da ne mogu spavati niti u pidžami, niti u majici, zapravo ni u čemu.. i napokon se prestala znojiti kad sam to sve poskidala sa sebe.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Ja već dva mjeseca spavam od 6 ujutro do podne, jedan sat!! Poluluda sam!! :D :D baš smo klub nespavalica!
    Anchi ja sam reikistica!! Kako, kako to rješavaš?? Mene malo strah po noći radit reiki :shock: ....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

O, ja sam probleme s nesanicom i ranim buđenjem imala do prvog pregleda-budila sam se u 5 ujutro i bila k'o zombi veći dio dana.

Sada spavam k'o beba, čak i po danu zaspim. Budim se na pi-pi jednom i odmah zaspim. Noćas sam spavala više od 9 sati i sanjala takav san da bih mogla fil snimit po njemu. :shock:

Nitica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Sve sam postove pročitala i samo dodajem komentar:Koje slatke muke!!
    Curke sve vam je to normalno. Toliko faza ima kroz trudnoću...pospanost, pa nespavanje, pa strašan umor, pa onda opet nesanica...Tijelo se priprema na noći kada ćete biti budni uz svog ili svoje anđele. Pusa svima

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislila sam otvoriti topic na istu temu, a kad tamo vec pricate o tome dosad nisam imala nekih problema sa spavanjem, ja uvijek mogu spavati, ali u zadnje vrijeme me pocela muciti nesanica. iako sam jako aktivna preko dana i osjecam da mi treba vise sna. zaspim bez problema, ali onda...

Najbolje mi je bilo nečije objašnjenje da se mame čak pred kraj trudnoće bude u takvim intervalima kako im se kasnije bude bebe.
    bas sam si o tome sinoc razmisljala kad sam se cetvrti dan zaredom probudila u 5 ujutro - potpuno budna. ni oka sklopiti do 7. na kraju zaspim, ali kad budilica zazvoni u 8 jedva ispuzem iz kreveta...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Vidim da nas svve muče isti problemi samo u različitim smjenama. Ja jedva čekam navečer da legnem u krevet, već iza 21 sam koma, ali onda se probudim oko 6 i zujim jedno sat vremena, i naravno drmam laktom hrkača pored mene, izluđuje me! Ali onda opet zaspim i naravno taman najslađe spavam kad me zdrma budilica i ajde na posao....A popodne imam krizu oko 15 sati i najradije bi prilegla na tastaturu ispred mene....

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Huh... odma mi je lakse kad vidim da nas ima vise ja sam u 10+6 i totalno sam luda od budenja toliko rano il mi se piski pa me to probudi pa kao budem jos malo legla pa nikako zaspat... e onda postanem gladna i onda naravno ne mogu vise spavat i onda bauljam po kuci i gledam tv ,eto tako da ne brini ima nas vise nespavalica :shock:
    e da btw nasa cvrckica dolazi 26.08.2006.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj ivano prvotno napisa
    Vidim da nas svve muče isti problemi samo u različitim smjenama. Ja jedva čekam navečer da legnem u krevet, već iza 21 sam koma, ali onda se probudim oko 6 i zujim jedno sat vremena, i naravno drmam laktom hrkača pored mene, izluđuje me! Ali onda opet zaspim i naravno taman najslađe spavam kad me zdrma budilica i ajde na posao....A popodne imam krizu oko 15 sati i najradije bi prilegla na tastaturu ispred mene....
    Samo da te pozdravim, imamo isti termin

Idem neispavana radit ručak i ja se uredno budim oko šest. Meni je sreća u nesreći što sam na održavanju trudnoće, jer bi mi vjerojatno dali otkaz koliko sam za ništa čitav dan :/

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Izgleda da nas je puno s istim problemom.
    Ne znam koje od vas i da li uopće itko koristi utrogestane.
    Ja sam ih koristila sve do 12 tjedna trudnoće i od dana kada sam ih prestala koristiti počela sam i normalno spavati.
    Da li je i na koji način utrogestan (progesteron) povezan sa spavanjem nemam pojma, ali činjenica je da sam do prije 2 tjedna spavala ako 3-4 sata po noći i to ne u komadu, a sada mi i 9 sati nije dosta.

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Kod mene je bilo obrnuto. Kad sam prestala s progesteronima, prestala sam i spavat

anjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

meni je spavanje katastrofa od 15-16 tjedna, a sad sam 30. tako da mi je to već pod normalnoooo... probudim se kad moram na wc oko 2, 3 sata i poslije nema šanse zaspati, također se trudim biti aktivna preko dana da se umorim ali ne pomaže, pa se više ni ne brinem

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ruby prvotno napisa
    Anchi ja sam reikistica!! Kako, kako to rješavaš?? Mene malo strah po noći radit reiki :shock: ....
    Zašto te strah po noći radit reiki? Ja radim kompletni tretman, ali izbjegavam staviti ruke direktno na bebu tj. izbjegavam drugu čakru. Radije stavim ruke između druge i treće čakre (ispod želuca). Inače je MM majstor reikija i on mi je to rekao. Valjda čovjek zna...

Jelkice, MM još nije završio d, ali ipak ne može svaku noć biti budan, tu i tamo mora malo odspavat...

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Citiraj inna prvotno napisa
    Nije prerano, ja sam prosla sve te faze, sada sam u 18.tjednu i vec bolje spavam, mada mi je krevet jos uvijek preuzak. Mislim da ces poceti bolje da se osjecas cim se zavrsi prvo tromjesecje, san bi trebalo da bude normalniji, cicke ce valjda postepeno prestajati da bole (kod mene je takav slucaj), a krevet ce ti vjerovatno postajati sve uzi i uzi...

pozdrav ,mi smo 26.08. eto cisto da znate :D

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Citiraj lara01 prvotno napisa
    Izgleda da nas je puno s istim problemom.
    Ne znam koje od vas i da li uopće itko koristi utrogestane.
    Ja sam ih koristila sve do 12 tjedna trudnoće i od dana kada sam ih prestala koristiti počela sam i normalno spavati.
    Da li je i na koji način utrogestan (progesteron) povezan sa spavanjem nemam pojma, ali činjenica je da sam do prije 2 tjedna spavala ako 3-4 sata po noći i to ne u komadu, a sada mi i 9 sati nije dosta.
    A kako si koristila utriće - vaginalno ili peroralno? Ja sam jučer ušla u 12. tjedan i lagano smanjujem utriće (vaginalno), i sad kad kažeš da si ti bolje spavala primjetila sam da ja zadnje 2-3 noći dobro spavam. Možda je zbog toga?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

Bok cure evo da se i ja pridružim u klub ne spavalica!
    MM i ja nemamo problema sa veličinom kreveta 200 cm, ali nakon wc-a po par puta, ili kad vam je drugo dijete bolesno pa morate njemu davati sirup, pa još kad dođe k vama, jednostavno nema vremena za spavanje.
    nočas nisam spavala od 4h ujutro.
    Predlažem da osnujemo noćni klub za trudnice koje ne mogu spavati.

velika pusa!

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Moram samo reći da je MM pročitao neki dan ovaj topic i odonda ne hrče , sunce moje

Zamolio me da ga pohvalim na topicu, jer da mu je neugodno

Eto, možda da probate to? Dragi, pročitaj taj i taj topic...

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

strasno je to sto sam ja pocela hrkat,nos mi se zastopa i nema druge nego disanje na usta i kako to izgeda hrk hrk

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

I ja prijavljujem isti problem. Već sam 31 tjedan, a spavam sve manje. Čitavu noć blejim u strop k'o sova. I užasno sam ljubomorna na MD-a koji spava snom pravednika i još pritom ispušta neke zvukove (nije hrkanje) po kojima se točno vidi da uživa u spavanju...Sinoć sam ga zamolila da prestane disati na neko vrijeme . U tri u noći sam počela pjevati Zeko i potočić samo da bih ga probudila jer je meni dosadno. A jadan se ustaje u 6.15. Zločesta sam...Imam i druge taktike. Naime, pravim se da spavam i jadnica, nešto ružno sanjam, pa ga opalim u nogu...I onda me on tješi jer sam "ružno sanjala i u snu se borila s neprijateljem".
    Ne mogu više, izludit ću, a što je najgore, preko dana uopće nisam pospana, pa zaista ne znam odkud crpim energiju.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

bravo romy genijalna si sa "ružnim snovima" - moram to isprobati...i meni je dosadno a ovaj moj spava li ga spava...A vikendom se probudim u 9 (nakon dobrog dijela prozujane noći) i onda ga pustim da spava do jedno pola 11 i onda ga naravno zbudim jer meni je dosadno...
    Ali ipak je najdosadnije po noći .... moram probati "ružne snove" hi hi

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ajme Romy baš si me nasmijala za Zekom! Ja u zadnje vrijeme bolje spavam, ali ako mi ikad dosadi po noći, misliš da neću pribjeći ovome? Uh, ne zna MM što mu se sprema.

ruby avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Zašto te strah po noći radit reiki? Ja radim kompletni tretman, ali izbjegavam staviti ruke direktno na bebu tj. izbjegavam drugu čakru. Radije stavim ruke između druge i treće čakre (ispod želuca). Inače je MM majstor reikija i on mi je to rekao. Valjda čovjek zna...

Ma mene ti je strah jer mi se dogodilo par čudnih "izleta" u nepoznato, pa sam se malo prepala, a bio je dan. Tako da mi je po noći nekako sablasno. Inače, obožavam reiki.
    Trebala bih raditi po danu.....
    Jesi ti drugi stupanj?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Spavat ces jos losije pa super ti dodje da se navikne

lara01 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jelka, utriće sam koristila vaginalno.

Ali taman kada sam se pohvalila kako sam počela spavati, priča se ponavlja.
    Zadnjih par noći opet šetam po stanu :/

Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj Jelka prvotno napisa
    Ajme Romy baš si me nasmijala za Zekom!
    A da čuješ tek kako pjevam!!! :shock: Onda MD i ja zamijenimo uloge....jer on počne ružno sanjati, ali se ne pravi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ja spavam kao beba, ali je zato MD lagano počeo patiti od nesanice. Izgleda da njega pucaju majčinske pripreme umjesto mene

anchi avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ruby, ja imam prvi stupanj i radim isključivo fizičke tretmane, ostalo prepuštam MM. Moram priznati da do sada nisam imala 'izlete u nepoznato'. Što si pod time mislila? Možeš poslat na pm pa ću pitat MM.
    Luna, već vidim tko će se kod vas ustajat po noći!

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Ajoj sad mi je lakše kad vas čitam jer sam mislila zvat doktora i reći mu da sam luda od nespavanja. Naime, u 34 sam tjednu trudnoće i osim prvih tjedana trudnoće tijelo mi je tražilo i do 10 sati sna noću. Međutim zadnja dva dana niti mogu zaspat do dva sata ujutro, a kad kao idem leći onda se nerviram do četri, pa odem na wc pa tada zaspem do sedam i onda se još malo mucim do osam ili devet. Užas užas užas

ivancica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

I ja nikako ne spavam. Uopće mi nije jasno kako funkcioniram po danu. Budem mrtva umorna navečer, zaspem i probudim se nakon sat-dva. Poslije satima ne mogu zaspati, gledam TV, jedem, hodam po stanu, a i kad opet zaspem to je opet na vrlo kratko. Straaašno. Ne znam do kad će mi biti ovako jer sam totalno slomljena i uviđam da me i glava boli od neispavanosti.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Uh meni je najgore kada se probudim po noći....tada više ne mogu zaspati. Grozno! Vrtim se po krevetu, a preumorna sam da se dignem i odem u dnevnu sobu. Ujutro ne mogu dugo spavati tako da mi je jedini lije leći što ranije mogu. Nekada zaspem već u 19 sati pa mi onda ipak ne fali sna. Jest da se preko noći namučim, ali bar nešto odspavam.
    Eto cure probajte leći što ranije ako vas muče dnevni umori.

Gabriela

Početno

Ja tek sad vidim ovaj topic.... normalno mi da lezem oko 2 u noc ( mislim nije normalno al nemogu svejedno zaspati.. ) al sinoc odgledala prenos svetskog prvenstva iz umetnickog klizanja (iz Kanade) , to se zavrsilo tacno u 4.... pa pravila kokice... , pa onda pokusavala da zaspem... neznam kad mi uspelo.... :/

sanja74 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Meni tipična noć izgleda kao buđenje svakih cca sat i pol, odlazak na wc (onda u jednom trenu dehidriram, i svaki put se natankam bar sa čašom vode), i tako sve do jutra. Ne znam kad i kako se naspavati.
    A preko dana mi se gotvo ne piški, već se samo napuhujem...

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

uff da se pohvalim pocela sam malo normalnije spavat osim sta se bar dva puta probudim po noci na wecku i onda imam problema dok zaspim ali znam odvalit do pola devet ujutro a to mi se nije vec dugo dugo desilo

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ja isto imam problema s ponovnim uspavljivanjem kada se probudim preko noći. Uglavnom se probudim oko 5 pa onda više ni ne zaspem. No iskreno meni odgovara ovo ranije buđenje, samo se nadam da će potrajati do ljeta jer mi je san oduvijek bio da se preko ljeta budim u samu zoru

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Meni je već muka ići na spavanje , jer znam što me čeka.

Onda glavinjam po kući do jedan, dva ujutro, zaspem na par sati i krene roštiljanje, posjeti wc-u, okretanje muža jer mi smeta što hrče/diše/leži na mojoj strani/vruć je/hladan je. Jadan
    Pa se iznerviram bez veze i ne mogu zaspat.
    Ujutro zato mogu, al ide siroće neispavano na posao pa opet ne mogu zaspat

I tak. A ne smijem pit kavu jer mi je tlak malo viši pa se sad dovodim u red beskofeinskom, mošmislit kako pomaže :/

Tami25 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

thalia, nadam se da do sad već naveliko uživaš na velikom krevetu!

mi imamo isti problem, bar što se širine kreveta tiče, a to je moj stari klik-klak širine 130 cm koji je još k tome potrgan tj. u sredini ima udubljenje, pa se siroti MD svaki dan žali da ga bole leđa! Ja pak, kako sam otprije navikla na tome spavati, lijepo šiknem jastučić pod trbuh i unatoč svemu spavam ko beba! a trbušina je sad već poveća (33 tj.). po noći se dignem na wc, obavim i dalje spavam...
    btw, novi krevet (bolje reći krevetina) je već kupljen prije 2 tjedna, samo čekamo dostavu (rok max 25 dana, što znači još 10-ak dana najviše, jupi! :D onda ću se ipak moći lijepo rastegnuti...)

thalia avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Skoro već dva mjeseca hrčemo na ogrooooomnooom 160*200 krevetu

Tj, muž hrče, ja opet ne spavam , noćas me uhvatila žgaravica do sitnih sati. Užas :/

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

kod mene je najveći problem žgaravica, nema gore stvari kad se usred noći dignem na wc, a na putu do wc-a se podrigavam i peče me za poludit,
    a o slinjenju po jastuku da ne pričam, to je strašno, do jutra napravim lokvetinu, ne kužim zakaj se to dešava

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mene je tek prije 2-3 dana počela hvatati nesanica(34.tj), probudim se u 4 i ne ide. Onda sam odlučila peglati zaostatke i pripremati robicu za bebu. Baš mi je bilo ok imati taaako puno vremena(vjerovatno će mi brzo dosaditi). Poslije tuša i pripreme doručka probudim MM, a on mi kaže kako sam noćas loooše spavao

Nikola 27.10.2001.
    Bebač 25.05.2006.

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ruby prvotno napisa
    I ja sam reikistica; zanima me ukoliko držim ruke na trbuhu - zar ja onda ne dajem reiki bebi bez da otvaram reiki pa mi reikisiti ne smijemo držati ruke na trbuhu, ili se to s 2 čakrom odnosi baš na ciljane tretmane. Imam 2. stupanj i ležim i lijena sam ići na neke seminare. zanima me još mogu li reikijem utjecati na to da mi se posteljica, koja je nisko sada u 24 tjednu, malo digne i popravi do 32 tjedna dokle je rok za to. Osnosno, smijem li i kako.
    Pozdrav.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •