Pokazuje rezultate 1 do 16 od 16

Tema: Anatomija dječje glave?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno Anatomija dječje glave?

Nisam znala kako nazvati temu, ali evo da objasnim.
    Jučer sam otkrila da moja curica koja je uvijek imala malo "kvrgaviju" glavu u potiljačnom dijelu sa lijeve i desne strane ima prilično izražajna ispupčenja lubanje. Znači lijevo i desno od središnjeg udubljenja na vratu, ispupčeni dio je izraženiji nego kod mene i muža. Dobro mi imamo "duži" vrat pa možda zato, ali stvarno me zabrinulo. Jel to normalno? Kad pomakne glavu prema dolje postane manje, ali dok ispravi glavicu baš se primjećuje.
    Inače ima 2,5 godine.

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

pa to je normalno,evo moj je isto 2,5 god. i isto ima sve kako opisuješ i ne brinem se. Do sad nisam ni skužila nego mu je neki dan suprug to napipao s jedne strane i pitao me dal se negdje udario.Onda sam ja pipala i skužila da mu je tako i s druge strane.Inače jesam paničar,ali mislim da stvarno za ovo ne trebamo brinuti.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Tako je bilo i kod nas! Muž je skužio s jedne strane, pa smo onda skužili i na drugoj. Ma ne želim ni pomisliti da nije dobro i normalno, ali baš me zabrinulo. I da, jesam i ja paničar! To nam je genetski.... nema pomoći. :D

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

evo,da te smirim,ispipala sam susjedinu bebu staru 1,5 god,isti slučaj.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Hvala, ti Vindira!

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Kod Mare je identično! Ona oduvijek ima predivan oblik glave, a ta ispupčenja nikada nisu dolazila do izražaja. Pipajući, na prvi tren, doista se čini kao nešto zabrinjavajuće, ali više to uopće ne doživljavam.

To je valjda takva berba '09!

Osim tih kvrgi, ona ima i jednu središnju, taman iznad onog dijela pri dnu potiljka gdje je udubina, ak me kužite. Pa uvijek muku mučim kad joj tražim šeširić, sve joj stoji nikako, jer ta kvrga "vuče".

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

I moj mali to ima, bilo mi je malo cudno, al sad kad sam ovo sve procitala, mirna sam.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ajde hvala Bogu!

vindira avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

ma cure,imamo i mi odrasli te kvrge,samo je nama koža deblja

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

ja sam se šokirala kad sam mm-u prvi puta pomazila glavu - čovječe!

on kaže da se to zove #mravlja kost#, mada ne znam kakve kosti pak imaju veze s mravima

ali neki ljudi imaju izraženije te kosti, mada je on cijelu glavu ima malo kvrgaviju, uključujući lukove iznad obrva (onako pračovjekasto)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kad smo kod lubanja-moj S. ima neobično čelo. Niame, po sredini čela (nastavak nosa) kao da se može napipat spoj dvije polutke.
    Čak je i na oko vidljivo. Malo me to brine, no skužila sam da mu i sestra blizanka ima isto, samo puuuno blaže izraženo.
    Ima li tko ideju? Gledala sam po netu i ništa ne mogu naći.

Jelka avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Ali Val, što te konkretno brine? Ja bih rekla da briješ, ali neću jer ćeš ti sigurno naći neku tezu koja podupire tvoju zabrinutost.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa problem je u tome što se meni čini da toga prije nije bilo ili je, ali znatno manje. i sad, nisam baš primjetila to kod drugih klinaca.
    nadam se da brijem bezveze.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I moj muž ima kvrgavu glavu, pa je za ovo, naravno, on kriv! Tko će drugi bit.... :D

http://www.scribd.com/doc/7254428/An...-skripta-tekst ovdje je kod dijela gdje pišu o potiljačnoj kosti objašnjeno.....iako je to kod moje curice opet izraženije nego kod muža i daleko izraženije nego kod mene, ali dobro, naravno da se glave razlikuju, bitno je da su te kvrge normalne, što je mojoj nekvrgavoj glavi bilo odmah razlog za strah.....

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Val prvotno napisa Vidi poruku
    pa problem je u tome što se meni čini da toga prije nije bilo ili je, ali znatno manje. i sad, nisam baš primjetila to kod drugih klinaca.
    nadam se da brijem bezveze.
    potraži malo na ovom linku, možda se i ti riješiš brige....
    http://www.scribd.com/doc/7254428/An...-skripta-tekst

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hvala na linku. Ispada da je to tzv šav, samo i dalje ne znam koliko se on "smije" vidjet.
    Pitat ću pedicu.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •