Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 61 od 61

Tema: 825 000 pitanja dnevno!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Sjećam se kad sam imala samo najstarijeg( razlika izmeđi prvog i drugog je 8 godina) i kad mi je moja najdraža prijateljica rekla kako ona ponekad svom starijem kaže šuti( imala ih je tad dvoe) kako mi se to činilo strašno okrutnim, a moj najstariji je bio u toj fazi neprestanog zašto dvije godine i uistinu je od jutra do mraka ispitivao ( ono zašto su tu izlozi, a zašto su od stakla, a zašto se staklo radi o pijeska, a zašto ne znaš kako se od pijeska napravi staklo, a zašto to nisi naučila kad su po cijelom gradu izlozi, a zašto se to ne uči u školi, a zašto si ti išal u takvu bezveznu školu...). Nekako sam uvijek odgovarala i valjda nikad mu nisam rekla šuti. Sad ih imam troje govorećih i razumijem svoju prijateljicu. Ne govorim ni sad šuti kao dobro jutro, ali ponekad stvarno ne mogu više i kažem im ja sam sad jako iscrpljena i sad šutite dok ne skupim snagu pa vam kažem kad možete opet počet ispitivat. I mislim da je velika laž da će ta ispitivanja prestati. Moj desetogodišnjak i dalje puuno ispituje, možda ne više ona kružna glupa pitanja, ali pita me kako to da su ubili Gadafija i kako je to živjeti u Libiji i kakav se tamo rat vodi. Ne živciraju me zapravo oni s pitanjima nego nedostatak tišine. Meni bi trebala terapija tišinom. Na porodiljno sam od tri godine, odnosno s njima sam 24 sata i stvarno mi fali tišina, krasna tišina.

Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

pikula X pa i mi roditelji smo ljudi i imamo pravo ponekad biti neraspoloženi za komunikaciju i to treba tako reći. I drago mi je kad čujem da moj stariji to ponovi bratu, ja dređujem svoje granice prema njima, on uči postavljati svoje.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj casa prvotno napisa Vidi poruku
    Ne živciraju me zapravo oni s pitanjima nego nedostatak tišine.
    E to! Upravo to! Sama s njima 24 sata na dan, muza nema, nikog nema, ne razgovaram s nikim odraslim maltene do petka dok muz ne dode doma. Mali cendra, place...trazi svoje a veliki ispituje li ga ispituje. Da mi je sjest sama negdje na livadu i samo zujat ko pcelica...

oka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    E to! Upravo to! Sama s njima 24 sata na dan, muza nema, nikog nema, ne razgovaram s nikim odraslim maltene do petka dok muz ne dode doma. Mali cendra, place...trazi svoje a veliki ispituje li ga ispituje. Da mi je sjest sama negdje na livadu i samo zujat ko pcelica...
    Debeli potpis, zato sam budna kasno u noć jer neopisivo uživam u toj divnoj tišini
    I da nadodam da niti kod mene nije pažnja u pitanju, ona se jednostavno ne gasi 24 sata dnevno i to je to.
    A dok se još radi i o pažnji e onda pregorimo

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj sss prvotno napisa Vidi poruku
    Moj četverogodišnjak me nedavno pitao: A tko je vozio naš auto kad je tata bio mali?

mene je danas Maša pitala imaju li vlakovi kokicu pa sam joj rekla da nemaju, a onda me je pitala je li ružno o tome pričati
    prije toga smo prelazile preko neke rupe pa sam rekla ho-ruk, a ona me je pitala je li to ružna riječ, ja sam rekla da nije, a onda se ona sjetila da je ružna riječ zapravo pukof (fuck off) koju sam ja danas izvalila

možda sam malo skrenula s teme.. Koksy, i mene M. izluđuje s tim forama. Petsto puta može pitati kuda idemo iako zna kuda idemo. Onda ispituje gdje ćemo prvo pa ako joj se ne svidi plan puta, petsto puta kaže da ćemo ići tamo gdje ona hoće, a ja ne pristajem, ne lažem i onda se cijelim putem "prepiremo".
    Neki dan kad MM više nije znao što bi joj rekao, odgovorio je ZATO, a ona je pitala Zašto zato?
    Pa da se čovjek upuca!
    I mene to strašno živcira, nekada baš poludim, ali mi onda bude žao. Šta ja znam, valjda i to mora proći.

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj seni prvotno napisa Vidi poruku
    inace ja sam, kad bi ona pitala pitanja tek toliko da pita, uvijek odgovarala: a sto ti mislis?
    tu i tamo bi pomoglo.
    da, da, to i kod nas pali, samo, nekada se već toliko iznerviram da i zaboravim to pitati
    no, opet, ona uvijek ima odgovor na sve
    i to ga zna baš lijepo, u bebu

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    kad se igra sam, stalno govori i priča
    tako i ova moja
    i super je smiješna kad igra neku igru uloga, onda prvo priča piskutavim glasom pa onda odgovara dubokim
    i tako sa svime, hoćeš s igračkama, s grančicama vani, s prozorom...
    mašta joj, hvala Bogu, nema granica

SikaPika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Citiraj oka prvotno napisa Vidi poruku
    Debeli potpis, zato sam budna kasno u noć jer neopisivo uživam u toj divnoj tišini
    potpisujem, pogledaj vrijeme pisanja mog posta

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj koksy prvotno napisa Vidi poruku
    Vidis, sad kad razmislim vec su prosle 2 faze. Jedna je bila "ko je to stigao?" za svaki auto koji je prosao po ulici. Svaki put sam odgovorila susjed ali on je i dalje svaki put pitao. Onda je bila faza u voznji "a sto ti vidis mama?" Pa sam ja nabrajala; drvo, cestu, auto, kuca... U 10 minuta voznje jedno 50 puta sam rekla drvo...Kad sam bila suvozac nije bio problem al dok sam vozila nisam se mogla koncentrirat na voznju pa me izludivao. Al proslo je, valjda ce onda i ovo proci tj. valjda nece doci neka nova faza....
    Pokusala sam sa ignoriranje, postavljanje kontra pitanja, navoditi ga da sam kaze odgovor...al nista ne pomaze. Definitivno mi je drago da vas je toliko u istom "problemu" i vec mi je nekako lakse nositi se s tim. Mislim da stvarno ima veze s privlacenjem paznje jer otkad je dosao mali braco to ispitivanje je eskaliralo.
    ako ne funkcionisu kontra pitanja, mozda probaj sa recenicom " cekaj da razmislim koji minut pa cu ti reci", ako te pita posle odredjenog vremena da li si razmislila, ti reci da ti jos vremena treba. Mozda ce se zaboraviti ili ce mu dosaditi.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

I kod nas je Zasto? faza i ja se trudim sto opsirnije odgovoriti na apsolutno svako pitanje , no kad krene Zasto? po automatici, ja pitam Šta zasto, sta te zanima? Tad ja resetam njega.
    Biser od jucer:
    Ja pjevam "Pa po lojtrici gor, pa po lojtrici dol", a malisan me fakat zacudjeno pogleda i pita: A zasto?

nataša avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne znam kako da linkam moju temu istog sadržaja od prije dvije godine, ali baš sam juče odgovrila sa OVO JE BILA FAZA! Ja sam bila očajna, već sam pomišljala na autizam, na raznorazner psihičke poremećaje jer bilo je prestrašno!

prošlo, odjednom!!!!! i ignorilrala sam, i vikala, i svađala se, i odgovarala..sve , čak i klepila po guzici , ništa nije pomoglo!!!

prošlo je, proći će i tvoje, sigurno!
    naša faza bila je sa 4,5 godine

ne sekiraj se!
    iskuliraj!

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •