Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Boja od tempere

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno Boja od tempere

Danas su se u jaslicama igrali nekakvim temperama, mislim da je to zapravo ona tekuća boja u kutijicama. I moje se dijete naravno zaprljalo, jako! Kako da skinem tu boju. Namočila sam u vodu i prašak ali za sada ne vidim nikakav pomak. Teta je rekla kak ta boja bez problema ide s odjeće a meni se baš i ne čini. Nisu to dvije kapi, rukavi su mu kao da ih je netko pofarbao u plavo! Do lakta! Kaj da radim, kak da to skinem. Žao mi je trenirke, imao je je svega dva puta na sebi.

Sanjica avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Od tempere me jeza hvata, vjerovali ili ne - meni je sin u školi bojao ljubičastom temperom i odmah sam išla majicu prati, stavila sam je na novu kadu (plastičnu) i pustilo je boju . Evo mi i dan-danas ljubičasta fleka na kadi, ne postoji način da se otkloni.

Mi smo s roditeljima u vrtiću sakupili stare košulje i majice i kada djeca idu bojati obavezno to navuku da ne zaprljaju robu.

Na žalost, bojim se da ćeš teško skinuti fleke, probaj razne oxy-je i sl. Ja nisam otkrila potpuno učinkovito sredstvo. Tko je neka javi, virkam stalno!

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma da i mislim si tako nekako. Kupit ću mu onaj jedan plastičan slinček s rukavima i odnjet u vrtić i reći tetama da ga više ne želim vidjeti ovakvog. Ili neka ga presuče ili neka mu taj slinček stavi!
    Ipak čekam ako netko ima recept za skidanje ovog zla!

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

tekuća boja u kutijicama
    misliš na tintu?
    zara se već puno puta zmazala s temperama ovim i onim, vodenim bojama, flomasterima, tom tintom...
    ja to apsolutno nikad ne namačem, samo stavim u mašinu na 40 C, stavim dm prašak i dm oxi prašak i sve je čisto, ako ne nakon prvog, onda nakon drugog pranja.

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ma ne znam kaj je to točno, teta to zove tempere. Onak je u nekakvim valjkastim kutijicama, crvenim, imaju pokčopce mislim bijele i mislim da toga ima u TL. A izgleda kao malo gušča tekučina. I kaj fakat samo staviš na 40 i ode?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha, možda finger paint??
    to je za crtanje prstima - kao tempera, samo gušća, i ne dodaje se voda?

ako je to to, onda će ti stvarno otići u mašini na 40 C.
    mi imamo doma te boje, zara je svako mala zmazana od glave do pete, odjeću bacim u mašinu, zaru pod tuš i sve je čisto nakon pola sata

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E da, to je to. Bravo Lutonjice...Obožava s time packati što se vidi po tome kakav je došao doma. Idem to onda staviti na pranje. Ma stavila sam ja to namakati jer sam se bojala da mi ne bi zafarbalo i drugu odjeću.
    Hvala ti

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj ana.m prvotno napisa
    pokčopce
    E sam biser, naravno da sam htijela napisati poklopce!

la11 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

inače se bilo kakve boje skidaju s onime s čim se razrijeđuju,npr. vodene se peru vodom,uljane uljem itd.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj la11 prvotno napisa
    inače se bilo kakve boje skidaju s onime s čim se razrijeđuju,npr. vodene se peru vodom,uljane uljem itd.
    Tako sam i ja mislila i bila sam uvjerena da se vodene boje lako peru, ali mi je na moje :shock: ostala ogromna mrlja na jednoj majici. I danas sam pol sata istrljavala najprije s Bio shoutom pa s još nekim drugim sredstvom i uspjela sam samo djelomično. A baš su svi troje ovih dana navalili na vodene boje

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kad ste već podigli ovu temu..Hm, koliko je prošlo od mog prvog posta...
    Janko je trenirku preras'o a mrlja je ostala. Koliko god i kako god prala, to nije silazilo dole :/

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Možda bi te tvrdokorne mrlje otišle benzinom? Alkoholom? :/

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Janko je trenirku preras'o a mrlja je ostala. Koliko god i kako god prala, to nije silazilo dole :/
    Meni je mrlja od tempera sa prilično skupe haljine otišla u kemijskoj čistionici. Doma nije bilo šanse da ju skinem.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj filipova mama prvotno napisa
    Meni je mrlja od tempera sa prilično skupe haljine otišla u kemijskoj čistionici. Doma nije bilo šanse da ju skinem.
    Danas sam se konačno uvjerila da nema nikakve šanse. Pokušala sam sa tri različita odstranjivača mrlja, čak sam stavila nešto na iskuhavanje. Danas sam jednu bijelu majicu potopila u Domestos izbjeljivaču i ni najmanjeg pomaka nema.

Ariana avatar
    Datum pristupanja
    May 2004

Početno

naka taj komad odjeće bude rezerviran za bojanje temperama

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Jedna zgodna H&M majica, jedna predivna Rodina majica i dvije pidžame.... dijete obožava tempere, ali SVAKI se put uprlja. I svaki put velim mami nek mu obuče onda onu majicu koja je već zamazana od tempera, ako mu već daje bojati, ali ne...

ne ide i ne ide i ne ide.
    Ni Vanish, ni Bio Shout ni običan sapun, ni razrjeđivač ni alkohol.
    Da bacim?

Strašno... pa što je u tim temperama? :/

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Tempere jos nekako, ako se odmah roba namoci, ali one male boje koje se dobiju u kreativnim setovima (npr. naprave se figurice od gipsa i bojaju se), u malim kutijicama sa poklopcem...E to ne ide nikako dolje...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ma, namočeno je bilo odmah, samo se iz nekoliko točkica pretvorilo u ogromnu crnu mrljetinu na donjem dijelu rukava...

Znači - nikako.

Dream avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa
    Ma, namočeno je bilo odmah, samo se iz nekoliko točkica pretvorilo u ogromnu crnu mrljetinu na donjem dijelu rukava...

Znači - nikako.
    Daj malcu da se kreativno izrazi na CIJELOJ majici - neka napravi istom tom temperom mrlje po cijeloj majici! Garantirano će ti dijete nositi unikat!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Dream prvotno napisa
    Citiraj Amalthea prvotno napisa

Znači - nikako.
    Daj malcu da se kreativno izrazi na CIJELOJ majici - neka napravi istom tom temperom mrlje po cijeloj majici! Garantirano će ti dijete nositi unikat!

ewa avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Ja sam muku mučila sa nekim flekama na majicama iz vrtića , kupila neki dan Ariel profesional u spreju..je da je preskup, 500ml 45 kn ali sve je skinulo, meni se isplatilo

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •