Moja 3,5 mjesečna beba od 21 dana ima jake grčeve (kolike) plus probleme sa probavom i bolnim vjetrovima s kojima smo se na razne naćine do njenog trećeg mjeseca uspješno borili. Međutim, ulaskom u četvrtii mjesec stanje se jako pogoršalo i nešto mi je govorilo da ipak nije riječ samo o klasičnim kolikama i nisam se mogla pomiriti s time da moje dijete dan i noć pati i plače i da joj nikako ne mogu pomoći. Do tada je imala odličan ritam spavanja i papanja. Dojena je na zahtjev (otprilike svaka 3-4 sata), a spavala je cijele noći već od mjesec i pol dana. Dobro napreduje na težini i na očigled je zdrava (barem u onim rijetkim trenucima kad se ne mući s vjetrovima i bolovima u trbuhu). Prije desetak dana odveli smo je kod pedijatrice i objasnili joj sve te promjene, ali ništa pametno nismo saznali. Dobili smo upute da joj dajemo najjaču dozu Mylicona i Lupocet sirup kada je boli baš jako. Pitala sam je uputnicu za krvnu sliku, ali ona je tvrdila da nije potrebno i da je "šteta bockati tako lijepu, malu curicu"! Kako se stanje nije poboljšavalo, a lupocet joj nisam htjela davati jer u tome nisam vidjela smisla, pomalo revoltirana, poslala sam MM po uputnicu za bolnicu i rekla mu da se bez nje ne vrača kući. Istu noć otišli smo za Pulu gdje su rađene krvne pretrage i urin, a sljedećeg jutra donijeli smo i stolicu isprovociranu čepićem. Nalazi urina uredni, stolica je pokazala da nema virusnih infekcija (čekamo još bakteriološki nalaz). Nalaz krvi katastrofa! Jetrene probe jako povišene (ALT,AST,GGT i još dosta toga za što nikad nisam ni čula). Doktorica ne govori baš puno jer želi napraviti dodatne pretrage pa nas prima u dnevnu bolnicu i sada čekamo ultrazvuk koji će najvjerojatnije biti u ponedeljak, a ja već lagano umirem od straha.Sve što nam je rečeno jest da je moguće da se radi o enterovirozi (isključena je) ili o alergiji na hranu. Doktorica mi ukida dojenje što mi radi dodatan stres jer je beba isključivo na prsima i puno,puno vremena provodi na njima (hranjenje, maženje, uspavljivanje, ublažavanje boli...). Za prehranu nam uvodi humana 9 (za proljev) i čaj od šipka što me dodatno zbunjuje jer moje dijete nema proljev. Kaka svaka 3-4 dana uz puno muke. Sve mi je to oprečno sa mojim stavovima i ne znam što da radim. Dojiti nisam prestala jer mi je to besmisleno, a humana 9 joj dajem samo pred spavanje (2 dana) i sada je imala već dvije zelene stolice i proljev kojeg do sada nije imala. (boja stolice je bila žuta i više kao pasta). Ono što mene brine su zapravo te jetrene probe pa bi molila ako neko ima kakva iskustva da ih podijeli samnom jer ću do ultrazvuka vjerojatno izgoriti od brige. Sada uopče žalim što sam se upuštala u pretraživanje interneta jer sam naišla na sve i svašta, a ništa dobroga...Nažalost, nalaz nemam kod sebe jer su ga zadržali u bolnici...