imate li nastavu ponedjeljak i da li ste morali odraditi ponedjeljak?
imate li nastavu ponedjeljak i da li ste morali odraditi ponedjeljak?
Ne, a nitko ništa nije rekao o nadoknadi. Također, u kalendaru neradnih dana i praznika nigdje ne piše da je 31.10. neradni.
nemamo skolu. receno nam je na roditeljskom da u ovoj skolskoj godini skole imaju dovoljno radnih dana da se taj ponedjeljak moze uzeti kao neradni u skoli. nece se nista odradivati.
nama roditeljima je receno kako nam je to ustvari super jer si mozemo spojiti 4 dana! bas! sad se moramo snalazit za cuvanje djece taj dan.
nemamo
Škole imaju određeni broj dana koji su im viška i mogu ih rasporediti kako žele. Ne sjećam se točno koliko ih je ove godine cca 4-5.
Nama su na prvom roditeljskom dali popis dodatnih neradnih dana u našoj školi.
Niti mi u Gorici u pon nemamo školu. To smo saznali naravno danas, valjda da se ne bi tko od roditelja bunio! Ne znam da li će to morati odraditi, ali klinci su sretni jer su četiri dana doma.
Kod nas je normalno nastava. Sad sam baš ljubomorna, nije fer!![]()
Nama je na roditeljskom na početku školske godine objašnjeno da će taj 31.10. biti bez škole, ali da nemaju proljetne praznike, pa ne vidim zašto bi se ovaj jedan dan trebao negdje vratiti. O nikakvoj nadoknadi nije bilo govora.
Kako ne bi imali proljetne praznike, pa tjedan prije Uskrsa nema škole. Jedino što su možda kraći, ali zimski su tri tjedna.
Kod nas nema nastave što nama super odgovara jer možemo odputovati na 4!! dana. Jupi!
No stvarno ispada da mi u Čk jedini imamo nastavu!
nema nastave niti je itko isto govorio o odrađivanju!
Posljednje uređivanje od anitak : 28.10.2011. at 17:00
Zimski odmor učenika počinje 27. prosinca 2011. godine, a završava 13. siječnja 2012. godine.
Proljetni odmor učenika počinje 2. travnja 2012. godine, a završava 6. travnja 2012. godine.
Posljednje uređivanje od Mima : 28.10.2011. at 17:24
I onda bi ovih 4 dana baš dobro došlo! Pogotovo nakon tri testa ovaj tjedan i današnjeg cijepljenja u školi.
Nemamo, ali kuma u drugoj zagrebačkoj školi ima nastavu.
Kod nas je nastava. Kad se moze birati nastava se odrzava zato da bi skolski ljetni praznici poceli sto prije.
Posljednje uređivanje od larmama : 28.10.2011. at 18:29
Mi smo si spojili, jer putujemo.
Ovdje ima nastava u ponedjeljak, ali sam zamolila nastavnice da nam daju materijal kojeg ce prijeci u ponedjeljak + zadacu za srijedu, tako da nece morati nista nadoknadjivati.
upravo dijete došlo iz škole i kaže da imaju nastavu
ne bi bio nikakav problem, ali da se to znalo prije, ovako uzeli godišnji jer smo pretpostavili i prema info da većina ne radi ...
u srijedu ću poslati ispričnicu pa nek vidim ako netko ne bude htio ispričati ...
i to mi je nevjerojatno kako ne mogu donijeti na nivou gradova, države neki zajednički pravilnik ...
ima - nema, da znaš unaprijed, a ne zadnji dan
isto bi se i ljutila i u obrnutoj situaciji tj. da radim u ponedjeljak, a da mi je dijete sada došlo s info kako nema nastavu ...
nemamo, ne znamo da li odrađujemo, nitko nije ništa rekao
škola mora odraditi određeni broj (mislim 176, ali nisam 100% sigurna) radnih dana.
naša škola, prema školskom kalendaru, ima 182 radna dana, pa tih 6 dana "viška" može dati neradna kako se dogovore.
ovaj ponedjeljak je jedan od tih dana.
prošle godine smo imali slobodan dan za Dan škole i još nešto.
u svakom slučaju, bilo je još nešto malo više od tih nužnih 176 dana.
Zapravo, obavezno je odraditi 175 nastavnih dana, a ostalo su radni (nenastavni) dani (ekskurzije, Dan škole i sl.), tako da ih obično bude oko 180. Nama su rekli na početku šk. god da ta spajanja ovise o dogovoru ravnatelja (mislim na nivou županije). Najvjerojatnije će biti još spajanja: 30.4. i 1.5. (opet ponedjeljak i utorak) i 7.6. i 8.6. (četvrtak i petak), ali to će se opet sigurno znati tek u zadnji tren (što ne odgovara ni meni).
Posljednje uređivanje od Šuška : 28.10.2011. at 19:30
nama su dali taj raspored na prvom roditeljskom
ali, tko će to pamtiti/pisati
nemamo a jos 3 vikenda ovako spajamo jer ima puno dana viska![]()
u iv. skoli su odlucili da u ponedjeljak nema nastave kako bi djeci dali tih par dana odmora u ovom polugodistu. i super da jesu jer bas fali.
u drugom polugodistu imat ce 5 dana proljetnih praznika od 2. do 6. travnja, a neradni ce biti i 30. travnja, pa se spaja s prvim maja
na Tijelovo ce imat nastavu i tako nadoknaditi taj jedan dan nerada viska
necakinja u gimnaziji vec je taj ponedjeljak odradila
Nemamo nastavu. Odradili u dvije subote zaredom. Jednu subotu jedna smjena ujutro, drugu subotu druga smjena ujutro. Također spajamo 1.5., ali isto sa nadoknadom. 8.6. (petak) NE spajamo jer je jaaaaako nezgodno spajati pred sam kraj nastavne godine (to je tjedan prije završetka škole), pa da ne dođemo u situaciju da nam netko prigovori da je dijete palo neki predmet jer smo spajali sa praznikom. :/
Posljednje uređivanje od YosephK : 28.10.2011. at 20:28
Moja srednjoškolka ima u pon. nastavu, ali kod nas je škola počela tjedan dana kasnije nego u nekim drugim županijama te pretpostavljam da se stoga moraju nadoknaditi nastavni sati.
ana.m dobro si shvatila za proljetne - taj tjedan koji prethodi imaju samo dva dana neradna (četvrtak i petak) i zatim je neradni Uskrsni ponedjeljak. Dakle, nemaju tjedan prije Uskrsa nego samo dva dana i to je ukupno 5 dana - prije je bilo duže.
OT - nemamo nastavu i na prvom roditeljskom smo odmah dobili raspored tzv. nenastavnih dana, mislim da ih je 4-5
Uskrs je 8.4.2012 a praznici su od 2.4.2012 do 6.4. 2012. (piše u odluci Ministarstva)
To je, dakle, cijeli tjedan prije Uskrsa (+ naravno još Uskrsni ponedjeljak)
vrag mi nije dao mira, išla provjeriti u kalendar i dopis - emilyna varijanta je točna, dakle slobodni su od subote 31.03. do nedjelje 08.04. što je ukupno 10 dana
sorry ako sam nekog zbunila, više me sludile te kombinacije
Posljednje uređivanje od pituljica : 28.10.2011. at 23:48
bolje da više niš ne računa, totalni kuršlus - dakle slobodni su od subote 31.03. do ponedjeljka 09.04. što je ukupno 10 dana
i to onaj tjedan prije Uskrsa
Ni mi nismo imali nastavu u ponedjeljak prije sisveta, što mi je bilo okej jer smo i u firmi imali spojeni dugi vikend, a onda me dijete "obradovalo" u petak sa obavijesti da je 11.11. Medjunarodni dan ucitelja i da nemaju skole niti taj dan. Je li netko cuo za to? Je li i u vasim skolama taj dan neradan?
Vec mi taj bezobrazluk ide na zivce, stalno si smisljaju neke slobodne dane a mi nek se snalazimo za cuvanje. Prosle godine su imali Dan škole koji je trajao 2 dana, a za koje vrijeme sam ja trebala zbrinuti dijete. Sad kad placam boravak to mi uopce nije smijesno.
Koliko ja znam, Dan učitelja je 5. listopada.
Koliko ja znam, 11.11. je Martinje. Da nisu ovi u školi malo pobrkali lončiće???
Dosta zafrkancije... Rodietljima koji rade ovo je veliki problem. Moji su klinci išli u školu onaj ponedjeljak 31.10. (samo su roditelji koji eventualno putuju nekamo s djecom trebali javiti na vrijeme, zbog školske kuhinje i planiranja dežurstva).
Na web stranici škole je radni kalendar. To se planira još početkom škg. Ponekad ima nenastavnih dana kroz godinu ako je npr. nekakvo gradsko natjecanje (kod nas bude iz fizike). Taj dan nema nastave, ali se uredno organizira dežurstvo za djecu boravkaše.
Pitaj tko je u razredu predstavnik u Vijeću roditelja, pa nek se raspita kakva je to politika škole??? Tako se nećeš zamjeriti učiteljici/razredniku, a sve ćeš doznati. Nek i to Vijeće posluži nečemu...
Posljednje uređivanje od Peterlin : 08.11.2011. at 08:52