Pokazuje rezultate 1 do 50 od 96

Tema: imate li nastavu u ponedjeljak?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj MamaNata prvotno napisa Vidi poruku
    Hvala vam svima na odgovorima.
    Sad znam da 11.11. nije Medjunarodni dan ucitelja nego Martinje i da se nigdje drugdje ne slavi osim u skoli koju pohadja moje dijete. Takodjer sada znam da svaka skola ima pravo raspodijeliti nekoliko slobodnih dana po volji. Nazaost nitko nas nije o tome obavijestio na vrijeme vec tek nekoliko dana prije.
    Slazem se da skola nije ustanova u kojoj se dijete cuva, no roditelji koji rade se pouzdaju u skolu kao mjesto gdje ce im dijete biti zbrinuto dok su oni na poslu.
    Na kraju krajeva, sada i placamo taj boravak.
    Praznici svi znamo kad su, i za praznike se na vrijeme organiziramo.
    A sto se tice usmenih ili pismenih prigovora, svima je jasno da se mozemo zaliti do mile volje i da se apsolutno nista nece promijeniti...
    Prvo, tvoja škola nije jedina. Drugo ne slave Martinje. Naši profesori već godinama odlaze taj dan na Interliber u Zagreb i treba im cijeli dan jer putuju. To je u kalendaru škole unaprijed i mislim da se moraš složiti da učiteljima i profesorima trebaju knjige.

Roditelji se ne trebaju pouzdati u školu da će im zbrinuti dijete. To je dužnost roditelja. Školsko dijete i po zakonu može samo iz i u školu.

A što se tiče prigovora možete se žaliti, i bit će razmatrano i uvaženo ako je moguće. To ti pišem kao dugogodišnji predsjednik Vijeća roditelja i član Školskog odbora. Nisam prosvjetni radnik. No, njih izuzetno cijenim jer moraju i učiti našu djecu i još imati posla sa roditeljima. Trebali bi imati pola godine slobodno.

Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Citiraj Beti3 prvotno napisa Vidi poruku
    Prvo, tvoja škola nije jedina. Drugo ne slave Martinje. Naši profesori već godinama odlaze taj dan na Interliber u Zagreb i treba im cijeli dan jer putuju. To je u kalendaru škole unaprijed i mislim da se moraš složiti da učiteljima i profesorima trebaju knjige.

Roditelji se ne trebaju pouzdati u školu da će im zbrinuti dijete. To je dužnost roditelja. Školsko dijete i po zakonu može samo iz i u školu.

A što se tiče prigovora možete se žaliti, i bit će razmatrano i uvaženo ako je moguće. To ti pišem kao dugogodišnji predsjednik Vijeća roditelja i član Školskog odbora. Nisam prosvjetni radnik. No, njih izuzetno cijenim jer moraju i učiti našu djecu i još imati posla sa roditeljima. Trebali bi imati pola godine slobodno.
    Pa i imaju pola godine slobodno. Prema PRAVILNIKU O POČETKU I ZAVRŠETKU NASTAVNE GODINE, BROJU RADNIH DANA I TRAJANJU ODMORA UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA ZA ŠKOLSKU GODINU 2011./2012, nastava se organizira i izvodi u najmanje 175 nastavnih dana.
    Ako se uzme u obzir da godina ima 365 dana, znaci da su slobodni vise od pola godine.
    Nemojte me krivo shvatiti, svaka cast uciteljima, mislim da je njihov posao izuzetno tezak i nikad se nebi mijenjala s njima iako ja imam samo 20 dana godisnjeg odmora, samo me razljutilo da u 2 mjeseca koliko skola traje su vec imali 2 dana bez skole.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Pa i imaju pola godine slobodno. Prema PRAVILNIKU O POČETKU I ZAVRŠETKU NASTAVNE GODINE, BROJU RADNIH DANA I TRAJANJU ODMORA UČENIKA OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA ZA ŠKOLSKU GODINU 2011./2012, nastava se organizira i izvodi u najmanje 175 nastavnih dana.
    Ako se uzme u obzir da godina ima 365 dana, znaci da su slobodni vise od pola godine.
    Nemojte me krivo shvatiti, svaka cast uciteljima, mislim da je njihov posao izuzetno tezak i nikad se nebi mijenjala s njima iako ja imam samo 20 dana godisnjeg odmora, samo me razljutilo da u 2 mjeseca koliko skola traje su vec imali 2 dana bez skole.
    Sorry, draga, ali s ovakvim stavom nećeš osigurati dobru komunikaciju u školi. Nije ti to pametno... ipak tvoje dijete tamo provodi jako puno vremena i debelo ti je u interesu da znaš što se zbiva i da naučiš cijeniti dobre strane cijele priče. Ne kažem da ne treba tu i tamo prigovoriti, ali dizanje na stražnje noge ne koristi nikome, najmanje tebi i tvom djetetu.

Sandrij2 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nemojte me krivo shvatiti, svaka cast uciteljima, mislim da je njihov posao izuzetno tezak i nikad se nebi mijenjala s njima iako ja imam samo 20 dana godisnjeg odmora
    MamaNata, primjeni istu formulu računanja slobodnih dana i za sebe. 52 tjedna puta 2 dana vikenda= 104 dana + 11 dana državnih praznika (bilo bi 13 da neki ne padaju u nedjelju, ali i profesorima su ti praznici također nedjeljom) = 115 i plus 20 dana godišnjeg= 135 dana.
    Profesori imaju samo 10 dana godišnjeg više.

A koliko bi radnih dana trebali računati profesorima kad su 8 dana na maturalnom putovanju i spavaju uglavnom u autobusu? Pa to su 3 smjene puta 8 dana= 192 sata- više nego mjesečna norma.

Oprostite na upadu...

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Koje li računice!
    Izgleda da učitelji rade samo od onog trena kad uđu u učionicu do trenutka kad nogom stupe van nje?! Sav ostali posao (pripreme za nastavu, stručna usavršavanja u školi i van nje, paprilogiju prije, za vrijeme i nakon nastavne godine, i još puno, puno toga) obavi se jednim zamahom čarobnog štapića!

Pobogu, dajte više poštovanja prema tim ljudima koji, htjeli vi to priznati ili ne, provedu više vremena s vašom djecom od vas samih!!!

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •