Citiraj MamaNata prvotno napisa Vidi poruku
Prosle godine je dan skole bio negdje u 6. mjesecu, ne nije moguce jer smo bas dobili napismeno da je Medjunarodni dan ucitelja...
Možda su se oni samo dogovorili obilježiti taj dan baš na taj datum...

Kako god bilo, informacija je o tome trebala biti dostupna na prvom roditeljskom sastanku, kad se razgovara o kalendaru školske godine. Obično je i na web stranici. Pa ti podaci upravo za to i služe - da ljudi mogu planirati. Ako se i dogodi nešto nepredviđeno, pa nije red obavijestiti roditelje dan unaprijed. Mi smo morali javiti do srijede 23.10. ako smo planirali neko putovanje, pa djeca ne bi došla u školu 31.10. To mi je ok, ali onda isto tako škola mora nekoliko dana ranije obavijestiti roditelje.

Ako nije bilo najavljeno, ondak su omanuli i može im se prigovoriti. Iz iskustva znam da nisu sve škole jednako dobro organizirane. Naša nije loša, ali ne kažem da ne bi moglo biti i bolje.

S druge strane, ja sam često u školi na informacijama (recimo 2x mjesečno ili češće, minimalno jednom mjesečno za svako dijete) i malo me toga može iznenaditi, ali većina roditelja to ne prakticira. Ima ih dosta kojima su informacije u nezgodno vrijeme, tako da to razumijem, ali htjela sam reći da je jako bitno imati dobru komunikaciju sa školom/učiteljicom/razrednikom. Ja imam brojeve mobitela za nedajbože (ne zlorabim), pa da mi je dijete došlo doma s takvim papirom odma' bi nazvala da vidim u čemu je štos.