-
Majke van sustava
Molim pomoć. Za dva tjedna ću imati punih pet goddina prebivanja u RH. Porodila sam se 20.09.2011. Naime zanima me dali je potrebno kao uvjet za ostvarivanje prava na rodiljnu naknadu imati pet godina prebivanja do dana rođenja djeteta ili do dana predaje zahtjeva za porodiljnu naknadu? Napisala sam molbu i obrazloženje zašto nisam ranije se mogla prijaviti iako sam tu od poečetka 9. mj. 2006 god. Imam i datum na domovnici koji govori da sam tu više od pet godina pa me interesuje hoće li se to moći uzeti u obzir?
Molim vas da mi netko odgovori, znači; potrebnih pet godina je do dana predavanja zahtjeva za rodiljnu naknadu ili do dana rođenja djeteta?
Unaprijed hvala
-
Osoblje foruma
Na žalost, temeljem odredbi članka 32. Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama traži se da se postavljeni uvjeti ostvaruju NA DAN ROĐENJA DJETETA.
Molbu u svakom slučaju možeš poslati, možda ti je uvaže.
-
Naželost, dobila sam rješenje da nemam pravo na porodiljnu naknadu. Imam rok od 15 dana na žalbu. Dali se ima smisla žaliti? Hoću li išta sa tim postići? Činjenica je da mi fali dva tjedna do punih 5 godina prebivanja u RH. Isto tako imam rodni list i domovnicu na kojima je vidljiv datum koji govori da sam tu više od 5 godina. Predala sam ih zajedno sa svim ostalim dokumentima za priznavanje porodiljne naknade ali ih nisu uvažili, stoga, ima li smisla pisati žalbu? Eto, radi dva tjedna gubim pravo na porodiljnu naknadu a sa prvim djetetom sam bila u radnom odnosu i normalno ju dobivala. Ako netko zna molim da mi kaže ima li se smisla boriti? Unaprijed zahvalna!
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma