Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: cijena ručnog rada

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno cijena ručnog rada

Drage moje, ako koja zna... kolika je cijena ručnog rada, naime, dobila sam od prijateljice prekrivač za kindač, znači malu dekicu, stvar je prilično interna...uglavnom, prijateljica je to naručila prije dva mjeseca, da bude tamen sada gotovo, kad ju pitam koliko to košta, kaže da je neprocjenjivo, jer su sati uloženi da se tako nešto izhekla...ali neće mi reći cijenu... e sada, to je toliko predivan dar, a kako ove godine idemo pogledat jednu bebu, a isto tako druge godine na proljeće kumujemo jednoj bebici , željela bih od iste te djevojke naručiti pleteni prekrivač, i jastučić s monogramom, sve sam to vidjela kod nje, jer si je ona s tom curom jako dobra, i sve darove naručuje kod nje... znam samo da jastuk s monogramom dođe 180kn, onak, 40x40cm, i prekrasni su...na njuškalu gledam, prekrivači su od 1800 do 18000kn, ali to su neke tanke šupljikave mustre, a ovo su tako veseli, kvalitetni konci ili vune, što god... znam da se prekrivač za bebu mora naručiti dva mj. prije, ovakav kakav sam ja dobila...kolika bi mogla biti cjena jedne takve prekrasne stvari... dekica je oko 100x130cm, i presavršena je...ako ikoja zna od prilike, ili je naručivala, molim odgovor, ikakav...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Cijena zavisi od više faktora
    - cijene materijala
    - veličine dekice
    - kompleksnosti mustre
    - količine utrošenog vremena
    - koliko dotična dama cijeni svoj rad (po satu i uopšte)

Predlažem da pitaš direktno majstoricu pošto je dekica kakvu želiš da ti napravi.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

dekica je gusta, teška, onako rebrasto heklana, pa je dosta elastična, veličina oko 100x130cm, a materijal je čini mi se konac, sa dodatkom neke kao nježne vunice, onak malo dlakave, ma nešto presavršeno, nije neka bezveze stvar, tipa neka jadna flisasta dekica, moj muž ju je gledao i pitao jel nam frendica ima sve bubrege na broju...a jastuk je u koncu, to znam, i monogram ti bude onako reljefno ispupčen, a ostatak bude onako plošno heklan, gusto... a mislila sam ako tko od prilike zna kak se cjene kreču...a znam da je full skupo, jer mi ju je poklonila sa takvim veseljem, i onako mi ju predala značajno, da jednostavno znam... poznam ju... ali kad neće propjevati, tražit ću je broj od te cure, pa da vidimo... kolko god, nebi mi bilo žao ni kune, ali sam se mislila pripremit na eventualni šok ...Vještičica, ipak, hvala ti!

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Gle, koliko košta 2 mjeseca rada?
    Ako je čista vuna, samo materijal može koštati 200-300kn. A rad se tu zapravo ne moze naplatiti jer kad bi čovjek računao ispadne ti neka sića po satu...

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

joj, joj... a gle.. ja sam si tak nekak mislila, neka je materijal 300, rad mora biti bar još dva puta toliko, jer da računa po satu... ah...budemo vidjeli... za gledanje bebe je to za dar upitno, ali za kumstvo je samo to izbor, jer je prejaki dar... držite mi fige da ne bankrotiram!

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ima li šanse da nam to poslikaš? Sad sam baš znatiželjna . Pitanje je samo je li to heklano ili pleteno (jer i pletenje spominješ). Malo mi je čudno što kažeš da je dekica rebrasto heklana, jer heklanje nije baš rebrasto. Možda je to ipak pleteno? Pletenje nije tako strašno, jer ide nešto brže od heklanja, a može se i strojno raditi. Što god da je, mislim da ipak ne treba 2 mjeseca za izradu te dimenzije, ali to ovisi o debljini konca i igle. Debljim koncem se naravno puno brže radi.
    Hmm, a ako cijena prekrivača slijedi cijenu jastučnice, onda bi po dimenzijama prekrivač trebao biti 3 x skuplji ako je jastučnica heklana s obje strane (tj. nije platno na poleđini) ili 6 x skuplji ako jastučnica ima platno na poleđini. Ovo sam dobila nekom logikom heklane površine.
    Ja isto heklam (rijetko, ne stignem, ali volim) pa mi je tema zanimljiva. Ja sam svojima heklala igračke. Sad služe za spavanje. To mi je baš bio gušt, morala bih opet malo.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

hehehe, nebi ja bila ja, frendica mi nije htjela reći od koga naručuje, ali se izlanula da imam njen broj.. i pohvatala ja niti, da mi je taman ovaj tjedan dala broj od te cure za preporuku za čuvalicu... i ja nebi bila ja, ja joj poslala poruku. i cura neka dobrica, veli sve ovisi o bodu, ponudila mi da osobno vidim, ili da se nađemo na cugi, za dogovor- i je, heklano je, zato je skupo, skuplje nego pleteno, jastuk ima takvu cjenu jar je heklan tako da je isponjena površina, pa dulje traje, a ako baš želim taj bod kojim je izvedena ta dekica, nešto je skuplje, jer za to troši duplo više vremena, i konca, to je neko duplo heklanje... uglavnom, sutra se nalazim s njom, pa bumo vidjeli. Za deku tog tipa, kaže najmanje dva mjeseca, jar uz čuvanje klinaca i treninga, ne stigne raditi samo to, tako da se nadam da će uzeti naruđbu, jer kaže da je zatrpana zahtjevima za Božić... joooj, da bar pristane, pa da bude počne iza Božića, do veljače je gotobo, kada meni treba... već si zamišljam, onako rozo- bijelo, nježno, mmmm...kaj se tiče poslikavanja, probala bum sutra poslikati s mobom kaj vidim na kavi, ak nebum ispala čudna, i ovu našu, pa zakeljim... ak bum znala kak... držite fige da pristane!

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

eto, bile na kavi, svašta sam vidjela, nešto malo sam i kupila, znači, sve je heklano, kad sam joj rekla da nema rebrastog heklanja, izvadila mi kukicu, i na kavi isplela manju kockicu kao uzorak... znači ipak je heklano.Kupila sam stoljnjak za 300kn, ali onako, prekrasan, ko neki rastvoreni cvijet na njemu, primila me s naruđbom, odabrala sam taj tanji bod, ne taj dupli, da bude dekica kao tanki prekrivač, vidjela sam uzorke, i fotke, od prilike smo dogovorile boju, i materijal, to ću prepustit njoj da kupi, za to dobijem račun, to platim koliko je, a rad- 600kn...e sad, puno ili ne puno, mislim da je to toliko lijepo i unikatno... kupovanje zlata za krstitke mi je onak, a ovo je uspomena samo takva... bit će reljefno njeno ime, i u doljnjem čošku će biti datum rođenja. Cura je toliko draga i vesela da nemogu vjerovat da ima takvih ljudi... uglavnom, rekla mi je da za te deblje dekice uzima 800kn za rad, i materijala potroši skoro duplo, ali da to nije realna cijena, obzirom koliko sati potroši na to...glavno da je pristala!

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

baš si nahvalila, sad me zanima vidit slikice...i baš mi je drago da se netko time bavi...al onako, malo modernije

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

600 kn ti je objektivna cijena. ja sam heklala jednu kompliciranu dekicu za bebu, kao poklon i pitali su me za koliko bi to prodala.
    zapravo mi je bilo jako teško odrediti cijenu, jer je teško naplatiti nešto što toliko dugo radiš, ali smislila sam se na kraju da je ne bi radila za manje od 500 kn.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

e poslikala sam vam par stvari, kolko se dalo u kafiću, na mobu su, samo nemam kod sebe kablovinje, ali ziher bum zakeljila da vidite. A cura mlada, vesela, pa su joj i radovi takvi, ma nešto prefora...kad gledam koliko je to originalan dar, i kakva uspomena, ta cjena je skroz ok, posebno zato kaj sam biraš boju, dezen, način heklanja... ja presretna kaj je pristala! još samo da ju užicam dva jastuka za pod bor... hehehe!

Luminitsa avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Bome, sad i mene zanima. I mama i ja se bavimo time pa nikad ne znamo koliko da cijenimo radove.

kiara79 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

ajd inana kelji te sličke!!!

miniminia avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

kelji , kelji

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

sad iznosim javno na stup srama... kablovinje doma, sve mi na kompu, čak sam skinula nekaj i s njene face stranice, fakat je super... i sad neznam kak da to objavim... bum se registrirala na onoj picasso ili kak već...sad bum probala, pa ako nemam pojima, sutra mm dođe spasiti stvar...

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

na stup srama, kaj se može... uglavnom, cijelo jutro žicam curu da mi pošalje fotke na nekom linku, da objavim, i eto ga nekak smo sklepači... uglavnom, ova roza s ružicama je detalj s mog dara koji sam dobila, i onaj stoljnjak s velikim šupljinama koji sam kupila. https://picasaweb.google.com/lh/myphotos makar mi je rekla da nikam ne objavljujem, hehehehe.
    Posljednje uređivanje od inana : 02.11.2011. at 15:28

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Budi mirna, nisi objavila. Na linku je početna stranica picasse.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

daj me ne zezaj, pa ja bum se upucala... niš, cure, ja neznam kaj da napravim... javite mi se na pp, pa vam šaljem mms, ili face profil njen, pa škicnite... nisam ja za drugo nego on i off...

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

obrisala linkove na molbu autorice

ms. ivy
    Posljednje uređivanje od ms. ivy : 03.11.2011. at 08:42

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

vide se slike
    ali ako je cura rekla da se ne objavljuje ...

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

a znam... hm... molim administratora da izbriše link... jer ga ja neznam- nemogu obrisati...

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

I, na kraju balade, koliko bi koštala dekica sa slika, ona sa žutim, smeđim i bež "slojevima" (da ne velim krugovima, jer je dekica kvadratna)?

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

dok sam gledala slike kao da citam tudji dnevnik... ali znatizelja je bila jaca , morala sam to pogledati , lijepo, ali iskreno ocekivala sam nesto do sada nevidjeno...koliko se ja razumijem ovo je jednostavan rad. (mada nisam vidjela tu rozu sa ruzicama...)

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

meni je npr OVO preslatko .
    Posljednje uređivanje od a72 : 02.11.2011. at 19:24

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Pogledala sam i ja fotke, ali nisam ''polovila'' koji su radovi koje si dobila/kupila (kao što je a72 rekla - koja je roza s ružicama?) Inače, ovo na fotkama su stvarno jednostavni radovi, rađeni debelom iglom, debljim koncem, rahli... to se prilično brzo hekla, tako da ne moraš imati tako veliko strahopoštovanje prema njenom utrošenom vremenu. Ali, super je da se mlada osoba time bavi.
    Sad sam dobila želju da i ja završim svoju dekicu. Počela sam ju heklati prije nego sam ostala trudna, za moju buduću bebu. Krenulo je super, pa mi je nestalo konca, pa ga nije bilo u trgovini... Vrijeme prolazilo, ja ostala trudna, imala spontani u 8. tj., izgubila volju.. Onda rodila troje djece i nijedno nije dočekalo dekicu, ne znam zašto sam ju zapostavila. Stvarno bih ju mogla završiti. A bod je ovakav:
    http://public.fotki.com/fotkisss/my-first-album/

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

sss, prekrasan uzorak.

inana, lijepi su radovi, ali za onoga koji zna heklati, nimalo zahtjevni. Treba samo vremena i pažnje, jer se vidi da su rađeni vrlo precizno i da cura zna s kukicom. I ja bih svoj takav rad cijenila, jer treba ipak danima raditi i brojati i paziti da ne fulaš koji punat. Naročito mi je lijepa ona u ljubičastim nijansama.

Takvu imam dekicu roza-svijetloplavu i odlično služi za zamotati bebicu u "zavežljaj" (swadling) u prva dva-tri mjeseca, a kasnije za kolica.
    Ona na Petru je baš krasna. I Rebeka isto zanimljiva ideja.

inana avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj vještičica prvotno napisa Vidi poruku
    I, na kraju balade, koliko bi koštala dekica sa slika, ona sa žutim, smeđim i bež "slojevima" (da ne velim krugovima, jer je dekica kvadratna)?
    te mi je dala, za te je rekla da su jednostavan bod, i da su po 400kn.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

sss, tvoja dekica zasluzuje da je zavrsis, bas neobican uzorak (ja inace ne znam heklati, ali moja mama citav zivot hekla, i radi i onaj rad -sad ne znam kako se zove, goblencic u sredini, a okolo rad sa obicnom iglom za rucno sivenje,a izgleda kao paucina tanak i njezan- e to je posao! tako da uporedjujem na osnovu njenih radova )

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

a72 to se zove kerana čipka, i moja tiha patnja, jer mi je baka umrla prije nego me uspjela to naučiti; ona je radila čipku na rukavima
    inana, zato i pitam, jer je to jednostavan bod, i kao što neko reče, ne zahtijeva mnogo vremena ni brojanja

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

vjesticice, keranje, bravo, ma ne bih se nikad sjetila, a koliko sam samo kragnica imala da ih mijenjam na skolske kecelje (to je nekad bilo in )

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    vjesticice, keranje, bravo, ma ne bih se nikad sjetila, a koliko sam samo kragnica imala da ih mijenjam na skolske kecelje (to je nekad bilo in )
    Ma čak i na džempere

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj a72 prvotno napisa Vidi poruku
    sss, tvoja dekica zasluzuje da je zavrsis, bas neobican uzorak (ja inace ne znam heklati, ali moja mama citav zivot hekla, i radi i onaj rad -sad ne znam kako se zove, goblencic u sredini, a okolo rad sa obicnom iglom za rucno sivenje,a izgleda kao paucina tanak i njezan- e to je posao! tako da uporedjujem na osnovu njenih radova )
    Hvala . A uzorak sam smislila kao kompromis za curicu ili dečka, jer nismo htjeli znati spol jednom kad ostanem trudna. I sad sam se sjetila zašto sam odustala: prva trudnoća su bili blizanci pa sam shvatila da bi mi trebale dvije dekice. A kad sam drugi put ostala trudna, više nisam imala vremena za disati, a kamoli za heklati.

A za keranje nisam čula, baš me to čudi. Moja mama je heklala i štrikala. Ja sam npr. nosila u školu one hlače (većinom samterice) s nadoštrikanim nogavicama kad ih prerasteš Sjećate se tih?

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Evo mojih dekica, obje su bile za poklon:
    http://public.fotki.com/gita75/dekice/

vještičica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ovo je kera, baš ona prava tradicionalna, sa vezenom ružom na bezu
    inače je, koliko ja znam, tipična za Bosnu

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

E to keranje se nije radilo u našim krajevima. Vidi se da je precizan i zahtjevan rad.

a72 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

jako precizan i zahjtevan rad, moja mama je to zvala svojim apaurinom. koliko smo samo toga imali po kuci , pa je dijelila, nosila ljudima "na naselje" (prilikom useljenja u kucu , stan itd ) ne znam da li su bili svjesni kakvu dragocjenost su dobili...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •