Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Uciteljice i ucitelji - koristite li EDMODO?

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Uciteljice i ucitelji - koristite li EDMODO?

www.edmodo.com
    Edmodo je besplatna društvena mreža za nastavnike, učenike i škole, osnovana 2008. godine. Osim komunkacije, omogućava dijeljenje sadržaja, provođenje anketa te pristup zadaćama i ocjenama. Osim učenika i nastavnika, uvid u rad mogu imati i roditelji.
    Trenutno mreža broji oko milijun i pol korisnika u cijelom svijetu.

i tutorijal na hr
    http://edmodotutorial.blogspot.com/2...1_archive.html

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ne. Iskreno, prvi put čujem za to.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

i ja prvi puta čujem za to, ali sam doznala da će uskoro kod nas krenuti elektronski imenik, gdje će roditelj, iz topline svojeg doma, moći vidjete učenikove ocjene i bilješke razrednice. nešto slično kao e- matica, samo s detaljnim ocjenama. kako će to funkcionirati, još ćemo vidjeti . nadam se bolje nego e- matica koja ni nakon skoro 5 godina NE funkcionira kak spada.
    Posljednje uređivanje od Franny : 18.11.2011. at 23:32

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da. Samo nemaju svi moji učenici računalo i internet pa mi to nije saživjelo u cjelini.
    Većinu stvari ostavljam na webu škole, npr. pitanja za lektiru, različite obavijesti, sažetke nekih satova, fotke s nastave i sl. Edmodo više služi da npr. nakon nastave mogu odgovoriti na neko pitanje, komunicirati s učenicima, to je školski Face.

ježić avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

U principu mi izgleda kao još više posla za učitelje

Matilda avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ne znam kako je ostalima, ali ja svaki dan radim po 10 sati + još vikendom barem još 3-4 sata. Bez ispravaka nekih vježbi, ispita, zadaća. Ispada u tjednu preko 50 sati rada. A posao je na "više razboja". Od početka školske godine govorim da bih bez nastave imala još uvijek posla preko glave. A motivacija je 0. U svojih 16 godina rada nikad nisam dobila pohvalu za rad. I još nam prijete da će postrožiti nadzor, prigovarati jer mi plan ploče u pripremi nije jednak kao na ploči, jer sam stavila premalo odgojnih ili funkcionalnih zadataka, papiri, papiri. A gdje su tu djeca?!
    Znam, u svakoj školi ima "spavača", no njih nikad nitko ne dira.

Franny avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

a čekaj tek kad budete imali seminar o samovrednovanju pa da vidiš koliko će se još rada od tebe zahtijevati, a sve kako bi baš ti (ne mislm doslovce na tebe kao tebe, Matilda, nego kao tebe profesoricu tog i tog predmeta) bila ta koja će vašoj školi nasmagati novac iz EU za opremu i koješta, što Ministarstvo neće pokriti .

inače, glede ovog programa, ja imam 2 fejs profila, od kojih jednog samo i isključivo za svoje učenike i komunikaciju s njima (ne ostavljam, recimo, br. svog moba, ali onda na fejsu rješavamo ono što ne stignemo u školi: ne mislim pritom na nastavu, na zadaće i slično, već na neke "probleme", ideje, informacije, tj. sve za čime imamo potrebu). koliko vidim, ovaj propgram je sličan, samo što je moguće ostavljati i ocjene unutra da ih vide i učenici i roditelji. međutim, dokle god kod nas, u našoj Državi, ne bude propisano drugačije, ja ipak preferiram ocjene pokazati privat, na informacijama, a ne ih govoriti telefonski, ili ne daj Bože objaviti na fejsu, pa čak i ako se radi o inbox poruci.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •