Pokazuje rezultate 1 do 34 od 34

Tema: Učenici viših razreda nemaju gdje u školi ostaviti jakne i cipele! Kako je kod vas?

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno Učenici viših razreda nemaju gdje u školi ostaviti jakne i cipele! Kako je kod vas?

Dakle,

moja kći ide u O.š. "Ivana Meštrovića" na Jarunu. U toj školi učenici nižih razreda ostavljaju jakne i cipele u učionici. U dnu učione postavljene su vješalice, na njih objese jakne, a ispod naprosto stave cipele. Nije neko rješenje, ali, hajd' dobro. No totalno sam bila šokirana kad sam saznala, prekjučer, da učenici viših razreda nemaju gdje odložiti jakne, čizme, džempere, kape, šalove, rukavice, nego zimi sve to skupa s opremom za tjelesni, a i kutijom za likovni s kompletnim priborom kojeg će koristiti tu školsku godinu (imaju profesoricu koja radi na način da im ne najavi unaprijed kojom će tehnikom idući put raditi, nego zahtijeva da donesu sve, pa valjda kakva nju inspiracija pukne taj dan) nose svaki sat u drugu učionicu. Dakle oni svaki sat mijenjaju učionicu, idu u učionicu koju valjda duži pojedini profesor i to sve skupa s torbom nose cijeli dan sa sobom iz učionice u učionicu. Nisam mogla niti pomisliti da se tako nešto dešava danas u nekoj od zagrebačkih, ma ne zagrebačkih, nego bilo kojoj školi u RH. Namjera mi je poći direktoru i pokrenuti neku akciju da se praksa promijeni, ali zanima me da li je naša škola iznimka ili je to uobičajena praksa u hrvatskim školama. Kako je kod vas?

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

U OŠ: "Jabukovac" su bile vješalice i klupica na hodniku i tamo su ostavljali jakne, cipele ispod klupice.
    To je bilo do prije 4 godine. Ne znam ima li kakvih promjena.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi smo najmodernija i najnovija škola u Zagrebu ( s radom skoro u 3 smjene), klinci imaju svaki svoj ormarič i tam ostavljju stvari, i suvišne stvari.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj sandam prvotno napisa Vidi poruku
    Dakle,

moja kći ide u O.š. "Ivana Meštrovića" na Jarunu. U toj školi učenici nižih razreda ostavljaju jakne i cipele u učionici. U dnu učione postavljene su vješalice, na njih objese jakne, a ispod naprosto stave cipele. Nije neko rješenje, ali, hajd' dobro. No totalno sam bila šokirana kad sam saznala, prekjučer, da učenici viših razreda nemaju gdje odložiti jakne, čizme, džempere, kape, šalove, rukavice, nego zimi sve to skupa s opremom za tjelesni, a i kutijom za likovni s kompletnim priborom kojeg će koristiti tu školsku godinu (imaju profesoricu koja radi na način da im ne najavi unaprijed kojom će tehnikom idući put raditi, nego zahtijeva da donesu sve, pa valjda kakva nju inspiracija pukne taj dan) nose svaki sat u drugu učionicu. Dakle oni svaki sat mijenjaju učionicu, idu u učionicu koju valjda duži pojedini profesor i to sve skupa s torbom nose cijeli dan sa sobom iz učionice u učionicu. Nisam mogla niti pomisliti da se tako nešto dešava danas u nekoj od zagrebačkih, ma ne zagrebačkih, nego bilo kojoj školi u RH. Namjera mi je poći direktoru i pokrenuti neku akciju da se praksa promijeni, ali zanima me da li je naša škola iznimka ili je to uobičajena praksa u hrvatskim školama. Kako je kod vas?
    Išla sam nekad davno u tu školu, i tada je u produžetku predvorja, a prije stepenica, s lijeve strane postojala velika garderoba u kojoj su učenici viših razreda ostavljali kapute i cipele. Čudi me kako je moguće da toga više nema? Što je sad na tom mjestu?
    Inače, mislim da znam o kojoj se nastavnici likovnog radi i mi smo nekad istu muku mučili.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

sandam u našoj školi ista situacija..al je prosle godine na roditeljskom vijecu pokrenuta inicijativa da se problem rijesi i ove godine su skupljane donacije roditelja svih ucenika skole kako bi se osigurali ormarici za ucenike visih razreda

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

tanja_b, mislis na prostoriju nasuprot stepenicama, s lijeve strane od ulaza, kako pises? ako na to mislis, tamo je sad ucionica za glazbeni. super da si se javila, bas sam mislila jel oduvijek takva praksa. ja sam isla u provincijsku skolu i imali smo na hodniku klupicu, a iznad nje vjesalice, ovako kako NetkoMiOteoNick opisuje.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

saska7, morate li vi, roditelji, skupiti cijeli iznos ili će ipak financirati i škola ili grad ili tko već? ako sufinancirate, u kom je to omjeru?

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

kad sam ja isla u skolu ista stvar- navlaci stvari iz razreda u razred

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

tanja_b, mislis na prostoriju nasuprot stepenicama, s lijeve strane od ulaza, kako pises? ako na to mislis, tamo je sad ucionica za glazbeni. super da si se javila, bas sam mislila jel oduvijek takva praksa. ja sam isla u provincijsku skolu i imali smo na hodniku klupicu, a iznad nje vjesalice, ovako kako NetkoMiOteoNick opisuje.
    Hm, ne znam jesmo li se dobro razumjele (eh, da mogu ovdje nacrtati tlocrt hodnika, lakše bih objasnila )
    Dakle, kad se ide ravno iz predvorja (ne desno u blagovaonu), odmah iza porte, bilo je jedno "križanje". Desno se išlo u hodnik s učionicama (povijest, glazbeni, matematika, fizika, tim redom su bile poredane). Sa strane je bila sobica od čistačica i kabinet za prvu pomoć (dok se taj predmet učio u školi). Lijevo je bila ta velika garderoba, a kraj nje se prolazilo prema stepenicama i dalje u ostale učionice. Bit će da su u međuvremenu sve to preuredili i ispretumbali. I nikako mi ne ide u glavu da su mogli izbaciti garderobu pa u njoj je vječito vladala gužva i kapaciteti su joj bili premali, kako je moguće da su je potpuno ukinuli...

Ali mene i dalje kopa ona nastavnica likovnog, je li to prof I.Š.?

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Škola se potrudila da nabavi ormariće za sve učenike viših razreda - to je odlično, jer imaju kabinetsku nastavu, pa sve moraju prenositi iz učionice u učionicu. Također. M. u ormariću ostavlja pribor za likovni i tjelesni. Hvala školi!

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Eh da, zaboravih dodati da je ta garderoba, dok je postojala, bila preko dana zaključana, i otključavala se tek po završetku nastave. Tako da nije bilo šanse da se netko usred dana sjeti otići po npr. pribor za tjelesni u garderobu. Ondje su se odlagali samo kaputi i cipele, sve ostalo je trebalo vući sa sobom. Ipak, i to je bolje nego ništa.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Kod nas u školi isto nema ormarića za cipele, pa shodno tome djeca ne skidaju cipele u školi.
    Ranije su postojali ormarići, ali su ih navodno trgali, pa bi se popikavali na njih, valjda je bilo nezgoda, tako da su ormarići maknuti.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

ne mogu se snaci u tvom opisu, tesko mi je shvatiti gdje je bila garderoba, ali nije ni bitno, pitat cu ravnatelja. a ne znam kako se zove profesorica likovnog, moja Larki je jos u cetvrtom razredu, pa se nismo jos sreli s tom prof. Ali evo ti link na web od skole, tamo su popisani svi nastavnici http://os-imestrovica-zg.skole.hr/skola/djelatnici

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

tanja_b, ne mogu se snaci u tvom opisu, tesko mi je shvatiti gdje je bila garderoba, ali nije ni bitno, pitat cu ravnatelja. a ne znam kako se zove profesorica likovnog, moja Larki je jos u cetvrtom razredu, pa se nismo jos sreli s tom prof. Ali evo ti link na web od skole, tamo su popisani svi nastavnici <A href="http://os-imestrovica-zg.skole.hr/skola/djelatnici">http://os-imestrovica-zg.skole.hr/skola/djelatnici</A>

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam kod nas vidjela neku prostoriju s ormarićima no na koji se način koristi ne znam. Nadam se da bolje funkcionira nego što nam je prošlogodišnji boravak.
    Od moje se prošle godine razred za vrijeme boravka dijelio na tri dijela i išli su u drugu učionicu tako da je par puta s kata na kat išla s kompletnom opremom, torba, jakna, cipele, oprema za tjelesni .... najprije bi došla ispred svoje učionice, onda bi oko podneva sve uzela i nosila to na kat u učionicu gdje je boravka. U pola četiri bi ponovo sve to uzela u ruke i nosila u učionicu gdje je dežurstvo.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

ne mogu se snaci u tvom opisu, tesko mi je shvatiti gdje je bila garderoba, ali nije ni bitno, pitat cu ravnatelja. a ne znam kako se zove profesorica likovnog, moja Larki je jos u cetvrtom razredu, pa se nismo jos sreli s tom prof. Ali evo ti link na web od skole, tamo su popisani svi nastavnici http://os-imestrovica-zg.skole.hr/skola/djelatnici
    Dobro sam pogodila, to je ta profesorica na koju sam i mislila Metode rada se nisu promijenile u 20 i kusur godina.
    Što se tiče garderobe, u svakom slučaju je nekad postojala. Dobra polazna točka za razgovor s ravnateljem ili kime već.

Forka avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kod nas u školi klinci imaju svoje ormariće u koje za vrijeme nastave odlažu cipele, kapute, jakne, šalove itd...
    Ormarić također služi i za odlaganje kutija za likovni i opreme za tjelesni.
    Nakon nastave u ormarić pospreme šlapice; kutiju za likovni također ostavljaju unutra...
    Naravno, imaju i ključić, tako da nema frke...

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

saska7, morate li vi, roditelji, skupiti cijeli iznos ili će ipak financirati i škola ili grad ili tko već? ako sufinancirate, u kom je to omjeru?
    koliko sam shvatila na nasem roditeljskom, skola je u najmu prostora od Grada pa ne moze sama nista odluciti. Grad je novce predvidio namjenski za nesto drugo al je odobrio da se smjeste ormarici, al samo tako da se financiraju iz donacije. pa doniraju roditelji svih ucenika. cijeli iznos.
    kako je donacija dobili smo okvirno koliko je to po uceniku, al kako je donacija daje se onoliko koliko se moze.

Osoblje foruma ivarica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

kod nas postoje ormarici na hodniku, s kljucem
    veliki, stane unutra i oprema za likovni, tjelesni, tehnicki, knjige iz knjiznice, udzbenici, nekoliko zaboravljenih majica, kisobrana, jakne, uplatnice dva tri mjeseca, casopisi, uglavnom zadnjeg dana skole skuzim koliko toga tamo stane
    platili smo u petom razredu mislim 120 kuna koristenje kljuca

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mi ne plačamo korištenjeključa, samo se na početku godine kopira ključ,ove godine imaju iste ko i prošle godine, i da učiteljica ima kopiju ključa ako ko zaboravi.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa Vidi poruku
    koliko sam shvatila na nasem roditeljskom, skola je u najmu prostora od Grada pa ne moze sama nista odluciti. Grad je novce predvidio namjenski za nesto drugo al je odobrio da se smjeste ormarici, al samo tako da se financiraju iz donacije. pa doniraju roditelji svih ucenika. cijeli iznos.
    kako je donacija dobili smo okvirno koliko je to po uceniku, al kako je donacija daje se onoliko koliko se moze.
    sto ako neki ne daju ili neki daju manje? kako cete skupiti ostatak novca?
    mi smo u prvom razredu sami (roditelji) skupljali novce za ormarice koji stoje u razredu
    trazili ponudu, dobili cijenu, vidjeli na roditeljskom koji roditelji ne mogu platiti uopce, ostatak iznosa podijelili na nas koji mozemo, kupili ormarice i postavili ih

NetkoMiOteoNick avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    kod nas postoje ormarici na hodniku, s kljucem
    veliki, stane unutra i oprema za likovni, tjelesni, tehnicki, knjige iz knjiznice, udzbenici, nekoliko zaboravljenih majica, kisobrana, jakne, uplatnice dva tri mjeseca, casopisi, uglavnom zadnjeg dana skole skuzim koliko toga tamo stane
    platili smo u petom razredu mislim 120 kuna koristenje kljuca
    Nama su pokušali naplatiti korištenje ormarića (jedne godine), zatim korištenje ključa (druge godine). Roditelji su postavljali pitanja kako škola može naplaćivati korištenje njenog inventara. Ispalo je da ne može. Sve što mogu je molba za dobrovoljne donacije za održavanje ormarića.
    Posljednje uređivanje od NetkoMiOteoNick : 17.11.2011. at 15:28 Razlog: tipfeler

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naša djeca imaju ormariće, od 1. do 8. razreda. naplaćuje se samo izrada novog ključa ako dijete izgubi ključ, ništa drugo. I, uopće nema puno razbijanja ili popravaka tih ormarića.

Ako sam ja dobro shvatila, škola zarađuje neke novce iznajmljivanjem dvorane ili učionica za neke vanjske aktivnosti i te novce može trošiti mimo grada, kako želi. Mislim da su od tih sredstava financirani naši ormarići i puno drugih popravaka po školi.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Mi smo platili 100 kn na početku korištenja. Škola je investirala dosta u ormariće, a mi roditelji smo samo malim dijelom sudjelovali. U našoj školi roditelji su zaključili da je važno da im djeca četiri godine imaju ormarić i tako smo svi zajedno realizirali akciju nabavke.

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Hvala vam na informacijama, dragocjene su mi. Idem ovih dana kod ravnatelja da vidim što bi se i kako moglo napraviti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj NetkoMiOteoNick prvotno napisa Vidi poruku
    Nama su pokušali naplatiti korištenje ormarića (jedne godine), zatim korištenje ključa (druge godine). Roditelji su postavljali pitanja kako škola može naplaćivati korištenje njenog inventara. Ispalo je da ne može. Sve što mogu je molba za dobrovoljne donacije za održavanje ormarića.
    vjerujem da je tako ispalo, ali u ovom slucaju uopce mi se nije dalo ispitivati situaciju
    ne mogu zamisliti da mi dijete vuce sve u skolu, da nema kisobrana za iznenadni pljusak, da nosi atlas svaki put kad mu treba za geografiju (da ne nabrajam dalje) i pristala sam na ovo pa makar i ne bilo po propisima

egemama avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

sandam, ova prostorija koju opisuje tanja b, to je danas glazbena ucionica. dok sam ja isla u tu skolu to je bila garderoba, moj sin danas ide u 6 razred u tu skolu (ustvari stepinac), ali oni imaju svoju ucionicu, ne sele se po razredima za vrijeme nastave.

ono sto mene smeta je da nemaju papuce. mi smo ih imali od 1. do 8., a danas su u cipelama cijeli dan. ok po ljeti, ali po zimi kad sjede u gojzericama ili cijeli dan u mokrim cipelama ako se smoce dok je kisa... ajde pitaj malo ravnatelja i za to

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj egemama prvotno napisa Vidi poruku
    ono sto mene smeta je da nemaju papuce. mi smo ih imali od 1. do 8., a danas su u cipelama cijeli dan. ok po ljeti, ali po zimi kad sjede u gojzericama ili cijeli dan u mokrim cipelama ako se smoce dok je kisa... ajde pitaj malo ravnatelja i za to
    Nemaju papuče
    A nekad su čistačice sijale strah i trepet po školi ako bi netko slučajno zaboravio papuče ili nosio tenisice u školi. Zbilja se puno toga promijenilo... tj. idu iz krajnosti u krajnost.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj saska7 prvotno napisa Vidi poruku
    sandam u našoj školi ista situacija..al je prosle godine na roditeljskom vijecu pokrenuta inicijativa da se problem rijesi i ove godine su skupljane donacije roditelja svih ucenika skole kako bi se osigurali ormarici za ucenike visih razreda
    ali se još ne zna što će biti jer je 24.11. Vijeće na kojem ćemo vidjeti koliko smo prikupili.
    Ako je to iznos manji od 70% potrebnog, vraćamo novac i odustajemo do neke bolje situacije...

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj ivarica prvotno napisa Vidi poruku
    vjerujem da je tako ispalo, ali u ovom slucaju uopce mi se nije dalo ispitivati situaciju
    ne mogu zamisliti da mi dijete vuce sve u skolu, da nema kisobrana za iznenadni pljusak, da nosi atlas svaki put kad mu treba za geografiju (da ne nabrajam dalje) i pristala sam na ovo pa makar i ne bilo po propisima
    Ja isto tako. Shvatila sam to kao neku vrstu donacije školi (skromne), a osim toga, ormarići se moraju i održavati.

Suzizana avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ni kod nas od 5-8 nemaju papuče, jel nemaju gdje ostavit cipele.

saska7 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ali se još ne zna što će biti jer je 24.11. Vijeće na kojem ćemo vidjeti koliko smo prikupili.
    Ako je to iznos manji od 70% potrebnog, vraćamo novac i odustajemo do neke bolje situacije...
    bas htjedoh pitat kad je to vijece. drzim fige!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

egemama, i meni se po opisu ucinilo da je to danasnja glazbena ucionica. tvoj sin se ne seli svaki sat!? jel taj njegov razred neka iznimka u skoli ili u stepincu ne seli nitko iz razred u razred? bila sam jucer kod ravnatelja, ali cini mi se da bas nema volje. kaze da je problem to sto dvije skole dijele prostor, pa da skola nema novaca, pa da djeca sve uniste i da ih ne treba ni razmaziti. pa da dok su imali garderobu da su znali jedni drugima isjeci jakne, bilo je kradja, bolje da djeca to malo (4 godine) pretrpe. ja sam bila fina i pristojna cijelo vrijeme i ponudila ravnatelju mm-a, arhitekta, da razgleda skolu i da vidi gdje bi se mogli staviti ormarici, pa da trazimo neke ponude i vidimo koliko bi to kostalo. cini mi se da najbolje da idem mic po mic. a, egica, da odes ti ovih dana vasem ravnatelju, pa da pritisnemo s dvije strane?
    tanja_b, ne nose papuce zato jer nemaju gdje ostaviti cipele. nisam sigurna sto je bolje od dva zla: imat gojze cijeli dan na nogama ili ih mokre u vrecici vuci 6-7 sati iz razred u razred.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

kaze da je problem to sto dvije skole dijele prostor, pa da skola nema novaca, pa da djeca sve uniste i da ih ne treba ni razmaziti. pa da dok su imali garderobu da su znali jedni drugima isjeci jakne, bilo je kradja, bolje da djeca to malo (4 godine) pretrpe.
    Meni ovo zvuči kao potpuna nezainteresiranost ravnatelja da bilo što u školi promijeni nabolje. Ili je to rezignacija?

(iako, moram priznati da nemam pojma kako je u školi mog sina - ne bih rekla da je puno bolje, nisam vidjela da imaju garderobu )

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •