Ja nisam dovoljno bogata da iz upotrebe izbacim sve proizvode koji su neeticni (po nekim mojim standardima i u okvirima onog sto mene zanima od proizvoda). Na zalost. Ali, prihvatila sam to i svojim (ne)trosenjem i (ne)kupovanjem i biranjem fair trade i lokalnih proizvoda gdje mogu, izrazavam svoj stav.

Ima i jadnijih od nas (nesretnih po mjestu i okolnostima rodjenja), ali ima i debelo sretnijih.
Da bi se nesto doista bitno i vidljivo pokrenulo, oni "sretniji" od nas bi trebali zavrtiti kolo. Do tada i bilo kada, jedino sto ja mogu napraviti jest zivjeti prema vlastitim moralnim nacelima, u skladu s vlastitim mogucnostima. Voljela bih da mogu napraviti vise (kupovati vise fair trade proizvoda, npr. ili bojkotirati sve sto je proizvedeno od djece), ali bas zato sto sam rodjena gdje jesam i sto imam dovoljno da mogu glumiti da zivim normalno (jer imam vlastiti krov nad glavom), dzaba mi je sto sam osvijestena jer mogu napraviti samo toliko koliko i radim (po nekima to je premalo pa zato uzaludno i glupa sam sto i to radim... tako ja to iscitavam). Ali mi saznanje da je to sto radim kapljicica u moru onoga sto treba promijeniti, nije razlog da ne radim ni toliko malo.