-
Koštice od bundeve
U duhu dječjih radosti odlučili smo se ove godine na rezbarenje bundeva 
I gle čuda, otkrili smo u njima koštice/sjemenke koje jaaaako volimo grickati uz tv.
Ali ja ne znam kako ih napraviti...
Dakle, kako ću ih pripremiti da budu onako fine kao iz dućana? Oprati? Posoliti? Sušiti?
Zna li netko?
-
1. receptic- slane kostice:
- Kostice jedne srednje velike bundeve
- Sol
- Maslinovo ulje
METODA
1 Ugrij pecnicu na 200
2 Oprane kostice staviti u rajnglu u koju dodajes 2 case vode na pola case kostica. Na svaku casu vode stavljas pola jusne zlice soli (mozes i malo vise ako volis slanije). Pustiti da prokljuca. Ostaviti na laganoj vatri jos 10 min. Maknuti s vatre i osusiti.
3 Protvan namazati sa zlicom maslinovog ulja i rasporediti sjemenke, peci dok sjemenke ne posatnu smedjkaste (10-20 min). Pustiti da se ohlade. Cistiti ili jesti cijele.
-
2. receptic- karamelizirane kostice (slatko-slana varijanta):
- 1.5-2 case kostica bundeve
- 2-3 jusne zlice smedjeg secera
- Maslinovo ulje
- Prstohvati soli
METODA
1 Tostirati oprane sjemenke bundeve u tavi na srednje jakoj vatri (konstantno mijesati da se ravnomjerno prepeku)
2 Kad pocnu pucketati i "guliti se" probas jednu, kad su hraskave gotove su
3 Smanjiti vatru, pospricati sjemenke s malo maslinovog ulja, dodati secer, promijesati da se ravnomjerno rasporedi i zalijepi za sjemenke. Ugasiti vatru i posuti s malo soli. Pustis da se ohladi i navalis
-
super, hvala na brzom odgovoru!
idem isprobati ovaj prvi receptić
-
nema na cemu
javi kak je proslo!
-
mi ih samo operemo, posolimo i onda "sušimo" na 200C uz povremeno mješanje, MM ne prestaje to jesti
-
sjajno su ispale!
jedino mi je malo nedostajalo soli, a stavila sam i više nego po receptu
-
valjda ovisi o soli i koliko upiju..slj. put dodaj jos malo
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma