Citiraj mimami prvotno napisa Vidi poruku
Zadnje vrijeme primjećujem da imam sve manje i manje mlijeka. Grudi su mi "ispuhane", nikada se ne napune do kraja jer dojim skoro svaka dva sata s obzirom da Marko tako traži. Do navečer mi se dojke potpuno isprazne, jedva "nagrecamo" za večeru kada mu moram dati obje da posisa (već nekoliko večeri). Sada se počeo buditi oko 3 sata da jede ali ni tada mi dojke još nisu napunjene pa nemam osjećaj da se najeo i tako opet ujutro i svaki dan je sve gore. Imam osjećaj da vuče na prazno nakon nekoliko minuta i da nije sit.
Koliko znam, to je najčešći scenarij nakon par mjeseci dojenja. Grudi više nisu onako napete jer se dojenje ustalilo i tijelo ne proizvodi više nego što je potrebno. Slobodno se opusti. Može se dogoditi i da počne tražiti češće, čak i da par dana hoće biti stalno na cici, i to samo znači da su mu potrebe za hranom porasle, ali će uz par dana intenzivnijeg dojenja i količina mlijeka porasti. Nakon tri mjeseca isključivog dojenja i tako dobrog prirasta težine bilo bi zbilja šteta uprskati dodavanjem adaptiranog

što se tiče povratka na posao, mislim da također na moraš brinuti. Vjerojatno će ti isprva trebati da se bar jednom tijekom radnog vremena izdojiš, možeš se i organizirati da to mlijeko spremiš u bočicu i nosiš doma za drugi dan dok te nema. Ako ne radiš predaleko od kuće, možeš koristiti i stanku za dojenje. A tada će već početi i dohrana. Uz podoj prije i nakon posla te još koji popodne, mislim da možeš dojiti još dugo.