Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: Društvene i ine igre za odrasle

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Društvene i ine igre za odrasle

Kad smo već onako složno izbojkotirale TV na ovom drugom topicu, palo mi je na pamet da malo razmijenimo znanje o nekim društvenim igrama, mozgalicama i slično, za odrasle.
    Dakle, zabavljate li se kad s muževima na taj način? Znam da dosta ljudi voli jamb, no ni MD ni ja nismo ljubitelji. Od kartaških igara oboje smo naprosto ludi za preferansom, dok smo se bele već zasitili, no kod prefa je problem što se ne može igrati u dvoje.
    Koji put se igramo "grad, rijeka, država...", ali još nadodamo neke kategorije koje nema u klasičnoj igri (film, hrana, knjiga), da nam bude zanimljivije.
    Večeras smo se okušali u potapljanju brodova, ali me rasturio, provalio mi je brodove u roku keks.
    Koji put igramo Scrabble, ali također nismo baš ludi za tim. Koji puta se igramo asocijacija.
    Oboje volimo šah.

Koje društvene igre (koje se mogu igrati u dvoje) vi igrate? Imate li kakvih ideja za neke igre koje ne moraju nužno biti po špranci (a ne uključuju seksi donje rublje jer su neki od nas u 8.mjesecu trudnoće )?
    Baš sam u nekoj fazi oslobađanja od tehnike i medija, pa su sve ideje dobrodošle.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

ja volim rummikub i čovječe (klasika), ali mm je cijepljen protiv bilo kakvih društvenih igara toga tipa
    možete i pogađati tko ste (ono sa papirićem na čelu) iako je u dvoje možda malo manje zabavno, ali opet, ako budete maštoviti...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

monopolly (mislim da ne ukljucuje seksi rublje )

Datum pristupanja
    Sep 2004

Početno

MM kaze da je bez poroka. Ne pusi, ne pije i ne karta. Ja s druge strane obozavam sah, karte (bela, remi ,kanasta) I tako brojim dane dok mi djete ne odraste pa da ga pocnem ucit sve po redu.

buby avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

sada brijemo na memory (disney princess) - pogodi čije je?
    ima 72 komada, čisto dosta i za odrasle
    za karte sam uglavnom tutlek, nekaj naučim, igram, pa zaboravim čim imam priliku (nisam baš nekaj zagrižena za to); mada se sjećam da sam se dobro zabavljala kada sam igrala remi (se tak piše/veli?)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mi smo znali igrati jamb (dobila trudove uz igru), pictionary mi je definitivno igra br. 1 ali se ne igra u dvoje.
    dobar je i rizik, ali u dvoje zna duuugo trajati (i ako te tm pobijedio u potapanju brodova, u riziku će te isto satrat
    domino mi je dosadan, od kartaških igara igram jedino remi, joj, baš dugo nismo nikaj igrali.
    možda je milijunaš dobar, nisam probala.

Osoblje foruma srecica avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj Zorana prvotno napisa
    monopolly (mislim da ne ukljucuje seksi rublje )
    Cuj kad potrosis svu lovu i to dobro dode

Mi volimo i 'Covjece ne ljuti se'.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

mi se ne igramo puno jer mm voli tv
    ja obožavam belu-on se nekad smiluje pa kartamo s kumovima-čitaj prije karla, može i remi, ili nekaj drugo, mogla bih kartati cijeli dan i noć jedino ne volim ljude koji se neznaju igrati-ljutnja, psovanje i sl.

monopolly-ne
    pictionary pokušavamo već dugo naći na hrvatskom
    jamb može ali ne satima
    jeste probali jengu-mi smo se s jednim većim društvom za jedan božić u londonu izvrsno zabavili, kupili ju i odonda eto stoji na ormaru

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad kad čitam sve ovo shvaćam koliko sam ja zahtjevna :/ Naime, većina pobrojanih igara mi je glupa i/ili dosadna (npr. čovječe, jamb, Monopolly, čak i bela), meni mora biti nešto gdje ću fajn upregnuti mozak. Zato mi je i bela (koju sam nekoć obožavala) postala dosadna i prejednostavna nakon što sam naučila pref, a sad me ni pref viš ne zadovoljava, nego planiram naučiti bridž (iako i ovako jedva nađemo partnere za pref, a za bridž bi bilo nemoguće - zna li tko od vas igrati bridž?).

Milijunaša sam igrala, guba je kratko vrijeme, ali brzo dosadi. Papirići na čelu su mi bili super nekad, ali u većem društvu i kad bih bila onako, khm, vesela.
    Svojedobno smo s jednim društvom izmislili jednu fenomenalnu igru - uzeli smo Klaićev rječnik stranih riječi i netko bi zadao riječ (naravno, neku žbljz za koju nitko nije čuo). Onda bi ta osoba prepisala pravu definiciju na jedan papirić, a svi ostali sudionici na svoje bi papiriće napisali neku definiciju za koju misle da bi mogla označavati zadanu riječ. Zatim bi osoba koja je zadala riječ i zna značenje čitala sve papiriće, uključujući i točno rješenje i ostali bi trebali pogađati za koju definiciju misle da je prava. Ne mogu vam opisati kako smo se urnebesno zabavljali i umirali od smijeha. No, za to treba više ljudi.
    Isto tako i murder mystery, koji smo imali kod frendice za prošlu Novu godinu. Radnja se odvijala početkom 80-ih, pa smo se svi trebali obući u tom stilu (što je samo po sebi već bilo urnebesno smiješno), a ta frendica (inače jaaaaako maštovita osoba) sve je likove razradila u detalje, no dopustila nam je i improvizaciju. Ludilo!
    Takve igre su mi fenomenalne, ali na žalost uglavnom podrazumijevaju veće društvo...

Irena, što je to jenga?

I zna li netko nekakav takav kreativni oblik zabave u dvoje (ok, ne kreativni u smislu crtanje ili modeliranje, jer smo za to tutleki), ne moraju nužno biti društvene igre? Ili, da proširim topic, mjesta na koja možemo otići (osim već poslovičnog kina i kazališta, gdje najčešće i idemo) - do ove godine smo obožavali ići na klizanje, no sad je to iz očitih razloga neizvedivo.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Svojedobno smo s jednim društvom izmislili jednu fenomenalnu igru - uzeli smo Klaićev rječnik stranih riječi i netko bi zadao riječ (naravno, neku žbljz za koju nitko nije čuo).
    joj, znam barem 5 društava koja igraju ovu igru i svi kažu da su je upravo oni izmislili

luna, a mastermind?? s tim da ti ne treba uopće ona tabla što se kupi u dućanu, nego se lijepo može igrati samo s papirom i olovkom (kao i potapljanje brodova)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

e da, kako sam zaboravila, a dungeons and dragons??? (budući da ti je guba ovaj murder mystery)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Lutonjica prvotno napisa
    joj, znam barem 5 društava koja igraju ovu igru i svi kažu da su je upravo oni izmislili
    Hahaha, a moguće (ili znamo iste ljude ), no mi smo dodali još neke tajne sastojke pomoću kojih je postala urnebesna, no o tome drugom prilikom.

Mastermind nikad nisam igrala (ili jesam - je li to ono s pogađanjem redoslijeda boja?), a Dungeons i Dragons i nije baš za dvoje, hm?

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

je, s pogađanjem boja je ono iz dućana, ali možeš igrati i sa "šiframa" (odnosno s brojevima) u kućnoj radinosti.
    AD&D nije za udvoje, ali možemo skupiti društvo

jer ja uopće nisam jamb/čovječe ne ljuti se/monopoli tip, imamo isto mišljenje što se toga tiče... puzzle i memory, ajoj dosadnoooo

u dvoje eventualno mogu igrati podmornice (potapljanje brodova) i taj mastermind.
    kad je društvo dobro i polupijano, volim i poker (tako izgledaju obiteljski ručkovi moje lude familije)

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nda, ja ne smijem piti.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

pa ni ja. ali svi oko mene su pijani pa je zabavno

Tia avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Inače sam čovjek od društvenih i stolnih igara. Istina ne igramo često u paru nego nas je barem četvoro. Malo sam pogledala svoju kolekciju i našla neke koje se mogu igrati i u paru:
    Scrabble
    Boggle
    Milijunaš
    Kolo sreće (može i vješala)
    Igra života
    Hotel
    Sky runner
    Let's do lunch
    Mistermind
    Jenga
    Jamb
    Čovječe
    Šah
    Mlin

OK mislim da ću se zaustaviti jer ako počnem nabrajati razne igre kartama i olovnkom i papirom ispasta ću frikuša a i da se ne ponavljam

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Joj, taj mastermind smo i mi znali igrati na papiru. Ali smo ga zvali krave i bikovi. Krava je bila kad pogodiš broj ali ne i mjesto, a bik ako je oboje točno

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A nekakve zgodne kompjutorske igre (koje ce zadovoljiti i tvoje i TM-ove preferencije)?
    Kad sam ja upoznala MM-a, igrali smo neki stari Warcraft udvoje (mislim dvojku ili jedinicu), i meni je to bilo uzasno zabavno jer nije realisticna igrica (krv, nasilje i ostalo), nego imas seljaka koji ide u rudnik po zlato, drug gradi kokosinjac, pa onda vojnike...S obzirom da je on igrao vec odprije, uvijek bi me zaklao, ali sam ja onda smisljala razne taktike kako mu napakostiti (u igrici mislim ). Steta jedino sto se ne moze pokrenuti na brzim strojevima kakvi se danas trose, ali mi je ostalo u jako dobrom sjecanju.
    Takodjer, znali smo se natjecati u razlicitim bezveznim igricama, cisto fore radi, recimo nekakvo ubijanje kokosi (isto nije realisticno, nego simbolicno) - Morhun ili tako nekako.

A znali smo se uvaliti u krevet i citati knjigu skupa, (uvijek je netko imao iskrivljen vrat pokusavajuci procitati iducu stranicu a da ne ometa ovog drugog )

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Je li mastermind ono s pogadjanjem brojeva (svatko napise jedan recimo 4-znamenkasti broj), pa se pogadja (dobijes informaciju o broju pogodjenih znamenki i pravih mjesta)?

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

da

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Luna Rocco prvotno napisa
    što je to jenga?
    Imaš složene drvene pločice (kao mali parketi) u toranj i izvlačiš jednu po jednu i stavljaš na vrh tornja, tako da se toranj što duže održi.[/quote]

Pandora Aura Monroe avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

MD i ja smo davno imali fazu jamba, a onda nam je dosadilo. Znali smo igrati i Monopolly, križić-kružić, grad-selo, mlin... On je majstor preferansa, a ja baš ne volim karte, no unatoč tome već odavno me privlači bridž pa se nadam da ću ga jednom i naučiti. Do penzije sigurno.
    U zadnje vrijeme zainteresirao nas je go (neka kineska igra, navodno stara 3000 godina), no nemamo potrebnu opremu pa još uvijek samo razgovaramo o tome. Moj prijedlog o traženju kamenčića u parku neslavno je odbijen , tako da ćemo vjerojatno kupiti odgovarajući set čim saznamo gdje ga možemo naći. Btw., zna li tko odgovor na ovo pitanje? Hm... možda kod Kineza?!
    Volim i Scrabble, a igram ga povremeno s prijateljima, ceduljice na čelu znale su nas zabavljati na tulumima, ali najdraža mi je igra pitanja i odgovora - do sada sam je igrala sa svima koje sam uspjela nagovoriti: od brata i sestre čim su naučili pisati, preko MD-a, šire rodbine, prijatelja, znanaca i neznanaca do kreativnog direktora. Evo kako se igra: svaki sudionik uzme papir i na vrhu napiše pitanje. Tema je potpuno slobodna. Zatim se papir presavije, na taj savijeni dio napiše se upitna riječ kojom počinje prekrivena upitna rečenica (što je potrebno da bi odgovori imali smisla) i zamijeni se s drugim igračem (ili se daje prvom do sebe, ako je više od dva igrača). Prema tome počinje li pitanje sa "zašto", "kako", "tko" itd. sastavlja se po trenutnom nadahnuću proizvoljan odgovor, a ispod njega se odmah napiše novo pitanje. Zatim se papir opet savije i dalje se opisani postupak ponavlja do kraja papira. Tek kad se ispisani papiri odmotaju nastupa ono pravo: valjanje od smijeha zbog bizarnih koincidencija. Preporuča se ako želite umrijeti od

kloklo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj MamaAna prvotno napisa
    mi smo znali igrati jamb (dobila trudove uz igru),
    I ja

Dakle, trebalo bi na kutijici pisati da trudnice konzumiraju ovu igru s posebnim oprezom i samo ako im je torba za rodilište već spakirana

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Svojedobno smo s jednim društvom izmislili jednu fenomenalnu igru - uzeli smo Klaićev rječnik stranih riječi i netko bi zadao riječ (naravno, neku žbljz za koju nitko nije čuo).
    mi smo tu igru igrali još kao studenti, davne 19.. i zaista jest urnebesna, ali bolje je kad je veće društvo (al ne pre veliko) Dan danas se sjećam nekih riječi i objašnjenja (npr. KLOŠMERL-netko je napisao da se tako nazivaju klošari koji opsjedaju kuću M.Monroe). Znali smo igrati igru PSIHIJATAR koja također zahtijeva veće društvo ali je toliko dobra da smo se kočili od smijeha.

mm i ja znamo odigrati UNO iako to ne zahtijeva neki pretjerani mentalni napor ili kompjutersku igricu CIVILIZATION al svak na svome laptopu tako da igramo jedan protiv drugog i protiv kompa. Igrica je super (strategije) ali zna potajati :smajlićsasijedomkosomištapom:

Par puta smo na PS odigrali neke tučnjave, ali to je više za ispuhati se malo

Mastermind mi je ok, ali mi brzo dosadi. Šah je recimo igra za moždane vijuge, ali osobno ga smatram vrlo vrlo dosadnom igrom (možda jer nisam dovoljno intelligent da je igram )

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad kad čitam sve ovo shvaćam koliko sam ja zahtjevna :/ Naime, većina pobrojanih igara mi je glupa i/ili dosadna (npr. čovječe, jamb, Monopolly, čak i bela), meni mora biti nešto gdje ću fajn upregnuti mozak.
    onda je Rummikub za tebe
    imas ga u TL za kupit

Riana avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

mi se s društvom volimo igrati ovako (nema nekog imena, bar ga ne znam)

sjedimo u krugu za stolom, i svaki igrač susjednom do sebe napiše ime neke poznate osobe na papir i to mu zalijepi za čelo (post-it) i onda slijedi pogađanje, znači svatko vidi sve osim svojeg. pitanja postavljam sve dok su potvrdna. odgovori su dakle da i ne, pa tako treba i formulirati pitanje. kad mi odgovor bude ne, red je na slijedećoj osobi. ko pogodi koju osobu predstavlja, taj je recimo pobijednik, mada igramo do zadnjeg.
    nama je urnebesno i maštovito (pokušavamo spojiti nespojive osobe)

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Ja obožavam društvene igre, ali mm ne nemam pojma kad sam zadnji put nešto igrala (osim memoryja svaki božji dan s Megicom), a baš bih htjela.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

pročitala sam na preskokce uvodni post i pomislila da je LR još jedna samozatajna trudnica na forumu - a tek onda sam vidjela datum.

Što se tiče društvenih igara, jedine koje su mi bile fora su one sa nekom tajnom (Ja sam u balonu .. ) ali te se mogu igrati samo jednom, i zahtjevaju veće društvo.

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Postoji citav niz jako dobrih igara na tabli u Land of Magic u Frankopanskoj. Mi imamo Carcassone
    ( http://www.amazon.com/gp/product/B00005UNAX ),
    Settlers of Catan
    ( http://www.amazon.com/Mayfair-Settle...7227975&sr=1-3 ), Munchkin ( http://www.sjgames.com/munchkin/game/ )
    i jos niz toga.
    Frend je totalni freak za igre na tabli i narucuje ih izvana, pa svako malo igramo nesto novo (Power grid, Puerto Rico, Bohnanza...).
    Jako su zgodni Trivial pursuit (ima ga na hrvatskom u TL), a meni se svidio i Pictionary (MMu nije - http://www.turbolimac.com/Products/T...-95270201.aspx ).
    Kad navecer stavimo dijete spavati, drustvo nam se usulja u kucu i onda navalimo na igre.
    Neke igramo i sa Fionom u pojednostavljenoj varijanti, kao na primjer Cluedo ( http://www.turbolimac.com/Products/T...-90340211.aspx ) ili Monopoly.
    Ima li jos geekoidnih gamera sa djecom ovdje?

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj deedee prvotno napisa
    Ima li jos geekoidnih gamera sa djecom ovdje?
    Javljam se
    jel treba neku igru posuditi

marta avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hahaha, a moguće (ili znamo iste ljude ), no mi smo dodali još neke tajne sastojke pomoću kojih je postala urnebesna, no o tome drugom prilikom.

Mastermind nikad nisam igrala (ili jesam - je li to ono s pogađanjem redoslijeda boja?), a Dungeons i Dragons i nije baš za dvoje, hm?
    Luna Mastermind je ludilo za udvoje. Jos kad se ubace duple boje i ostale cake, zakon. I vrlo intelektualno zahtjevno.

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj Pandora Aura Monroe prvotno napisa
    Btw., zna li tko odgovor na ovo pitanje? Hm... možda kod Kineza?!
    e, bas sam htjela preporuciti go! jako jednostavna pravila a igra jako izazovna! MD je nasao jeftini set za GO u nekom konzumu, na odjelu s igrackama, pa drzi otvorene oci jer ko zna na kojim se sve ocitim mjestima skriva

osim navedenih geekoidnih igara, zelim preporucit jos Citadele. Jako fleksibilna i luda igra

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

ne znam postoji li hrvatska verzija i/ili moze li ti decko igrati i englesku...

igra se zove 'trivial pursuit' - uzmi 'genius edition' jer je navodno ostalo pre lagano... :/

tu imas o tome...

http://en.wikipedia.org/wiki/Trivial_Pursuit

meni je super... :D

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

i jesi probala/cula za GO - neka vrsta japanskog saha?

za to ako se zakacite jos cete zajedno putovati na turnire...
    a i za razvoj djecjeg mozga je super... frend mi zna raditi u zg.-u radionice za djecu...

Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

imam ti ja par fora mozgalica za u dvoje..
    to inače ja i frendica radimo na poslu da razbijemo rutinu...

jedna je da netkoizabere neku temu (npr. znanstvenike, biljke, životinje, glavne gradove, rijeke, otoke, zanimanja, sportove i sl.) i onda ih u zadanom roku napiše na papir...
    druga je da odaberete isto tako neku temu i onda slažete priču s ponavljanjem riječi ali od z prema a, nije baš lako na početku ali je ultra zabavno.

Pa onda možete nalijepiti mali papirić na čelu i probati pisati neku riječ ili kombinaciju brojeva sami na svom čelu (e to je za nasmijati se)

Pa onda pronađi stvari na neko slovo, ili oblik ili boju u vidokrugu...

I tako imam još samo se sad nemrem sjetiti...

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Javljam se
    jel treba neku igru posuditi
    Ma lakse mi je kad vidim da nisam jedina. :D
    A sto se tice igara, imamo ih na raspolaganju vise nego vremena.

Ariens avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Eh divni dani kad nismo imali malog sisavca doma .
    Svaki dan smo nesto radili u drustvu (do sitnih nocnih sati).

Jedino sto smo mi ikad uspjeli igrati udvoje, a da nam ne dosadi u roku tjedan dana, su bile kartaske igre (magic the gathering, vs, the game of thrones, WOW, LOTR...). Kod njih je najveci problem sto treba potrositi ogromnu kolicinu novaca na sakupljanje pa onda ogromnu kolicinu vremena na sastavljanje deckova. Kad se to odradi onda je lako samo sjesti i igrati . Isto tako je dobro sto svaka partija traje krace od 15 minuta pa se uvijek moze naci vremena.

Drustvene igre jednostavno nisu prilagodjene igranju u dvoje. Troje je neki minimum, a najcesce je najbolje igranje u cetvero. Isto tako najbolje igre traju (Twilight Imperium - minimum je 6 sati ako svi znaju igrati, Settlers of Catan - najmanje 2 sata...).

Posto imamo dva umrezena kompa doma neko vrijeme smo se zabavljali igrajuci MMORPG (Lineage 2) ili neku pucacinu (Call of Duty), a MM jos voli odigrati Championship Managera s prijateljima (ja sam tu ipak povukla crtu).

koryanshea avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ja i dragi igrali baldurs gate 2 zajedno... super nam je islo :D

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Magic the gathering je stvarno O.K., no ja sam lijena slagati špilove. Doma nam leže kutije karata koje skupljaju prašinu još od 2000 g. MM-a je neko vrijeme držao Vampire CCG, no zbog pojedinih morbidnih ilustracija ja sam odbijala igrati.
    No, istina je, sve su zabavnije u većem društvu. Pa kad se uspijemo skupiti, sljedeći dan dijete ima dva zombija za roditelje.
    Sto se tice MMORPG, MM je tjerao po City of Heros, GuildWars i D&D. Nagovarao je i mene da se prikljucim, no cini mi se da to pojede previse vremena.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

board games rules!
    30 ili 45 minuta ( kolko obicno ipak svi imamo u komadu) se igraju
    -Settlers of Cattan ( tek 31. na listi BGG, ali odlicna, nekomplicirana, brzo naucis, i zabavna)
    -Ingenious

Oko 2 sata ili više( ovisno o broju igraca) se igraju:
    Puerto Rico ( no 1 na listi BGG!)
    Tigris & Euphrates
    The Princes of Florence.
    Ove zadnje tri bas moramo planirano pozvati ljude, Maka uspavati sto prije, i znamo da nas nema par sati
    Ali ove prve dve se mozes u 22 navecer smislit: ajmo igra, odigras, nauzivas se i gotovo! Toplo preporucam!
    Evo linka:
    www.boardgamegeek.com
    Trenutno smo u proucavanju Childrens games, vec trljamo rukice sto cemo s Makom igrati, mljac mljac
    Ne kupujte napamet, skupe su, dobro prouciti prije da vidite da li vam je tema zanimljiva, kakva su pravila, i kolko cca traje igra. Muz me upravo uci Carcasonne, dosta dobro izgleda, vise o njemu kad naucim!

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Settlers mi bas i nije nesto zabavan u dvoje, dok je Carcassone-u upravo prednost sto je dobar i za dva igraca. Mi ga igramo i sa Fionom u pojednostavljenoj varijanti. Razmisljamo da nabavimo još jedan set i spojimo skupa sve kartice.
    Zadnje sto smo igrali u društvu je bilo Cash&Guns
    http://www.boardgamegeek.com/game/19237
    Igra je kratka i urnebesna (sadrzi spuzvaste pistolje sa kojima rekreirate Mexican standoff kao na primjer u filmu Reservoar dogs).
    Jako je dobar i Elfenland ( http://www.boardgamegeek.com/game/10 ), ali ne znam da li bi funkcionirao za manje igraca.
    Kakav je Ingenious?
    Za Tigris & Euphrates i The Princes of Florence sam cula ali nisam igrala.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

O, deedee, Fiona je vec super gamerica, Mak je 2 g i 8 mj, igra samo memory, puzzle 0 bodova, domino 0 bodova, nego je sad dobio od frendova jednu super igru za djecu stariju od 2 godine Affen (majmun)Bande.
    Ingenious je malo prosiren i zakompliciran domino, idealno za Fionu.
    Procitajte na BGG recenziju Looupin' Louia, ljudi se ne mogu nadiviti kolko je zabavan, držala sam kutiju u ruci ali mi je nekako zgledao gadno, plasticno pa sam odustala, i dosla doma i pozderala se kaj nisam kupila, uostalom, read this ( smijem ovdje copy-paste-at, jel?):

Is Loopin’ Louie The Game For You?
    ABSOLUTELY
    It’s the perfect game for everyone:

at a party
    as a family bonding activity (dad's are expected to be the first one out EVERY time)
    at family gatherings (although I wouldn’t play it in the church during a wedding, getting it out before the speeches at the reception is just fine)
    as a game day starter/finisher
    as an icebreaker with those terrible kiddies who’ve just moved in next door
    Absolutely everyone on the planet should enjoy this game – no exceptions.
    If you play this game and don’t have fun; there’s something wrong with you. This game is all about having FUN, then having some more FUN and then having some more FUN, finished with a big dollop of FUN. If you’re not having FUN, you’re either dead, or might as well be. This game could be professor of FUN at FUN University, FUNtown, FUN County in the United States of FUN.
    This game is pure-dead-brilliant. It’s taken all the enjoyment of gaming and distilled it down into a short exercise in frustration (when you lose) and ecstasy when you win (purely down to your superior motor skills of course, no luck involved).
    Get this game and bring it out at every opportunity. It’ll make friends and influence people like nothing else on Earth. After watching the Big Match, this is the game to unwind to, especially if everyone is on their fifth pint. Bring it out when dinner is smouldering at the bottom of the oven and everyone is waiting for the pizza to be delivered. Use it to wake everyone up in the morning, it's better than coffee.
    I’ve played this game with just about every demographic there is and, once people get over the childish look of the game, EVERYONE HAD A BLAST – and I do mean everyone.
    This game deserves to be in every home – go out and buy a copy today.
    And don’t waste this game on children; it really is too good for them. It’s like Scalectrix, Hornby model railways, and model aeroplanes; use the children as the excuse to buy and own the game, but only bring it out when they’ve all gone to bed. But do remember to keep the noise down in case you wake them up and they want to join in all the fun.
    (And when they ask what all those rude words mean that they heard from the top of the stairs, you've only got yourself to blame. If you don't like losing, you should learn not to swear.)

deedee avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Jel' ga ima kod nas?

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj Ružica prvotno napisa
    www.boardgamegeek.com
    Trenutno smo u proucavanju Childrens games, vec trljamo rukice sto cemo s Makom igrati, mljac mljac
    išla ja pogledati children's games, a kad tamo opa! Loopin' Louie na prvom mjestu!
    moram priznati da je moj sin s njom oduševljen
    Ako razmišljaš za Maka imaš moju preporuku. Odlična za vježbanje refleksa i za kontrolu udarca (ako jako klepneš, srušiš sam sebi kokoši ), nakon nekog vremena naučiš ciljati/tempirati udarac da lujo sleti točno na protivnikovu kokoš. Nije skupa, ima je u svim TL-ima

Još jako voli Risk, ali s malo modificiranim pravilima (1 na 1, osvaja se cijeli svijet, sve figurice vrijede kao jedan vojnik).
    I Habinog Gavrana, samo je tata kupio manje izdanje pa sad navijamo za veće. Ako će mu još biti zanimljiv. :/

Bojim se da je ovo sve OT, da oživimo temu o društvenim igrama za djecu?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

pa daa, sve je to tu OT! idemo onda naci di su za djecu

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...ghlight=gavran

evo, našla sam pa možemo tamo nastaviti

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor