Za slične novce možete kupiti kod servisera reparirane šiveće strojeve (vrlo često ljudi daju i garanciju) koji za razliku od ovih sranja koja se prodaju po akcijama, imaju metalne mehaničke dijelove, ti isti majstori ih mogu popraviti ako se pokvare i najčešće traju zauvijek.
Imam Singericu, oni na nožni pogon, na stoliću. To je neuništivo. Samo nabaciš remen i kreneš. Stara je stotinjak godina.
Imam i jednu Capri mašinu, negdje početak 60-tih godina prošlog stoljeća, električnu, jednom sam ju servisirala, kad sam ju dobila nakon što se nije koristila 20 godina.
Imam i overlock Toyota mašinu koja ima 4 konca i služi istovremeno spajanje i porubljivanje tkanina.
Hoću reći, ne koristim ih profesionalno, ali se služim šivaćim strojevima već gotovo 30 godina. Ne tako davno frendica me je zamolila da joj pogledam jednu od tih plastičnjara, jer kao nešto ne radi dobro. Sve zapinje, ako nije sve savršeno namješteno, zategnuto, nauljeno, i ako sveti slon nije prdnuo 3 puta, ne radi, preskače, zapinje, žvaće konce.
Je, namjestila sam ju. Al sam usput samo razmišljala kako bih ju stukla čekićem u sitne komade i vratila na blagajnu u dućan (uglavnom) prehrambene robe, gdje je i kupljena....
Ako ćete zarubiti više od jednog para hlača i sašiti 2 jastučnice, kupite rabljenu servisiranu Bagaticu za 1000 kn.