zlikovka prvotno napisa
Za otići raditi u Australiju treba viza i radna dozvola i sredstva za početi život tamo i kupiti kartu dotamo. Možda netko i ima tolike novce, ali ja niti imam, niti imam namjeru napustiti obitelj i zemlju. I ne, nema izbora jer kao što rekoh, polazim od sebe, slala sam zamolbe i otvorene, i na natječaje se prijavljivala i išla po firmama, i nigdje nije bilo posla iako nisam birala niti plaću niti radno mjesto niti nikakve radne uvijete. Što točno znači pokrenuti? Nisam ja kod kuće sjedila... i ako je vaša svekrva kupila posuđe (s obzirom da ste napisali 2500 kn, to ni nije posuđe iz studio moderne jer nema nikakvog po takvoj ni sličnoj cijeni) kupila ga je jer je rekla da ga želi. Kao što je mogla reći i da ga ne želi. I kako može prodavač biti kriv što je netko s 1800 kn mirovine odlučio luksuzirati sa posuđem od 2500 kn? Ako je žena zdrava, i sposobna odlučivati, onda je to bila njena odluka. Ako nije, to opet prodavač ne može znati. Njihovo je da predstavljaju proizvode, eventualne akcije dnevne, tjedne, mjesečne, a konačna odluka je uvijek na kupcu. E sad opet, ne znam gdje je vaša svekrva kupila posuđe po toj cijeni, ali u studio moderni za bilo koji kupljeni proizvod postoji probni rok i povrat novca nazad. Vi znate hoćete nešto kupiti ili ne, i u čemu je problem? Ako ne želite da vas kontaktiraju, napišete to pismeno i problem riješen. Oni kontaktiraju isključivo stare kupce, dakle ne ide se po imeniku. A svakog kupca se pri kupnji pita dozvoljava li daljnje kontakte vezano za akcije. Apsolutno svaki razgovor se snima, i svaka kupnja se zabilježava. Kako je vaša svekrva točno prevarena? Netko joj je isprezentirao posuđe, ona je rekla da ga želi, i sad je ona prevarena? A ako je kupila kako vi kažete na rate, znači da raspolaže s kreditnom ili revolving karticom, te ju je kartični odjel firme zvao kroz par sati vezano za podatke... koje je opet svojevoljno dala i odlučila koliki broj rata želi. Ne razumijem kako je ona tu prevarena što je rekla da želi kupiti ono što joj je netko isprezentirao? I kad vi kažete da ima izbora, kakav sam ja još izbor imala uza sve što sam napravila da nađem bilo kakav posao nego prihvatiti taj koji mi je jedini ponuđen da prehranim sebe i svoju obitelj? Niti sam ikoga prevarila, niti išta. Prezentirala sam proizvode, ispričala svoja osobna iskustva s njima, i kupac je uvijek sam na kraju odlučio želi li to ili ne. i Svi su imali nakon 15-30 dana korištenja odlučiti vratiti to i dobit novce nazad.