Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: tips protiv tvrde stolice, please!

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno tips protiv tvrde stolice, please!

Stvarno vec mi je muka. Neznam sto vise da probam. Ok, kukuruz je protjera van, nakon toga opet muka. Kako regulisati stolicu i da ostane. (bas puno zahtjevam). Kaka bar jedanput dnevno ali se i namuci...

Znam za sljive, inace svo suho voce, povrce, mineralno ulje (nije preporucljivo, veze vitamine), dosta tekucine...

Samo da sredimo stolicu i pelene idu potpuno u smece...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

voće i integralne žitarice za doručak, kuhano povrće uz nešto za ručak, ...... ugl. promjena načina prehrane, tj. ne bi se smjelo poticati svako pražnjenje crijeva posebno (navaliti sa suhim šljivama kad zapne) nego se hraniti tako da ni ne zapinje.
    ne jesti čokoladu, štapiće...
    uh, baš sam ti pomogla...

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne jesti čokoladu, mrkvu, bananu, rižu, proizvode od bijelog brašna, veće količine mlijeka (osim jogurta i sličnog, to pomaže). Ako hoće to jesti, super je cikla, napravi volumen stolice i peristaltiku, a nema proljeva ako se pretjera. Navodno pomaže i gusti sok od marelice.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Piti puno tekućine, ali nipošto čajeve od biljke čaj (tj. indijski, crni, zeleni, bancha i slični itd) i od šipka (to su skoro svi voćni). Sve što imalo gorči ili ima trpki okus vjerojatno ima tanina, koji jako zatvara.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

2-3 jabuke svaki dan, jedini mi je problem što baš nisam ljubitelj, pa se moram natjeravati. Već mi je muka čim ih pogledam, mislim da ih poslije poroda neću jesti do iduće trudnoće... Ali stvarno pomažu.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Djeci bude valjda dovoljno i 1 jabuka (zaboravih da je dijete u pitanju).

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Vidim mala je već prošla godinu dana, pa preporučujem integralni kruh i žitarice, puno slatkog ,TOPLOG voćnog soka soka za doručak, (marelica, jabuka, šljiva, ne naranča), puno vode preko dana i šalicu dobre , stare, jako zaslađene kamilice prije pranja zuba i spavanja.
    Ako je baš jaka kriza i stolica dugo stoji pa jako tvrda, 1 čepić glicerinski (za djecu) u guzu ili žlica laktuloze- sirupa, da se mala ne muči.
    Najgora posljedica je da dijete zamrzi i kakanje i tutu, pa svjesno zadržava stolicu do iznemoglosti i time pogoršava stvar.
    Puno sreće!

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Hvala cure, probacu od ovog svega po malo...najgore sto i MM voli slatko pa tako da nismo bez cokolade. A M. na tatu.

Dzaba ja sve pobacam kada se naljutim ali drugi uvijek nanesu nove zalihe...danas je moljkala citav dan "daj cokoladu sto je djed donio" dobila je krusku namjesto... :/

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Probaj sa bijelom čokoladom, mislim da ona ne zatvara.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Probaj sa bijelom čokoladom, mislim da ona ne zatvara.
    moram probati...danas je kakala. Koma. 3-4 crne loptice. Probala sam danas da promijenim dijetu. Za dorucak crni kruh, sirni namaz, kamilica, pola jabuke. Uzina kasica od jagoda. Rucak kuhanje sa crnim kruhom. Vecera hrenovka, pola jabuke, citav kukuruz, opet malo kuhanja...casica mlijeka. Citav dan je pila sok od jabuke...

vidjecemo sutra...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jabuka tj sok od jabuke zatvara. kamilica isto tako a otvara jako zasecerana kamilica jedino.

Probaj cim ustane da joj das jedno pet velivih zlica mlake vode. Mora biti na prazan stomak. Moji se redovno iskakaju ko veliki kad im to dam.
    Inace Annabel mi je prije imala tako stolicu kako opisujes. Sve brbonjci ali sad je ko velika

Jogurt sa bifidom, mozes joj u hranu kapnut par kapi lanenog ulja(flex oil).

Ovo s vodom obavezno probaj i budi ustrajna i sigurna sam da ce se popraviti.

Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Jabuka, ako pocrni na zraku kad se nariba, je baš sredstvo za zatvaranje.

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj mamazika prvotno napisa
    Jabuka, ako pocrni na zraku kad se nariba, je baš sredstvo za zatvaranje.
    Oj, ko sto moj otac veli "nemozes nikako bit' pametan" :/

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Jabuka regulira probavu, znači pomaže i kod proljeva i kod zatvora. Kod zatvora je važno da se jede i kora, zbog balastnih tvari, ako je sigurno porijeklo jabuke (pesticidi i sl.).

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Mi smo uz prehranu koristili neki talijanski sirup od smokava i šljiva i pomogao je

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Procitaj malo o ovome. Moja Annabel je to koristila dok je bila mladja i fakat pomogne.Ako imas nekih pitanja slobodno mi posalji pp.

http://www.duphalac.com/professional...0-2-0,00.htm#4

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Natasa30 prvotno napisa
    Procitaj malo o ovome. Moja Annabel je to koristila dok je bila mladja i fakat pomogne.Ako imas nekih pitanja slobodno mi posalji pp.

http://www.duphalac.com/professional...0-2-0,00.htm#4
    Moram popricati sa pedijatrom. Ili nisam procitala ili ne spominje...Jeli ovo na slobodnoj prodaji ili? Nisam cula za ove probiotike do sada...Please malo detaljnije. Kako se uzima, koliko dugo, kolicina...

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kod nas je sezona kiselog kupusa (na salatu, dinstano, sarma,...), i nitko od nas nema problema s tvrdom stolicom, upravo suprotno .
    Jedini problem s kiselim kupusom je ako ga klinci vole onda ga vole, a ako ne nema šanse da jedu (kod mene Marija voli, a Tomica ni pomirisati!). Ali probaj joj ponuditi, uz to što je regulator probave ukusan je (nekima) i zdrav (svima).

Mejra's mommy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Citiraj Audrey prvotno napisa
    Kod nas je sezona kiselog kupusa (na salatu, dinstano, sarma,...), i nitko od nas nema problema s tvrdom stolicom, upravo suprotno .
    Jedini problem s kiselim kupusom je ako ga klinci vole onda ga vole, a ako ne nema šanse da jedu (kod mene Marija voli, a Tomica ni pomirisati!). Ali probaj joj ponuditi, uz to što je regulator probave ukusan je (nekima) i zdrav (svima).
    Mejra ga voli ali nisam znala da regulise probavu. Thanks

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •