Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Škripanje zubima - štitnik

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno Škripanje zubima - štitnik

ima li netko, kakva su iskustva?
    od djetinjstva škripim zubima, u nekim periodima života, vjerojatno ovisno o stresnu, jače, pa se znam buditi i boli me čeljust...bude perioda kad ne škripim uopće...

silikonski štitnik za noć je cca 1000kn...nije malo da ga uzem čisto zato da isprobam...

Teica avatar
    Datum pristupanja
    May 2006

Početno

nemam iskustva, ali moja prijateljica ima sad već ozbiljnih problema s tim.

Čekam, kao i ti, da se javi netko s iskustvom upotrebe štitnika !

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

vjerovatno si probala, al nije naodmet reći
    a da se probaš po noći probuditi i piti vode?
    to se meni nekoliko puta znalo dogoditi da sam strahovito škripala zubima u snu
    dok mi moja baka nije isto ovo rekla da probam
    naime, bila sam žedna,nisam se mogla probuditi i škripala sam zubima
    flašica s vodom kraj kreveta je riješila stvar

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

mislm da mi voda nije pomogla jer to radim od djetinjstva, a sumnjam da sam žeda oduvijek po noći hihi, ali i nemogu se probuditi, nisam ja svjesna tog škripanja, već mi muž kaže npr. ujutro da sam jako škripala ili me boli čeljust ili se probudim i sjetim kako sam sanjala da škripim i kako me to mučilo u snu jer sam zapravo stvarno škripala...

Lucas avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

uh...bolno.....nadam se da će se javiti netko sa iskustvom sa tim štitnicima....
    jesi gledala preko e-baya možda su jeftiniji?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

ja ih nosila davno i ne sjecam se da su bili tako skupi
    osjecala sam se ko boksac
    ok su mi bili

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Meni je zubarica iz istog razloga prije par godina napravila (silikonsku) udlagu koju po noći stavim u usta i spavam s time (OK, više ne).

Platila 400 Kn.

Pitaj svog zubara.

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

mm isto škripi zubima i izluđuje me. Gdje se kupi taj štitnik?

bucka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj mimami prvotno napisa Vidi poruku
    mm isto škripi zubima i izluđuje me. Gdje se kupi taj štitnik?
    stomatolog ga napravi "po mjeri"

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

To je tzv. bruksizam. Prije par godina mi je stomatolog u "Vojnoj" bolnici izradio udlage "po mjeri" (uzme otisak zuba), nosila sam ih par puta i meni je to bilo bljak. Možda bih se s vremenom i navikla, ali sam imala neplanirani veći zahvat na zubima pa mi te udlage više nisu odgovarale. Završile su u smeću. Sad bih morala izraditi nove, ali mi se ne da. Ne "škripim" svaku noć pa se pravim da mi ne trebaju.

Alcantra avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2011

Početno

Ja sam imala strašne glavobolje kao posljedicu škripanja zubima, i znao mi je" izletiti" zglob.
    Oralni kirurg mi je preporučio udlagu od akrilata koju sam platila 1200 kn i zbilja mi je pomogla.
    Ne nosim je stalno nego po potrebi - u razdoblju povećanog stresa.

kudri avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

znači, iksustva su različita...ma ja bi taj štitnik, ali da ne dođe baš 1000kn - pitala sam doktoricu svoju i rekla je tu cijenu...kako je netko platio 400kn?hmmm

Datum pristupanja
    Sep 2011

Početno

MM ima bruksizam, uspio si je sve zube "izbrusiti" škripeći po noći. Silikonsku udlagu mu je prije godinu dana po mjeri izradila stomatologica, cijena je bila 500 kuna tako da me ovih 1000 zaista čudi.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ne drži me za riječ, ali ako ti stomatologinja ima ugovor sa HZZO-om, mislim da ti može dati uputnicu da to odeš napraviti u neku bolnicu koja ima oralnu kirurgiju. Iskreno, ja se više ne sijećam kako sam završila u Vojnoj bolnici, ali nisam ništa platila. Ako budem opet radila udlage, radit ću to privatno (ne da mi se gnjaviti čekanjem i izloženošću studentima, koji su obično prisutni), mislim da su kod mog stomatologa 500 kn. Možda se rade od drugačijih materijala pa je zbog toga razlika u cijeni, a možda si pojedini stomatolozi uzimaju slobodu izrade cjenika po vlastitim željama, nemam pojma. Možeš se raspitati i na stomatološkom fakultetu (opet ne gine pogled znatiželjnih studenata).

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Može pitanje? Ovo mi je prvi post ovdje. Škripim zubima i treba mi ta udlaga, kod moje zubarice košta 1200kn, to mi je previše, još se oporavljam financijski od minusa nastalih za vrijeme porodiljne naknade . Nek su studenti, samo da je jeftinije od 1200kn. Kako da dođem tamo? Zubarica mi je preko HZZO-a, ali mi dodatno naplaćuje. Ja kad sam kod nje nikad ne znam koliko ću platiti.

Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

Citiraj kudri prvotno napisa Vidi poruku
    znači, iksustva su različita...ma ja bi taj štitnik, ali da ne dođe baš 1000kn - pitala sam doktoricu svoju i rekla je tu cijenu...kako je netko platio 400kn?hmmm
    Ja sam toliko platila, ali prije nekoliko godina.

Možda su sad cijene nešto više. Ali, mislim, pa to je običan komad plastike, tanak, ne znam šta tu ima koštati puno...

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj Alicia prvotno napisa Vidi poruku
    Može pitanje? Ovo mi je prvi post ovdje. Škripim zubima i treba mi ta udlaga, kod moje zubarice košta 1200kn, to mi je previše, još se oporavljam financijski od minusa nastalih za vrijeme porodiljne naknade . Nek su studenti, samo da je jeftinije od 1200kn. Kako da dođem tamo? Zubarica mi je preko HZZO-a, ali mi dodatno naplaćuje. Ja kad sam kod nje nikad ne znam koliko ću platiti.
    Sad sam nazvala Vojnu bolnicu u Dubravi (stomatologija: 01/290 33 00), rečeno mi je da svog stomatologa tražimo uputnicu za stomatološku protetiku, svako jutro se može doći od 8-12 i onda slijedi proces. I sve je besplatno ako se ima dopunsko osiguranje. Za sve ostale informacije se može zvati na broj koji sam navela.

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Hvala puuuuuuuuno sutra ih zovem. Nemam DZO, ali možda ga i otvorim. Vidjet ću koliko košta bez.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moooliiiim Mislim da ti se ne isplati zbog toga uplaćivati DZO, ali nazovi pa pitaj.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •