Bok,
Evo ja sam nova na forumu i nisam baš sigurna kako ovo funkcionira, ali ću svejedno probati.
Imam puno pitanja vezanih uz dojenje jer je to nešto što do sada nisam uspjela održati i trebam savjet od iskusnih.
Treći puta mama i uživam ako nikada do sada. Prvi puta nisam dojila zbog neiskustva i straha od "gladi", drugi puta sam se morala vratiti na posao nakon 3,5 mj od poroda, a sada sam spremna dati sve od sebe da dojim najmanje do navršene godine ako je ikako moguće.
Marko je rođen s 4150 g, sada je 3 mj i 10 dana. Težak je preko 7 kg. Lijepo napreduje, miran je, zadovoljan, do sada spavao od 9 do 5-6 ujutro.
Do sada sam ISKLJUČIVO dojila, Marko nije okusio adaptirano, čaja od kamilice 2-3 puta zbog kakanja.
Zadnje vrijeme primjećujem da imam sve manje i manje mlijeka. Grudi su mi "ispuhane", nikada se ne napune do kraja jer dojim skoro svaka dva sata s obzirom da Marko tako traži. Do navečer mi se dojke potpuno isprazne, jedva "nagrecamo" za večeru kada mu moram dati obje da posisa (već nekoliko večeri). Sada se počeo buditi oko 3 sata da jede ali ni tada mi dojke još nisu napunjene pa nemam osjećaj da se najeo i tako opet ujutro i svaki dan je sve gore. Imam osjećaj da vuče na prazno nakon nekoliko minuta i da nije sit. Ranije se znao "gušiti u mlijeku" i nakon dojenja je izgledao tako smireno, a sada sumnjam u sebe i borim se da ne kupim adaptirano da mu probam dati.
Oduvijek sam htjela biti ona majka koja "ne može dijete odbiti od grudi"... Imam osjećaj da ću opet odustati i to me ubija jer je dojenje jedina stvar kojoj u životu nisam uspjela do kraja. S druge strane morat ću se vratiti na posao nakon 6-7 mj pa ako i izdržim sada uz posao vjerojatno neću moći dojiti kad već sada imamo manjak...
POMOĆ!!!