-
Ne voli - voli?
Zanimaju me vasa iskustva u vezi namirnica koje vase dijete nije voljelo jesti pa zavoljelo.
Moji klinci neke namirnice ne vole (npr. mladji rajcicu, stariji krumpir), ali ja im to i dalje ponekad ponudim. Naravno, ne prisiljavam ih da to pojedu ako ne zele. Stariji je do godine dana jeo sve, a nedugo nakon su se pojavile i namirnice koje je prestao voljeti. Mladji je izbirljiviji vec sad.
Zanima me jesu li vasi poceli voljeti hranu koju prije nisu jeli? Koliko cesto ste im nudili nevoljene namirnice? Jeste li mozda koristili neke trikove da to pojedu ("zamaskirale" neku namirnicu) ili ste cekale da ju zavole u izvornom obliku?
Hvala unaprijed na iskustvima
-
moja konstantno obožava određene namirnice, a neke: mjesec dana obožava, pa odjednom ne voli, a zavoli drugu koju nije voljela
mislim da je to tipično u toj dobi
ja bih povremeno ponudila ono što ne voli (nikako silila da jede) da vidiš je li mu se ukus promijenio
-
moj sad ima 7 g i voli večinu namirnica koje mi doma jedemo. prije su to uglavnom bile faze od nekoliko mjeseci kad bi obozavao neku hranu, a neku ni čut. meso je najduže bilo problem. nisam ga tlačila, ali sam zahtjevala da proba malo kad kod to mi imamo na pjatu i pokušavala sam tu namirnicu pripremat na različite načine.
-
Moj u početku nije volio uglavnom ništa, pa je polako zavolio večinu namirnica.
Trenutno ne želi jesti ričet, ne valja mu, a ostalo (od namirnica za ručak) će barem probati.
-
i moja isto ima faze stalno! kad su došle mandarine samo je pokazivala na njih i vikala am-am. onda samo odjednom rez neće više ni primirisati. banane nije mogla vidjeti u početku dohrane sad ih obožava.
jedino što je ostalo veliko NE od početka je krumpir. ko zna možda i to zavoli.
ja joj svako toliko ponudim neku namirnicu koju baš nije jako voljela, međutim sad je već velika pa zna i sama tražiti.
-
Faze volim-ne volim trpim do danas od svojeg velikog školarca, a slično se već ponaša i manji, pa se ne opterećujem. Dokle god mi se ne ponovi situacija: ne volim ništa mliječno (kod starijeg s navršenih godinu dana), te ne volim ama baš ništa (faza isto starijeg kad je bio godinu i pol). Tad sam valjda godinu dana ostarila
-
Moja od kad je krenula u vrtić neće jesti "rukak" (ručak). To podrazumijeva kuhane obroke za stolom. Tako da muku mučimo oko toga. Kad je krenula u jaslice, nije jela ni doma ni u vrtiću pa smo morali malo izvoditi predstave da bi nešto pojela i eto, sad nam je ostalo tako. Kad krene jesti, onda pojede, nije da ne voli samo malo traje nagovaranje.
Osim toga imamo namirnice za kojima je prije bila luda i obrnuto. Jedino bananu nismo uspjeli ugurati u jelovnik. Nju uzme, neko vrijeme liže i onda da nama da pojedemo.
-
moja u principu sve jede ali svako malo ima faze kad joj se nešto ne sviđa. Ja to smatram fazom - ne silim ali znam reći neka bar proba jedan komadić i onda ne mora više. Obično na to pristane, i često je nakon nekog vremena ta faza prođe.
Ne želim je na ništa forsirati, jer sam uvjerena da bih samo došla do kontraefekta. Imala je i fazu do kraja prve godine kad je jako slabo jela, ali i to smo prebrodili tako da jednostavno nisam tome poklanjala pažnju.
-
Moja beba ne voli povrče i pojede 4 žličice al se ne najede,al zato voće i voće s keksom obožava
-
Evo, stariji je nakon strajka opet poceo jesti juhu. Dakle, njima to tako dojde, malo vole pa malo ne vole.
Ocito im ipak treba nuditi i ono sto trenutacno ne vole jer nikad ne znas kad ce to opet poceti jesti....
Hm....
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma