Pokazuje rezultate 1 do 28 od 28

Tema: Naručivanje online i dostava u Hrvatsku

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno Naručivanje online i dostava u Hrvatsku

Drage moje,
    ovih dana punimo 6 mjeseci te ćemo početi sa nadohranom. U tu svrhu sam željela kupiti mikser + kuhalo set koji kod nas košta 1500 kn. Uglavnom pokušala bih ga naručiti iz vani ako je jeftiniji, ali neznam koje stranice dostavljaju u hrvatsku pa bih molila mame koje imaju iskustva sa time da mi stave linkove koje znaju.

Puno puno hvala

Kosjenka avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Mene sad zanima kakav je to set....

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

pokušaj na e-bay, al to će ti ić priko carine sigurno, pa sad ne znam koliko će ti se isplatit kad platiš carinu

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Kosjenka prvotno napisa Vidi poruku
    Mene sad zanima kakav je to set....
    mene isto, što planiraš raditi s tim?

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

mislim da znam o čemu se radi, jel stvarno misliš da ti treba tako nešto?

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ja ne znam o cemu se radi ali ti mogu rec da ti sigurno ne treba nesto sto kosta 1500 kn. Skuhas u loncu, smiksas u blenderu ili mikserom, to ionako radis prvih par mjeseci, poslje gnjecas vilicom. To ti govorim cisto da bezveze ne bacis novce, s prvim djetetom svama mama kupuje cuda a onda kad dobije drugo shvati da je 70% toga bilo nepotrebno....

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Stvarno neznam kako radi ovaj forum, ali uvijek imam problema sa objavom odgovora?
    Idemo ispočetka
    Uglavnom radi se o kuhalu koje kuha na paru a kasnije se sve lijepo smiksa i što je najvažnije sve u istom loncu.
    Kako nisam ljubitelj kuhanja trebam nešto što jednostavnije za pripremu zdravih obroka.
    Znam da se to sve može i na loncu i sa štapnim mikserom, ali ja bi svejedno ovako jer mi se čini jednostavnije, a zdravo.
    Znači e-bay dostavlja u Hrv? Da li ima još koja stranica, možda baš sa samo dječijim proizvodima?
    tnx

http://www.kadulja.hr/index.php?opti...d=164&Itemid=4

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Odgovore moraš čekati jer imaš tek 8 postova. Uskoro će to biti trenutno.
    Našla sam jedan na ebayu, dođe 142 USdolara. No, nema dostavu u Hrvatsku. Da ima, dostava je oko 25-30 USdolara. Na to platiš 19% carine( uglavnom je taj postotak) i na sve još 22% PDVa. Uglavnom skuplje nego kod nas.

No, taj stroj ne treba. Kad počneš s dohranom, beba pojede žličicu-dvije. Za to ti se ne isplati prati stroj. No, naravno probaj pa ćeš vidjeti. Kolike stvari sam uzalud kupila, kao i svi mi. S drugim i trećim djetetom je to puno ležernije.

Uživajte u papanju!
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 01.11.2011. at 18:28

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

slažem se, ovo je stvarno bacanje novaca, možeš kuvat i u lončiću i potrošit te novce puno pametnije, vidit ćeš

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vala3, na početku dohrane su tako male količine da ne znam bi li bile dostatne za pokretanje stroja; vjerojatno bi "mlatio" u prazno.
    Uzmi običan najmanji Zepter ili neki drugi lončić koji kuha na pari, staviš namirnica unutra i kada bude kuhano, samo izgnječi vilicom.
    Nikakvo miksanje ti ne treba.
    Ne samo što ćeš uštedjeti novac... nego... kamo ćeš s tim čudom nakon što ti dosadi koristiti ga (a hoće, jer ga je puno teže održavati od običnog lončića)

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma ne treba ni Zepter, ima ona mreza za kuhanje na pari u Bio&Bio za 60-tak kuna. Kuhala sam u njoj za Svena, za nas i evo je, vec skoro 4 godine ko nova. Kuhat cu i Dorianu u njoj sigurno.

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

od početka možeš gnječit vilicom, uopće ne treba blender niti mikser

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

A i istina je da je taj set fakat precjenjen: kuhalo na pari možeš napraviti sama: kuhaj vruću vodu u loncu, a u sito iznad stavi namirnicu. A mikser tzv. je obićan blender (po meni totalno nepraktičan jer ostane hrpa hrane unutra do koje nemožeš, a i treba to čistit...). Kupi štapni mikser, miksaš odmah u zdjelici iz koje hraniš, štediš vrijeme i trud. Vjeruj meni, znam kaj govorim, a bome ni cure ti nisu loše rekle ništa

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Slazem se s curama - vjeruj mi da ti to ne treba.
    Kupi stapni mikser, zakon stvar za kucanstvo. Iako ti ni on ne treba za dohranu, skuhano mozes jednostavno zgnjecit malom vilicom.

Elly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Kuhati na pari se moze i u najobicnijem loncu od inoxa: stavis na dno sasvim malo vode, sastojke koje zelis, i na visoku temperaturu cca 15-20 minuta (ovisno o povrcu ili vocu koje kuhas), i kad para pocne izlaziti kroz otvor van, smanjis temperaturu na najmanju, i onda jos par minuta kuhanja.
    Procijedis - ili ne, ovisno o zelji - i zmiksas stapnim mikserom, obicnim mikserom, ili vilicom.

Malo toga za pranje, sve gotovo u kratkom roku, a to i nisu neke kolicine hrane koje ces nakuhavati (kod dohrane sam svaki takav obrok kuhala posebno).

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Neznam, budem razmislila. Koksy kakva je to mrežica?
    Nisam sigurna da li u Zd imamo Bio&Bio vidim da imaju web shop pa ću tamo pogledati o čemu se radi.
    Uglavnom hvala cure na odgovorima.

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Ma vidjela sam ju jos negdje al ne mogu se sjetit gdje, meni ju je frendica kupila u Bio&Bio. Ona ti izgleda ko cvijet, ne znam kako bi ti drukcije opisala, onako se rastvori, natrpas povrce, voce, meso...sta vec kuhas i onda ju zatvoris. Ili ne ako kuhas puno toga. Nebitno. Uglavnom stavis ju u lonac s malo vode, tek toliko da dode do dna te mrezice, ona ima nogice od nekih 1-1,5 cm i kuhas. Ima u sredini kukicu da ju lakse izvadis. Ma bas je prakticna i jednostavna a stvarno nije skupa. Osim sto je prezivjela puuuuno kuhanja, prezivjela je i Svena koji se s njom najvise volio igrati kad je otkrio sude.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Vala, evo sad sam vidjela to "čudo" u intersparu, 42,99 kuna
    Fickelmann (jel se tako zove firma)

stoji tamo gdje vise ribeži (oni sa samo jednom stranicom i oni za muškatni oraščić), odmah pored hladnjaka sa suhim mesom (valjda su svi Interspari isti)

od rosfraja
    ko mala zdjelica s ruoicama, pa kako je sastavljena od više dijelova, sklapa se kao loptasta lepeza

call me mommy avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa Vidi poruku
    Slazem se s curama - vjeruj mi da ti to ne treba.
    Kupi stapni mikser, zakon stvar za kucanstvo. Iako ti ni on ne treba za dohranu, skuhano mozes jednostavno zgnjecit malom vilicom.
    potpis,,i za mikser i za gnjecenje vilicom,,samo ti to dvoje treba,,a i sama ne volim bas kuhati.
    najbolje mi je bilo dok smo bili samo na cici,,blazeni dani

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Vala, evo sad sam vidjela to "čudo" u intersparu, 42,99 kuna
    Fickelmann (jel se tako zove firma)

stoji tamo gdje vise ribeži (oni sa samo jednom stranicom i oni za muškatni oraščić), odmah pored hladnjaka sa suhim mesom (valjda su svi Interspari isti)

od rosfraja
    ko mala zdjelica s ruoicama, pa kako je sastavljena od više dijelova, sklapa se kao loptasta lepeza
    to i mi imamo, i koristili, stavi se u obicni lonac, vode do ruba toga i sve se kuha na pari...
    mikser sam kupila neki u konzumu za neke sitne pare, bitno je da smiksa, ne mora mi jos i dijete nahranit...

nahla avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2011

Početno

lukab, malo OT, taj sam mixer i ja imala, pripazi s njim, meni se počeo topit u ruci, dobro me struja nije ubila.

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

ovaj je ok... nije kao mikser onaj rucni nego kao sjekac, tako nesto... koristili ga stalno, nosili svuda...
    al pripazit cu svejedno, nije naodmet

lukab avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

htjela sam jos dodati ali nisam stigla:
    Vala3 - ovo su ti samo nasi prijedlozi i iskustva, naravno da ces si ti kupit taj stroj ako zelis

winnerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Eh, a ak si Vala baš hoće komplicirati život, evo ponude za 280 kn (da se razumijemo - nije moje ali sam našla u oglasu):

http://www.aukcije.hr/item.php?id=1611560

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Cure hvala na savjetima, eto za sad kuham u loncicu i smiksam stapicastim mikserom i sve stima.
    Mislim da necemo bacat novce na ono kuhalo, vec sam lovu stavila miseku na stednju
    Uglavnom nisam uvijek u prilici biti on line pa malo kaskam sa odgovorima (relacija grad-otok)
    Uglavnom hvala vam i zelim vam vesele blagdane
    pozz

Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

I sad još lijepo baciš taj mikser, naribaš ili zgnječiš djetetu hranu da se kasnije ne mora mučiti sa žvakanjem, i sve 5

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Vala3 prvotno napisa Vidi poruku
    Cure hvala na savjetima, eto za sad kuham u loncicu i smiksam stapicastim mikserom i sve stima.
    Mislim da necemo bacat novce na ono kuhalo, vec sam lovu stavila miseku na stednju
    Uglavnom nisam uvijek u prilici biti on line pa malo kaskam sa odgovorima (relacija grad-otok)
    Uglavnom hvala vam i zelim vam vesele blagdane
    pozz
    Stavila si na stednju novce? Halo? A nama svima kava jer smo te odgovorile da potrosis tolke novce?

Vala3 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Koksy može kava naravno, samo se javite kad ste u ZD

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •