Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: dezinsekcija iskustva

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno dezinsekcija iskustva

nedavno se uselili u stan i ja jučer vidjela žohara. užas. mislim bio je jedan ali ne želim da dovede društvo. ima li tko iskustva s tvrtkama za dezinsekciju? preporuka? i koliko je tofakat uspješno? nemojte mi pisati da odselim jer planiram, ali nagodinu. za sad je ovo jedino rješenje. i još nešto. imam malu bebu, hoće li joj smetati kemikalije od dezinsekcije

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja sam godinama stanovala u Novom Zagrebu. Tamo u neboderima i velikim zgradama žohari i mravi nisu rijetkost. Jednom godišnje dolazila nam je ekipa deratizatora i pošpricali sve...

Mislim da su bili ovi (a za ove sigurno znam da su ok, imaš više detalja na web stranici):

http://www.tvrtke.com/svajger-d-o-o,pid-8,mf-28748.aspx

Ako si u zgradi koja je na toplani ili kotlovnici, možeš se postaviti na glavu i držati red u kući, ali podstanari će ti i dalje tu i tamo navratiti... od susjeda koji nisu tako uredni ili iz prostora zgrade koji nisu dostupni nikome za čišćenje.

Nemoj držati otvorenu hranu, ne smiješ ostaviti mrvice nakon obroka, općenito ništa takvo pa ti neće dolaziti ni od susjeda, ako ne budu imali što jesti...

Sretno! Mi smo već 10 godina u starinskoj ciglenoj zgradi i nema nikakvih podstanara te vrste. Ako ste i vi u takvoj, možda je beštija došla slučajno (ja jednom donijela jednog iz Konzuma, mrak mi je pao na oči...ali srećom, taj su dućan ove godine potpuno preuredili skup s instalacijama, pa ih valjda više ne bude).

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

zivim u mamutici. onda ti je sve jasno na svu srecu tu smo u najmu, a planiram kupiti stan kad se vratim na posao pa mislim da cu prezivjeti do tada. u svakom slučaju hvala na linku. pazim na čistoću maksimalno, ali imam i bebu od 3,5 mjeseca pa mi neminovno neke mrve ostanu dulje od željenog po kuhinji.

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Hehe.. dođi kod mene ljeti pa ćeš vidit čitavo životinjsko carstvo-mrave, žohare, paukove, guštere, blavore, buba svih oblika i veličina...to kod nas tako ide. A jedan žohar je pizdarija

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

joj koma. meni je prije 3 godine započela kalvarija sa mravima. onim malim žutim. zvala sam tu službu za dezinsekciju i oni su mi rekli da se mora cijela zgrada istretirati, a kada sam pokušala nešto organizirati neki susjedi su lagali da kod njih nema mravi (valjda im je bilo neugodno) i rekli meni da moram brisati mrvice pa mi neće doći. ma tko ih šiša, nek im mravi proždru kuću, ja sebi pošpricam sa biokilom i nekako se stanje razblaži, samo što me brine jel to otrovno za ljude?

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Sori na off topicu ali mene je prvi pogled na naslov teme naveo da pomislim da netko trazi nacin kako da... ocisti svoja iskustva. Znam, nije smijesno, glupa sam.

Za zohare: moj muz je zivio u Novom Zagrebu u stanu u kojem je bilo zohara. Kad smo uselili u zajednicki stan, s ove strane Save, donio je nekoliko prijatelja-zohara sa sobom, bili su u stvarima. Zvali smo ih Jakov, Gabrijel i ne sjecam se treceg... Drzali smo neke kutije na balkonu neko vrijeme, a onda smo malo-pomalo unosili stvari u stan. Par puta srela sam se nocu s Jakovom&prijateljima, ali nakon nekog vremena jednostavno su nestali. Valjda im nije odgovaralo novo staniste.

Inace, nasi zohari su male mace za ono sto sam vidjela u Australiji. U stanu sam naletjela na mrcinu koju nisam htjela ni ubiti, ne znam kako bih poslije pocistila nered. Uspjela sam ga nekako izbaciti uz pomoc novina.

mamitzi avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

nedavno sam pisala o našem buhlljivom mačku. bila nam je dezinsekcija i jedan dan su preporučili da odemo od kuće i ne zračimo. a da poslije operemo gdje bi beba mogla polizati, a ono do kud ne može da ostavimo. ne znam kako je s drugim nametnicima.

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    joj koma. meni je prije 3 godine započela kalvarija sa mravima. onim malim žutim. zvala sam tu službu za dezinsekciju i oni su mi rekli da se mora cijela zgrada istretirati, a kada sam pokušala nešto organizirati neki susjedi su lagali da kod njih nema mravi (valjda im je bilo neugodno) i rekli meni da moram brisati mrvice pa mi neće doći. ma tko ih šiša, nek im mravi proždru kuću, ja sebi pošpricam sa biokilom i nekako se stanje razblaži, samo što me brine jel to otrovno za ljude?
    ja sam mrave imala u prošlom stanu (dolazili su kroz onaj otvor za ventilaciju). isto su mi neki govorili da nema smisla zvati dezinskeciju ako ih se i drugi ne odluče riješiti, ali ja sam ih ipak pozvala. došao dečko, pošpricao i nisam vidjela mrava valjda 3 godine. onda su opet jedno proljeće prošetali i ja ponovila postupak. jedino nemam pojma koga sam zvala jer sam izgubila broj. ali eto ja se nisam ni trudila sa susjedima dogovarati

Datum pristupanja
    Dec 2008

Početno

sad ispadam totalna prljavica ali u svoju obranu imam za reći da mi je ovo 5. podstnarski stan u 12 godina. ovo je prvi u kojem sam srela žohara :D

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Draga, provjeri sa predstavnikom stanara da li oni planiraju zajedničku akciju. Obično se u novozagrebačkim stanovima to radi o trošku pričuve 2xgodišnje. To te ne mora spriječiti da pozoveš dezinsekciju da ti pošpricaju (imaju oni bio sredstva na bazi buhača i drugih biljaka) pa ćeš neko vrijeme imati mir. Sretno! Nije to ništ strašno...

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Mi stanujemo u zgradi koja ima dosta stara ali se sa tim "kućnim ljubimcima" hvala bogu još nismo sreli, jedino imamo problema sa onim malim stonogama ljeti (fuuuuuuuj) valjda uđu kroz otvorene prozore.
    Sve u svemu radim u bolnici, imamo dosta problema sa žoharima ,stara zgrada +bolesnički ormarići puni svega i svačega, bila nam je dezinsekcija ne davno i ono sa čime su špricali je potpuno bezopasno za ljude (pacijenti su bili u sobi za vrijeme špricanja) s tim da je to sve nažalost kratkog daha....

Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Citiraj anamix prvotno napisa Vidi poruku
    nedavno se uselili u stan i ja jučer vidjela žohara. užas. mislim bio je jedan ali ne želim da dovede društvo. ima li tko iskustva s tvrtkama za dezinsekciju? preporuka? i koliko je tofakat uspješno? nemojte mi pisati da odselim jer planiram, ali nagodinu. za sad je ovo jedino rješenje. i još nešto. imam malu bebu, hoće li joj smetati kemikalije od dezinsekcije
    Imao sam gotovo isti slucaj u svom stanu u zapruđu. Po cijelom stanu smo imali žohare najvise po kuhinji oko sudopera. Imam također sina od 7 mjeseci i nema šanse da bi dao da mi prskaju stan sa koje kakvih kemikalijama i da to onda mi udisemo, pogotovo beba koja nema jos razvijen imunosni sustav. Zvali smo firmu zove ti se "ICC 3d" proguglaj malo imaju stranicu na netu, tako sam ja dosao do njih. Oni su nanosili nekakvu pastu, sad neznam sto je to tocno niti me zanima mene zanima samo da se zohara vise nema. Evo proslo je vec 2 mjeseca od kad su oni bili nisam vidio niti jednog jedinog.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •