-
Hvala svima koji su imali konstruktivne komentare
Klara, sve ok, ali nije baš da sam s ceste, ipak sam na Rodi, znam sve o dohrani, dojenju, nošenju i svim ovdje prisutnim "pravilima" napamet, da se tako izrazim, i ja sam "radikalna" za roditelje koji možda ne razbijaju tolko glavu sa stvarima koje mi smatramo važnima. Zato mi je nepotrebno da mi netko piše o potrebi nuđenja raznolike hrane i tome da treba njegovati dječje granice kad je dosta hrane, terminu "šopanja"(!) i "prisilnog izazivanja apetita". Zbog takvih patroniziranja Roda i ima status radikalne i osuđujuće grupacije. Znam sve o presingiranju oko hranjenja, utjecaju majčinog stava/psihe na ne jelo djeteta, nutkanju hrane i guranju u usta pomoću raznih trikova i sličnim glupostima generacije naših roditelja. Nije da baš puno ljudi koji su na Rodi tako razmišlja, zašto uopće kretati od takve pretpostavke? A ne od toga da djeca zaista imaju slabi apetit (pa možda i od anemije s kojom je apetit često izravno povezan!). Možda bi roditelji slaboapetitne djece trebali prvo pomisliti na anemiju, a ne biti ponosni kako ne dodaju ništa "umjetno" u hranu!! Jer nikakva hrana nema željeza dovoljno da bi se nadomjestilo u slučaju nedostatka. Ovo pričam općenito da se netko ne bi osjetio prozvan.. Dakle, samo umjereno i ne previše skretati s teme..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma