Citiraj UdavDave prvotno napisa Vidi poruku
A Sikapika, ako ti je dijete anemično (nisam skužila jel je ili nije), meni je npr. neodgovorno to ignorirati jer netko ne voli davati "umjetne" dodatke. Pa nitko to ne voli, ali ponekad je potrebno. Želim ti da do kraja života bude zdrava i ne treba nikakve lijekove. Pretpostavljam da ne ide u jaslice? Ako ide, pa se nikad nije razbolila, svaka čast! Moji su isto bili zdravi do toga (ajd nemojte sad reći da kako sam se usudila djecu dati u jaslice)
Kako bilo, ovo je zaista bio skroz konstruktivan i dobronamjeran post onima kojima možda može pomoći i to je to.
Nije anemična. Zapravo, ne znam, zadnji puta smo vadili krv kada je imala, ne znam, valjda 6 mj.
Zdrava je, ne ide u jaslice, nije nikada pila antibiotike, čak ni LUpocet. Znam da puno znači što je kod kuće, ali opet, nije pod staklenim zvonom. Idemo van, vozimo se gradskim prijevozom...
Ma žao mi je što si se osjećala napadnutom, ali samo smo htjele reći da nije tolika drama ako ti je dijete ispod tih krivulja. Naravno, ti kao mama najbolje znaš i osjećaš, ali eto, moja M. ima 2,3 mj. i jedva 11 kila, možda ni nema toliko, ne znam. Ali ona jede, stvarno jede. Neću nabrajati što sve jer ne želim stavljati sol na ranu.
E sad, kad je dijete bolesno, ni ne treba ga siliti da jede, dapače.
Što se tiče željeza i bolesti, ima jedna caka gdje većina uzročnika bolesti treba željezo za svoj rast pa ljudi s povećanom razinom željeza imaju češće infekte (knjiga Oprez, ovo je zdravo).