već te vidim kako loše ležiš, sav u zavojima
![]()
duh Božića, Davor i mujica nasmijani
još samo da se zagrle pa ću stvarno povjerovati da će 12.12.2012. biti smak svijeta![]()
Jaoooo, pa šta mi niste rekli da je ovdje tulum...![]()
A ti tražio tulum na "orgazmu 2"! Cijepljenje je uvijek top tema.![]()
ma yok! U vrijeme kad smo dogovarali čvenk imao sam drugi avatar, onog stasitog momka koji je pobijedio anoreksiju.
Jel to retoričko pitanje il da odgovorim?![]()
Ma pusti ga, samo se izvlači. Strah nema nikakve veze s avatarom. Radi duza k'o meguza.
Ovako i dalje možemo samo zamišljati da je društven i da je u stanju popiti cijelo pivo. (a nije)
k'o da je neka fora biti društven.
a zakaj vas dvojica imate tako seksualne avatare (svaki na svoj način)?
samo ti odgovori.Jel to retoričko pitanje il da odgovorim?
moover, nije ni tvoj avatar nešto puno privlačniji od davorovog.
Posljednje uređivanje od mujica : 26.12.2011. at 21:52
U tome i je poanta, da muškima ne bude privlačan...
Ne pratim lik i djelo Davorovo, tak da nemam neku želju i potrebu ići na kavu s njim... ali, ako jednog dana budem trebao kakav savjet, ili ako on mene pozove, što da ne?
Jedini uvjet je da ja budem ovaj gornji iz njegovog avatara...![]()
sad bi ti birao.....
nemre to tako.
ili sve (oba položaja) ili ništa.
Što su nedavno liječničke novine objavile neki novi tekst o muškoj ljepoti i muškoj ljubavi? Jer ako nisu, stvarano pojma nemama kakvu vezu ovih nekoliko zadnjih postova ima sa temom?![]()
što se vi admini kruti.
nisu objavile ništa o muškoj ljubavi, ali su objavile nekoliko reakcija na članak iz prvog posta.
(samo još nije dostupno na internetu)
A ima i "lijepi" članak o TBC, čak dva članka, u broju za studeni. Da stavim članak, da pišem nešto? Nema smisla, radije idem van, na sunce.
pronašao sam jedan članak koji savršeno opisuje ono što vidim da se događa na ovom forumu i šire, po medijima, a na žalost i u Liječničkim novinama:
Ukratko, nema stvarnih i čvrstih činjenica, već samo "istine" koje o kojima odlučuje svatko za sebe. Prema tome, mišljenje ili "istina" nekoga tko ništa ne zna o temi ima jednaku vađnost kao mišljenje nekoga tko razumije temu i temelji mišljenje na dokazanim činjenicama.Kata implicates much of the modern antivaccination sentiment to postmodern concepts of society. To the postmodernist, there are no facts, only truths, and all truths are socially constructed. Because they’re socially constructed, they are subject to the biases and prejudices of the observer. This places the observer as the final arbiter of truth, regardless of expertise. To the post modernist, even basic science is to be questioned, because how can we “REALLY” know? The consequence of postmodernism is that the opinion of the pharmacist or physician becomes just that: one opinion that is considered alongside all others, including those without any relevant expertise or education.
Tu je link na članak:
http://sciencebasedpharmacy.wordpres...ng-the-issues/
Isti taj problem je drugim riječima izrečen na drugoj web stranici:
Ovdje je link:Recent trends in some academic circles have called into question conventional notions of truth and reality. The claim is made in these circles that all statements, whether in science or literature, are simply narratives -- stories and myths that do nothing more than articulate the cultural prejudices of the narrator. In this view, one narrative is as good as another, since each is expressed in the language of its particular culture and thus contains all the assumptions about truth and reality embedded in that culture. Texts have no intrinsic meaning. Rather, their meanings are created by the reader. The conclusions are then drawn that no narrative can have universal validity and that "Western" science is no exception..
http://www.quackwatch.org/01Quackery...s/reality.html
"The consequence of postmodernism is that the opinion of the pharmacist or physician becomes just that: one opinion that is considered alongside all others, including those without any relevant expertise or education."
Jednostavno ne mogu vjerovati da je tako. Nije to postmodernist, to je najobičniji glupan, ako može više vjerovati sebi nego onom tko zna.
Možeš imati svoje mišljenje, naravno, ali u onome što ne znaš poslušaj onoga koji zna. Obična mudrost.
Posljednje uređivanje od Beti3 : 30.12.2011. at 17:38
... što je opet cirkularno dokazivanje, tipa "ja sam jako pametan zato što sebe doživljavam kao jako pametnog i pročitao sam cijeli ljubič od korica do korica i zato sam popio svu pamet ovog svijeta, a svi ostali su obični glupani, a ja sam jako pametan" (pri tome je ključno da je ljubič tek lagana fikcija, a ne da ga je genije uspio pročitati)
Što se mene tiče slobodno se bahati okolo s takvim stavom, meni ne smeta. Ekipu koja se lako zadovolji cirkularnim dokazivanjem ne doživljavam ozbiljno.
hoćeš li ti, dadica pesa koji je neko vrijeme proveo kod jako pametnoga?
http://donapandora.deviantart.com/#/d4kpzvk
(sigurno je pokupio nešto pameti u tako pametnom društvu)![]()
To mi je žao čuti.
Mislim, to da nemaš uvjeta, čak niti za tako mirnog i urednog psa poput treniranog vodiča.
Nadam se da će biti bolje. S pesom ili bez pesa.
A mog pesa će tak i tak a70v na kraju uzeti, samo neće priznati.
Richterova reakcija:
http://www.cybermed.hr/osvrti/prim_d..._o_cijepljenju
Posljednje uređivanje od Dalm@ : 04.01.2012. at 16:46
pogledajte vi taj ego i podcjenjivačku izjavi..ja stvarno retoriku ovog Richterea ne mogu prožvakat, a još manje njegove usporedbe s Mesijom i Fidelom ........ ako po njemu Gajski nema nikakvi dokaza, bome nema ni on nikakvih znastvenih dokaza niti ispitivanja koje bi opovrgnule njezine rječi (nisam čitala njezin tekst-budem kad stignem, ali predpostavljam o čemu se radi)..............nema nikavih istraživanja koja bi pokazala da cjepiva ne uzrokuje određene bolesti u starosti ili u djetinjstvu itd.-a zašto ih nema, kome je to u cilji ako znamo da svaki lijek ima nus-pojave?.......ova 2 znastvenika su pritisli "odozgor"..rekli bi oni koji vjeruju u zavjere, masonerija, tajne službe, farmaceutske industrije ili ti tko zna ko..da im svako njihovo kontra istraživanje bude ismijano i "dokazano" - ne utemeljenoSpasitelji bi trebali biti dobro educirani ljudi, a specijalizacija interne medicine (L. Gajski), kao niti kirurgije (A. Wakefield), uz žive pedijatre, ne može nikoga valjano kvalificirati da spašava djecu od cjepiva i cijepljenja. Promašen poziv. Jako.![]()
zašto? šta ima dokaza, provedenih studija na ljudima od početka cjepljenja do sad?prosvjetli me ako sam u krivu, ali koliko ja znam nitko ne prati cjepljenje ljude, niti njihove bolestu u idućih 50 godine
..jel sam u krivu?
a čujte ovog Richtere
Darko Richter, dr. med. keke Darko Richter, dr. med.
eto njemu smeta što Hrvati žele da odgovara za njihovu djecu kad im nameće obavezatno cjepljenje, a kad Hrvati žele sami odgovarati za svoju djecu i odlučiti sami žele li ih cijepiti ili ne- e onda su to ludi antivakcinaši,sektaši neškolovana rulja...čovjek sam sebi skaće usta-a o o njegovoj bahatosti i egu svjedoče njegove rječi-katastrofa-sramota za jednoga lječnika
eto...taj ogromni ego me uvijek opetovano natjera da mućnem glavom...
to je nešto što me tako odbija, da mi i najbolji stručnjak značajno pada u očima, a time i moje povjerenje u njega...
žao mi je što liječnici misle da imaju pravo na ovoliku količinu egoizma, bez obzira na sve godine školovanja...specijalizacija i inog...
valjda je to količina znanja=veličina ega...meni bi osobno bilo puno draže da je jednaka količini samosvijesti, a ne samopouzdanja
koji bahati frajerNe kužim, kaj bi htjele.eto...taj ogromni ego me uvijek opetovano natjera da mućnem glavom...
Ako on zna o čemu govori, a LG ne zna, to znači da postoji ogromna razlika među njima.
Zašto bi itko relativizirao tu ogromnu razliku?
Nije nikakva bahatost reči "ja znam" ili "educiran sam".
Lijepo Khalil Gibran kaže u "Sedam ukora":
Ukorih srce svoje sedam puta!
........Drugi put: kad se pretvarah da sam hrom
pred onima koji bijehu obogaljeni.......
A što kad nakon tih godina učenja, odricanja,rada, preuzimanja odgovornosti u hitnim i po život opasnim situacijama, a ne samo savjetodavnim čovjek doživi gomilu nezahvalnosti, potcjenjivanja, onemogućavanja, improvizirane uvjete rada, nepotizam i sve ostale dragocjenosti kojim obiluju državne službe od prosvjete do medicine? JA se divim ljudima koji to mogu nadići, koji se ne slome, koji su uvijek ponizni, ljubazni i strpljivi, usprkos svemu, ali razumijem i one kojima ponekad pukne film, a nakon puno godina staža i malo češće.
čak ne toliko što je receno, nego nacin na koji je receno je bahat, ne znam jel se tako kaze, ali je to zovem sindromom Boga
Rihter je netaktičan i nepristojan (online, ne znam kakav je u osobnom kontaktu s pacijentima).
Tko to još ne zna.
Al je vrhunski stručnjak u svom poslu.
Ne može se poopćavati, nisu svi liječnici ni nepristojni ni vrhunski stručnjaci.
Uživo je ljubazan.
Barem sam tako čuo i pročitao na ovom forumu povremeno.
Vjerojatno je s godinama pisanja na Cybermedu izgubio strpljenje za one koji dođu s pitanjima iz kojih pršte dezinformacije i predrasude, pa zbog toga tako grubo koji put odgovara.
Nije, nije. On je vrlo susretljiv, puno fleksibilniji u pomaganju i dogovorima pa i detaljnom objašnjavanju (pa i više puta :ja dosadna s pitanjimaod većine liječnika, a te njegove živopisne eskapade uživo obično imaju neki vidljivi kontekst pa iako mogu biti imalo neugodne osjetljivijoj dušici u osnovi stvarno vidiš vrlo dobronamjernog čovjeka koji se trudi pomoći pred sobom. A ovako van konteksta na netu meni je uglavnom duhovit, iako zna pretjerat, ali ja bih samo zaključila da trebam dva put promislit prije nego napišem svoju struju svijesti na cybermedu
evo prilike za pitanja i odgovore (sutra)
http://portal.connect.znanost.org/20...i-i-karcinoma/
Neka od pitanja dosad poslanih predavačima:
1) Koje su i koliko su česte teške nuspojave od cijepljenja?
2) Da li, i u kojoj mjeri, cijepljenje protiv gripe ima efekta (spominje se učinkovitost od 57 posto)?
3) Je li istina da se “bolji” imunitet dobije ako se preboli bolest nego cijepljenjem?
4) Postoje li istraživanja o povezanosti cijepljenja i autoimunih bolesti?
5) Tko garantira za kvalitetu cijepiva, i tko odgovara u slučaju njegove neispravnosti?
6) Koji je, po vama, razlog da su ljudi tako loše informirani o cijepljenju protiv HPV-a?
7) Postoje li kategorije ljudi za koje je neobvezno cijepljenje “jako” preporučljivo?
8) Je li dobro cijepiti djecu protiv vodenih kozica, ili je bolje da ih prebole?
9) Koliko ima žive u cjepivima i nije li ona štetna (naročito dobiva li se više puta)?
10) Postoje li neke bolesti koje su kontraindikacije za cijepljenje?
11) Smiju li se kronični jetreni bolesnici cijepiti?
12) Treba li se svake godine cijepiti protiv gripe, ili djeluje ono od prošle godine?
bit ću jako, jako razočaran ako sutra navečer ne vidim ovdje postove od istaknutih osviještenih forumaša s izvještajem o aktivnom sudjelovanju na tribini.
http://magazin.net.hr/zdravlje/istra...3/0387006.html
evo ovako bi bilo i s cijepivima da neko pravi istraživanja ali upravo ih zbog ovakvih stvari ne rade
imaš priliku danas u 18h pitati rade li se i zašto ne, ako se ne rade......
i?
nitko?
ne kužim, zar ni jedan transcendentno, visokoenergetski sinhronovibrirajući čakroauralni osviješteni forumaš(ica) nije bio tamo rasturiti one doktore svojim pitanjima??????????
ah....
ah....
ma, nije (pogotovo sad kad si ti ovdje)
ali sam jako razočaran