Stranica 10 od 11 PrviPrvi ... 891011 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 451 do 500 od 507

Tema: Liječničke novine objavile opasan tekst protiv cijepljenja

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

već te vidim kako loše ležiš, sav u zavojima

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

duh Božića, Davor i mujica nasmijani
    još samo da se zagrle pa ću stvarno povjerovati da će 12.12.2012. biti smak svijeta

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jaoooo, pa šta mi niste rekli da je ovdje tulum...

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A ti tražio tulum na "orgazmu 2"! Cijepljenje je uvijek top tema.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

No, no, Aleks, nemojmo pretjerivati...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj aleksandra70vanja prvotno napisa Vidi poruku
    duh Božića, Davor i mujica nasmijani
    još samo da se zagrle pa ću stvarno povjerovati da će 12.12.2012. biti smak svijeta
    Nemaš brige - frka ga je i samnom popiti pivo.

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    Nemaš brige - frka ga je i samnom popiti pivo.
    možda zbog tvog avatara...

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ma yok! U vrijeme kad smo dogovarali čvenk imao sam drugi avatar, onog stasitog momka koji je pobijedio anoreksiju.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Moover prvotno napisa Vidi poruku
    možda zbog tvog avatara...
    zar bi ti išao ikamo s muškićem koji koristi takav avatar?

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Jel to retoričko pitanje il da odgovorim?

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ma pusti ga, samo se izvlači. Strah nema nikakve veze s avatarom. Radi duza k'o meguza.

Ovako i dalje možemo samo zamišljati da je društven i da je u stanju popiti cijelo pivo. (a nije )

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

k'o da je neka fora biti društven.

a zakaj vas dvojica imate tako seksualne avatare (svaki na svoj način)?
    Jel to retoričko pitanje il da odgovorim?
    samo ti odgovori.

moover, nije ni tvoj avatar nešto puno privlačniji od davorovog.
    Posljednje uređivanje od mujica : 26.12.2011. at 21:52

Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj mujica prvotno napisa Vidi poruku
    k'o da je neka fora biti društven.

a zakaj vas dvojica imate tako seksualne avatare (svaki na svoj način)?

samo ti odgovori.

moover, nije ni tvoj avatar nešto puno privlačniji od davorovog.
    U tome i je poanta, da muškima ne bude privlačan...

Ne pratim lik i djelo Davorovo, tak da nemam neku želju i potrebu ići na kavu s njim... ali, ako jednog dana budem trebao kakav savjet, ili ako on mene pozove, što da ne?

Jedini uvjet je da ja budem ovaj gornji iz njegovog avatara...

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

sad bi ti birao.....
    nemre to tako.
    ili sve (oba položaja) ili ništa.

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Što su nedavno liječničke novine objavile neki novi tekst o muškoj ljepoti i muškoj ljubavi? Jer ako nisu, stvarano pojma nemama kakvu vezu ovih nekoliko zadnjih postova ima sa temom?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

što se vi admini kruti.

nisu objavile ništa o muškoj ljubavi, ali su objavile nekoliko reakcija na članak iz prvog posta.
    (samo još nije dostupno na internetu)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

A ima i "lijepi" članak o TBC, čak dva članka, u broju za studeni. Da stavim članak, da pišem nešto? Nema smisla, radije idem van, na sunce.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Blago tebi, beti3

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

pronašao sam jedan članak koji savršeno opisuje ono što vidim da se događa na ovom forumu i šire, po medijima, a na žalost i u Liječničkim novinama:
    Kata implicates much of the modern antivaccination sentiment to postmodern concepts of society. To the postmodernist, there are no facts, only truths, and all truths are socially constructed. Because they’re socially constructed, they are subject to the biases and prejudices of the observer. This places the observer as the final arbiter of truth, regardless of expertise. To the post modernist, even basic science is to be questioned, because how can we “REALLY” know? The consequence of postmodernism is that the opinion of the pharmacist or physician becomes just that: one opinion that is considered alongside all others, including those without any relevant expertise or education.
    Ukratko, nema stvarnih i čvrstih činjenica, već samo "istine" koje o kojima odlučuje svatko za sebe. Prema tome, mišljenje ili "istina" nekoga tko ništa ne zna o temi ima jednaku vađnost kao mišljenje nekoga tko razumije temu i temelji mišljenje na dokazanim činjenicama.
    Tu je link na članak:
    http://sciencebasedpharmacy.wordpres...ng-the-issues/

Isti taj problem je drugim riječima izrečen na drugoj web stranici:
    Recent trends in some academic circles have called into question conventional notions of truth and reality. The claim is made in these circles that all statements, whether in science or literature, are simply narratives -- stories and myths that do nothing more than articulate the cultural prejudices of the narrator. In this view, one narrative is as good as another, since each is expressed in the language of its particular culture and thus contains all the assumptions about truth and reality embedded in that culture. Texts have no intrinsic meaning. Rather, their meanings are created by the reader. The conclusions are then drawn that no narrative can have universal validity and that "Western" science is no exception..
    Ovdje je link:
    http://www.quackwatch.org/01Quackery...s/reality.html

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

"The consequence of postmodernism is that the opinion of the pharmacist or physician becomes just that: one opinion that is considered alongside all others, including those without any relevant expertise or education."

Jednostavno ne mogu vjerovati da je tako. Nije to postmodernist, to je najobičniji glupan, ako može više vjerovati sebi nego onom tko zna.
    Možeš imati svoje mišljenje, naravno, ali u onome što ne znaš poslušaj onoga koji zna. Obična mudrost.
    Posljednje uređivanje od Beti3 : 30.12.2011. at 17:38

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

... što je opet cirkularno dokazivanje, tipa "ja sam jako pametan zato što sebe doživljavam kao jako pametnog i pročitao sam cijeli ljubič od korica do korica i zato sam popio svu pamet ovog svijeta, a svi ostali su obični glupani, a ja sam jako pametan" (pri tome je ključno da je ljubič tek lagana fikcija, a ne da ga je genije uspio pročitati)

Što se mene tiče slobodno se bahati okolo s takvim stavom, meni ne smeta. Ekipu koja se lako zadovolji cirkularnim dokazivanjem ne doživljavam ozbiljno.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

hoćeš li ti, dadica pesa koji je neko vrijeme proveo kod jako pametnoga?
    http://donapandora.deviantart.com/#/d4kpzvk
    (sigurno je pokupio nešto pameti u tako pametnom društvu)

Beti3 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
    ... što je opet cirkularno dokazivanje, tipa "ja sam jako pametan zato što sebe doživljavam kao jako pametnog i pročitao sam cijeli ljubič od korica do korica i zato sam popio svu pamet ovog svijeta, a svi ostali su obični glupani, a ja sam jako pametan" (pri tome je ključno da je ljubič tek lagana fikcija, a ne da ga je genije uspio pročitati)

Što se mene tiče slobodno se bahati okolo s takvim stavom, meni ne smeta. Ekipu koja se lako zadovolji cirkularnim dokazivanjem ne doživljavam ozbiljno.
    Ovo je iza moga posta, ali nije meni namijenjeno, zar ne? Preslab sam ja igrač da bi mi Davor uputio cijeli post.

Davor avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

hoćeš li ti, dadica pesa
    Nažalost nemam uvjete. U principu bi mogli fasovati podučenog vodiča, ali svejedno nemamo uvjeta.
    Hvala.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

To mi je žao čuti.
    Mislim, to da nemaš uvjeta, čak niti za tako mirnog i urednog psa poput treniranog vodiča.
    Nadam se da će biti bolje. S pesom ili bez pesa.

A mog pesa će tak i tak a70v na kraju uzeti, samo neće priznati.

Dalm@ avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2006

Početno

...ali su objavile nekoliko reakcija na članak iz prvog posta.
    (samo još nije dostupno na internetu)
    Richterova reakcija:
    http://www.cybermed.hr/osvrti/prim_d..._o_cijepljenju
    Posljednje uređivanje od Dalm@ : 04.01.2012. at 16:46

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Dalm@ prvotno napisa Vidi poruku

Spasitelji bi trebali biti dobro educirani ljudi, a specijalizacija interne medicine (L. Gajski), kao niti kirurgije (A. Wakefield), uz žive pedijatre, ne može nikoga valjano kvalificirati da spašava djecu od cjepiva i cijepljenja. Promašen poziv. Jako.
    pogledajte vi taj ego i podcjenjivačku izjavi..ja stvarno retoriku ovog Richterea ne mogu prožvakat, a još manje njegove usporedbe s Mesijom i Fidelom ........ ako po njemu Gajski nema nikakvi dokaza, bome nema ni on nikakvih znastvenih dokaza niti ispitivanja koje bi opovrgnule njezine rječi (nisam čitala njezin tekst-budem kad stignem, ali predpostavljam o čemu se radi)..............nema nikavih istraživanja koja bi pokazala da cjepiva ne uzrokuje određene bolesti u starosti ili u djetinjstvu itd.-a zašto ih nema, kome je to u cilji ako znamo da svaki lijek ima nus-pojave?.......ova 2 znastvenika su pritisli "odozgor"..rekli bi oni koji vjeruju u zavjere, masonerija, tajne službe, farmaceutske industrije ili ti tko zna ko..da im svako njihovo kontra istraživanje bude ismijano i "dokazano" - ne utemeljeno

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    ako po njemu Gajski nema nikakvi dokaza, bome nema ni on nikakvih znastvenih dokaza niti ispitivanja koje bi opovrgnule njezine rječi (nisam čitala njezin tekst-budem kad stignem, ali predpostavljam o čemu se radi)
    Promisli prije no što napišeš.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

zašto? šta ima dokaza, provedenih studija na ljudima od početka cjepljenja do sad? prosvjetli me ako sam u krivu, ali koliko ja znam nitko ne prati cjepljenje ljude, niti njihove bolestu u idućih 50 godine..jel sam u krivu?

a čujte ovog Richtere

Darko Richter, dr. med. 13.06.2010. 18:10
    Sve sam rekao.
    A nuspojave mogu biti od nikakvih, do smrti.
    Uvijek je rizik pacijenta. Ne očekujete valjda da vam kažem: ne, ne, neće sigurno biti nikakvih nuspojava.
    Pa ja sam u 30 godina imao cca preko100.000 pregleda ili intervencija, i, kako bi to bilo, da svaki puta kažem: ne, ne, neće tu biti ništa, samo neka mama mirno spava ... ja sam tu da odgovaram za sve, a mama je da se s njime igra. Uopće,bilo bi, za Hrvate, najbolje da imaju djecu, ali da za njih stalno odgvovara netko drugi. Najbolje pedijatar. On je besplatan. A i učio je.
    keke 14.06.2010. 00:40
    Nitko od Vas ne očekuje da odgovarate za sve, već da nam date savjet, odnosno olakšate izbor kod ovakvih ili sličnih situacija (za što i pretpostavljam da ste tu, na ovom forumu). Nismo mi mame tu da bismo se igrali sa našom djecom, već da s njima prolazimo dobre i loše situacije, i da ih pokušamo podignuti u normalne ljude. a što se tiče koliko je pedijatar "učio" i da prema tome mora snositi odgovornost za svog pacijenta- pa i mora! ja sam možda učila i školovala se i više od Vas samo nažalost na drugom području...da sam pedijatar onda ne bi trebala Vas....a kako nisam onda samo tražim savjet kako da olakšam izbor za svoje dijete
    hvala na pomoći
    Darko Richter, dr. med. 14.06.2010. 12:15
    Sasvim sigurno nemate fakultet + staž + specijalizaciju + 2 poslijediplomska (svaki od 2 semestra) + primarijat + užu specijalizaciju + doktorat + kontinuirane bodove trajne medicinske edukacije, jer, osim nekih liječnika to nitko u Hrvatskoj nema, niti akademici.
    A što se tiče savjeta,dobili ste ga već nakon prvog vešeg upita.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

koji bahati frajer

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

eto njemu smeta što Hrvati žele da odgovara za njihovu djecu kad im nameće obavezatno cjepljenje, a kad Hrvati žele sami odgovarati za svoju djecu i odlučiti sami žele li ih cijepiti ili ne- e onda su to ludi antivakcinaši,sektaši neškolovana rulja...čovjek sam sebi skaće usta-a o o njegovoj bahatosti i egu svjedoče njegove rječi-katastrofa-sramota za jednoga lječnika

Osoblje foruma blackberry avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

eto...taj ogromni ego me uvijek opetovano natjera da mućnem glavom...
    to je nešto što me tako odbija, da mi i najbolji stručnjak značajno pada u očima, a time i moje povjerenje u njega...
    žao mi je što liječnici misle da imaju pravo na ovoliku količinu egoizma, bez obzira na sve godine školovanja...specijalizacija i inog...

valjda je to količina znanja=veličina ega...meni bi osobno bilo puno draže da je jednaka količini samosvijesti, a ne samopouzdanja

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj ivana zg prvotno napisa Vidi poruku
    pogledajte vi taj ego i podcjenjivačku izjavi..
    koji bahati frajer
    eto...taj ogromni ego me uvijek opetovano natjera da mućnem glavom...
    Ne kužim, kaj bi htjele.
    Ako on zna o čemu govori, a LG ne zna, to znači da postoji ogromna razlika među njima.
    Zašto bi itko relativizirao tu ogromnu razliku?
    Nije nikakva bahatost reči "ja znam" ili "educiran sam".

Lijepo Khalil Gibran kaže u "Sedam ukora":
    Ukorih srce svoje sedam puta!
    ........Drugi put: kad se pretvarah da sam hrom
    pred onima koji bijehu obogaljeni.......

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj blackberry prvotno napisa Vidi poruku
    žao mi je što liječnici misle da imaju pravo na ovoliku količinu egoizma, bez obzira na sve godine školovanja...specijalizacija i inog...
    A što kad nakon tih godina učenja, odricanja,rada, preuzimanja odgovornosti u hitnim i po život opasnim situacijama, a ne samo savjetodavnim čovjek doživi gomilu nezahvalnosti, potcjenjivanja, onemogućavanja, improvizirane uvjete rada, nepotizam i sve ostale dragocjenosti kojim obiluju državne službe od prosvjete do medicine? JA se divim ljudima koji to mogu nadići, koji se ne slome, koji su uvijek ponizni, ljubazni i strpljivi, usprkos svemu, ali razumijem i one kojima ponekad pukne film, a nakon puno godina staža i malo češće.

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

čak ne toliko što je receno, nego nacin na koji je receno je bahat, ne znam jel se tako kaze, ali je to zovem sindromom Boga

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Rihter je netaktičan i nepristojan (online, ne znam kakav je u osobnom kontaktu s pacijentima).
    Tko to još ne zna.
    Al je vrhunski stručnjak u svom poslu.
    Ne može se poopćavati, nisu svi liječnici ni nepristojni ni vrhunski stručnjaci.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Uživo je ljubazan.
    Barem sam tako čuo i pročitao na ovom forumu povremeno.

Vjerojatno je s godinama pisanja na Cybermedu izgubio strpljenje za one koji dođu s pitanjima iz kojih pršte dezinformacije i predrasude, pa zbog toga tako grubo koji put odgovara.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Vjerojatno je s godinama pisanja na Cybermedu izgubio strpljenje za one koji dođu s pitanjima iz kojih pršte dezinformacije i predrasude, pa zbog toga tako grubo koji put odgovara.
    Uvijek grubo odgovara.
    MIslim da se ne bi trebao baviti onim što ga iritira.
    Ako se roditelj informira na cybermedu teško da ima hitan slučaj, a njega iritira sve što nije life threatening.

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Cubana prvotno napisa Vidi poruku
    Uvijek grubo odgovara.
    Ma ne baš uvijek.
    Evo.
    Meni ovo ne djeluje grubo, već susretljivo.
    Ornela67 02.12.2011. 16:20

Poštovani dr. Rihter,
    Pišem Vam iz Đakova te Vas molim za savjet.
    Moja djevojčica Marta rođena je 2008.g.
    2009. godine u listopadu je dobila cjepivo Pediacel (prva revakcinacija). Tada je dobila jaku reakciju na cjepivo u obliku velikih, gnojnih, bijelih plikova po bedrima. Tada se naša pedijatrica dr. Angebrandt čula s Vama i rekli ste joj da više cjepiva ne bi trebala dobivati u Đakovu već da se javimo Vama.
    Sada je trebala dobiti drugu revakcinaciju pa Vas molimo za savjet što nam je za činiti.
    Unaprijed zahvaljujem na dogovoru
    Sa poštovanjem
    Ornela
    Darko Richter, dr. med. 02.12.2011. 22:45
    Sad, opis je zbrkan,jer ne mogu ti plikovi biti i bijeli, i gnojni. To ne ide skupa. Najbolje bi bilo da imate sliku, a ako toga nema, morao bih vas isljeđivati o tome što je bila istina licem u lice. Isto tako koristio bi i pismeni opis kolegice Angebrandt.
    Dakle, najbolje bi bilo doći na konzultaciju, ako možete, u srijedu ujutro u 10 h, na Rebro, Dječja poliklinika, nova zelena zgrada, liftom na razinu "P". Možete mi se javiti na mail: bibice@live.com.
    Stefy 16.11.2011. 19:25
    Poštovani dr. Richter,

SIn mi je kronični srčani bolesnik i svake godine cijepi se protiv gripe.
    Ove godine cijepljen je kod svog liječnika opće medicine cjepivom:
    Vaxigrip Pediatric 0.25 ml.
    Razgovorom s drugim roditeljima saznali smo da su njihova djeca
    cijepljenja s istim cjepivom, ali je doza bila 0,5 ml.
    Dijete je staro 7,5 godina i ima 27 kg.
    Molila bih Vas Vaše mišljenje da li će i dozom od 0,25 ml biti
    postignuta adekvatna zaštita odnosno da li je možda potrebno i
    dodatno docjepljivanje.
    Hvala unaprijed.

Darko Richter, dr. med. 17.11.2011. 22:25
    Trebalo je dati Vaxigrip kao za odrasle, tj. 0,5 ml. Međutim, s obzirom da je cijepljen i prošle godine, a sastav se cjepiva nije promijenio, vjerujem da će biti dovoljna i ova doza.

Njetočka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2011

Početno

Dr. Richter wona be dr. House.

Cubana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zalomilo mu se

pikula avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Nije, nije. On je vrlo susretljiv, puno fleksibilniji u pomaganju i dogovorima pa i detaljnom objašnjavanju (pa i više puta :ja dosadna s pitanjima od većine liječnika, a te njegove živopisne eskapade uživo obično imaju neki vidljivi kontekst pa iako mogu biti imalo neugodne osjetljivijoj dušici u osnovi stvarno vidiš vrlo dobronamjernog čovjeka koji se trudi pomoći pred sobom. A ovako van konteksta na netu meni je uglavnom duhovit, iako zna pretjerat, ali ja bih samo zaključila da trebam dva put promislit prije nego napišem svoju struju svijesti na cybermedu

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

evo prilike za pitanja i odgovore (sutra)

http://portal.connect.znanost.org/20...i-i-karcinoma/

Neka od pitanja dosad poslanih predavačima:
    1) Koje su i koliko su česte teške nuspojave od cijepljenja?
    2) Da li, i u kojoj mjeri, cijepljenje protiv gripe ima efekta (spominje se učinkovitost od 57 posto)?
    3) Je li istina da se “bolji” imunitet dobije ako se preboli bolest nego cijepljenjem?
    4) Postoje li istraživanja o povezanosti cijepljenja i autoimunih bolesti?
    5) Tko garantira za kvalitetu cijepiva, i tko odgovara u slučaju njegove neispravnosti?
    6) Koji je, po vama, razlog da su ljudi tako loše informirani o cijepljenju protiv HPV-a?
    7) Postoje li kategorije ljudi za koje je neobvezno cijepljenje “jako” preporučljivo?
    8) Je li dobro cijepiti djecu protiv vodenih kozica, ili je bolje da ih prebole?
    9) Koliko ima žive u cjepivima i nije li ona štetna (naročito dobiva li se više puta)?
    10) Postoje li neke bolesti koje su kontraindikacije za cijepljenje?
    11) Smiju li se kronični jetreni bolesnici cijepiti?
    12) Treba li se svake godine cijepiti protiv gripe, ili djeluje ono od prošle godine?

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

bit ću jako, jako razočaran ako sutra navečer ne vidim ovdje postove od istaknutih osviještenih forumaša s izvještajem o aktivnom sudjelovanju na tribini.

ivana zg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

http://magazin.net.hr/zdravlje/istra...3/0387006.html

evo ovako bi bilo i s cijepivima da neko pravi istraživanja ali upravo ih zbog ovakvih stvari ne rade

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

imaš priliku danas u 18h pitati rade li se i zašto ne, ako se ne rade......

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

i?
    nitko?
    ne kužim, zar ni jedan transcendentno, visokoenergetski sinhronovibrirajući čakroauralni osviješteni forumaš(ica) nije bio tamo rasturiti one doktore svojim pitanjima??????????

ah....

ah....

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Davore, dođi, mujici je dosadno

mujica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma, nije (pogotovo sad kad si ti ovdje)