pa što je to tebi kad znaš??
recimo, mislim da je ono, neki "Mx+11"
i nemam blage ke je to ???
za ana te znam
a 1,0 HDC ..pretpostavljam...
pa što je to tebi kad znaš??
recimo, mislim da je ono, neki "Mx+11"
i nemam blage ke je to ???
za ana te znam
a 1,0 HDC ..pretpostavljam...
zat ti dobri doktor nije objasnio?
zakaj ga ne nazoveš?
Posljednje uređivanje od mujica : 09.11.2011. at 00:17
dobri doc??
valaj s tobom nikako na zelenu... em ti ne valja kad te niko ne pita, em ne valja kad pita
uostalom znaš kakvi su doktori.. od njih ni be čut.. sve moraš poprilično udavit da ti neš kažu..a kad to kreneš, odma narastu koji metar tj dva,pa te gledaju s visoka...i ode sve u kupus....
šušmur, mujice, šušmur....
gotovo svi šušmurasti...
al priznajem, srela sam jednog divnog pulmologa...odsijeva toplinom...i posluša svaku..i ravnopravan je![]()
Posljednje uređivanje od zmaj : 09.11.2011. at 00:26
a je.....
jednom prilikom mi jedna dala lijek
i pitah ja njenog kolegu jel to zbilja smije s dojenjem i kaže čovik - neeee
pa ti reci![]()
pratim ovu temu i ne da mi se pisati ali na ovo moram reagirati
ja sam ovakve doktore kakve spominješ našla samo u Petrovoj (ginekologe)
ama baš svi ostali su mi sve lijepo objasnili i nitko me nije gledao s visoka
između ostalih i ovdje spomenuti dr Tešović (koji mi je svojim objašnjenjima spasio moje psihičko zdravlje), pa čak i dr Richter (oooo da - i on nas je liječio - i zamislite, sasvim je normalno odgovorio na ama baš sva moja pitanja)
zbilja ne mogu shvatiti toliko omalovažavanje jedne profesije i to upravo one za koju su potrebne godine i godine učenja
ali ne - doktor Google je stručniji od njih
i whale.com ili kako već...
i da, ja sam jedna od onih koje su svoju djecu cijepili (informirano)
Ajme, fakat smijeh, koliko god razumijem obje strane. Zmaj, pa što nisi na licu mjesta odmah pitala što i kako, nego da se mučiš s tim šiframa, a poslije na forumu ova filzofska pitanja stila Branimira Bilića qoud bono itd. - ovo na latinskom.
Bemu misha, ovo je fakat primjer "dobre" komunikacije liječnik - pacijent...
Pitaj odmah na licu mjesta konkretno da ti prevedu, ako već nemaju mot da komuniciraju s korisnikom na način da ih korisnik razumije, ono doslovno - možete li mi to "prevesti" na razumljiv jezik.
Posljednje uređivanje od ina33 : 09.11.2011. at 09:49
ja sam jučer čula da na medicinskom faksu konačno imaju predmet: komunikacija s pacijentima
valjda će nam to svima pomoći
Iz tog nepitanja na licu mjesta stvara se nepovjerenje... a možda i nisi pitala jer si došla s tim nepovjerenjem.... nemam pojma... Iako, koji put (puno puta) se roditelj ne snađe i pitanja se počnu rađati tek kad se dođe doma.
Da, neki dan sam slučajno na TV vidjela dr. Matijevića koji je pričao o tome.
(možda on predaje taj predmet- mogao bi)
Mislim, ne može više biti tog "autizma u odnosu", jer više ništa nije neprikosnoveni/neupitni bog da se sve slijedi, u doba interneta ljudi pitaju, i ako ne dobiju odgovore... evo njih s pločicama, medovima i ostalim stvarima - kod ovih koji znaju zadovoljit potrebu za komunikacijom. Na kraju, valjda je i med. struka shvatila da će na kraju... ostat genijalci bez tržišta, ako se začahure u nekomunikaciju i lat. šifre.
Baš vam zanimljiva ova tema...
....i ništ....samo sam htjela reći - 'Ipak se kreće!'
Kakvim god koracima bilo!
p.s. Emisija totalni bezvezitis - ali mi je bio zanimljiv onaj prilog žene koja je fasofala cjepni soj tifusa bez naznaka u urinu i stolicu! To su primjeri iz ŽIVOTA na kojima gradim svoj stav prema cjepivima! Pa me zanima kako bi to Mujica objasnio! Mislim, zašto ničeg nije bilo u stolici i urinu?
zmaj napisa
Upravo tako!a da nitko nije spomenuo muljažu oko MoPaRu i kako su se roditelji zarazili od cijep. dijetat
opravdano je pretpostaviti da je neko neurorizično dijete konkretno bilo ugroženo upravo cijepljenim djeteom od kojeg su podlegli čak i cijepljeni roditelji
ko odgovara???...
pretpostavljam da je to jedan od rizika koji uzimamo cijepljenjem
Nek se država brine da mojem neurorizičnom djetetu omogući 'normalan život'...a ne trebam dušebrižnike koji su eto humani što će eto voditi brigu o zdravlju mog djeteta tako da ga cijepe i cijepit krdo da bi zaštitili moje dijete....
...ali kad treba osigurat fizikalnu - nema, kad treba platit rehabilitaciju - nema, kad treba osigurat magnetsku preko HZZo - nema, kad treba uć u vlak i autobus - ne može, kad treba ić u vrtić i školu - ne može...
ne bih se složila da je to samo stvar osobne kulture
ok, jest, ali onaj tko se s time nije rodio (ili je u gužvi i načinu života putem pogubio...)... treba naučiti
to su vještine koje su i urođene, ali se itekako mogu naučiti
i istina je da bi nekakav tečaj komunikacijskih vještina trebali proći svi koji rade s ljudima
samo što i za to treba motivacija (novac)
stani u red za servis kod mujice
mila majko, kud ode tema...
morati ću ju podjeliti i dio preseliti na servisni kutak![]()
Ja mislim da nije, i većina korporativaca bi ti se tu samnom složila, nego da je baš vještina, koju neki moraju usvojiti da bi im komunikacija bila uspješna.
Činjenica je da su neki za to talentiraniji, neki manje talentirani, a nije sve u osobnoj kulturi - tipa da se ne psuje i ostalo.
A svugdje di je komunikacija skoro pa osnov priče - treba bit uključeno i sigurno i je - tipa novinarstvo. A u medicini je isto to osnov - barem kod frontlinea - ovih koji komuniciraju s pacijentima. Tj. stav - ma, šušnut ću im to i to, to je dobro za njih, šta imaju uopće pitat, uostalom, da bi razumili i mogli postavit pitanje moraju proći specijalizaciju itd itd. - ne prolazi.
Ali, takvih je doktora, igrom pravila ponude i potražnje, ipak sve manje. Mislim, od takvih pacijenti, ako mogu, biže - ja se nadam ipak drugom dr-u, a ne u ove ezoterija vode.
Posljednje uređivanje od ina33 : 09.11.2011. at 13:03
A, onako... iskustveno... često se dogodi da baš ovima koji tvrde da tako što ne treba, baš fali upravo tih vještina. Ništa osobno, samo općenito primijećeno kod tih tzv. "soft vještina".
nemoj reć?!
![]()
uh, ne znam da li ću to preživjeti...
uvijek sam mislila da mi sa njim imamo nešto posebno...ovako...samo smo jedne u nizu (ovo mi više vuće na filozofski nego na servisni, moram razmisliti).
Morala sam doći i umrijeti od smijeha na ove postove
ha ha haaaaaaaa Da možeš udala bi se za njega, a?
Udavit ću se od smijeha
Fenomenalne ste sve... Aj kad bih morala glasati, tešović - zaista mi nema "to nešto", koliko god se trudila to nešto primjetiti, dakle Kaić bi pobijedio u tom dvoboju, on mi se čini da ipak ima "nešto"
Mujice, ti ih znaš obojicu, koji je tebi napetiji (mislim: ili koji bi tebi bio napetiji da si žena)?![]()
men se čini da i ti omalovažavaš
ak niš, a ono Petrovu
vidiš, baš tamo sam ja naišla na jednog koji me obranio od "vukova" struke iz iste bolnice
i štoš sad reć??
ah... i sad bi se ja tu trebala pravdat
draga, ak iko omalovažava struku, onda je to struka sama..tj oni koji predstavljaju struku
evo ti primjera:
dr opće med ne prepoznaje simptome autoimune bolesti, al prepoznaje pacijent
jedna pulmologinja reče jedno, drugi pulomolog drugo
i taj drugi vidje pacijanticu prvi puta, bez ikakve veze i poznanstava i kuvertica...i bijaše tako ugodno biće da je to divota...
jedan stomatolog jedno, drugi drugo..
sve oko iste stvari...
i da se vratim na one s početka...taj doc me "spasio" od kak ti ga potrebne hitne intervencije...
na moj upit jel imaju kakav predmat o tom kako pristupati pacijentu, reče: "to vam je sve od kuće..kućni odgoj"....
i onda ćeš ti meni kak ja pljujem po struci
medicina je prekrasna...srž joj je pomoći, izliječiti..
al jadna joj majka kakvi je sve predstavljaju...
sramota su svoje struke...
isto ka politika
a kladim se da bi vjerojatno i sama rekla "ma užasni su ti političari"...
Posljednje uređivanje od zmaj : 09.11.2011. at 18:21
neg, mujice, jesu li kod nas moguća samo hdc bjesnoća c.
il ima i pcec??
za tetanus se isto kaže da je iznimno rijedak
kao i za bjesnoću
a čitam da bjesnoća kosi gotovo pa sto posto
učini mi se da je možda lakše doć u potencijalnu opasnost od bjesnoće (ugrizi mačaka, pasa, glodavaca...) neg zadobit takvu ranu koja bi potencijalno mogla nositi tetanus...
pa mi dođe da bi se prije cijeplia protiv bjesnoće ...kad je toliko toliko opasna...
sad, to su valjda statistički omjeri??...
mislim da sam si pitanjem dala pola odgovora
al ću te svejedno pričekati
hvala
Lijepo bih molio nekoga da gospođi zmaj objasni da bjesnoća i tetanus nisu jednako rijetke bolesti. Već preko trideset godina se nije dogodilo da netko oboli od bjesnoće u Hrvatskoj zahvaljujući efikasnoj postekspozicijskoj profilaksi, a od tetanusa još uvijek svake godine oboli nekoliko osoba i tu i tamo netko umre (naravno, sve necijepljene osobe starije dobi, rođene prije nego što je cijepljenje uvedeno).
Također bih bio zahvalan kad bi joj netko objasnio da pcec cjepiva protiv bjesnoće ima u rvata kol'ko god hoće. I da se može cijepiti protiv bjesnoće ako hoće. Meni svjedno je.
Cjepivo protiv tetanusa je jedno od najsuvislijih. Oko njega imam najmanje dvojbi.
ubuduće, svaki put kad te ugrize životinja, nazovi 01/4696-126 radi savjeta. dulje ćeš poživjeti.
glodavci, mačke, psi....sad su na redu i neki kopitari ...
valjda se nebuju obrecnuli na meak niš, jer rigam vatru
hvala mujcek![]()
zmaj, nisam tvoja draga i nisam nigdje rekla da pljuješ - pročitaj malo bolje prije nego što zarolaš očima
isto tako nisam omalovažavala liječnike iz Petrove nego sam rekla da sam samo tamo srela doktore koji su se postavili "s visoka" i smatrali za nepotrebno da mi odgovore na pitanja (točnije njih 5 - 2 koja su liječila/pregledavala/whatever mene i 3 koja su liječila moju baku koja je tamo ležala preko pola godine pa si dozvoljavam da za ovih 5 mogu reći to što sam rekla: "ja sam ovakve doktore kakve spominješ našla samo u Petrovoj (ginekologe) " - dakle ne sve doktore - nego sam eto tamo našla ovakve iz tvog primjera. i nisam govorila o stručnosti)
komentirala sam ovo:
uostalom znaš kakvi su doktori.. od njih ni be čut.. sve moraš poprilično udavit da ti neš kažu..a kad to kreneš, odma narastu koji metar tj dva,pa te gledaju s visoka...i ode sve u kupus....
Sve što se napiše na forumu dostupno je svima. Isključivo je samo ako je privatna poruka.
Logično je da svatko ima pravo komentirati i umiješati se kad poželi. Dok god se drži pravila pristojnosti i kulturne komunikacije. Mislim da bi to trebala i ti znati.
hvala Beti
baš si srce
eto, pogriješila sam..tad nije bilo nikog, a mujček i ja smo se neš spikali..zekali..
i eto, neko se uhvatio za taj komentar, a nit zna u kojem je tonu napisan, nit iš...
pa je rekacija odveć jaka....jer se čita samo jednostrano i vadi iz konteksta (doduše ni ne može ga znat..al nema veze)
možda sam trebala savit disclaimer..al sad je kasno
zbilja, moja krivica jer nitko izvan nije moga znat kontekst....
koje prenemaganje..
kaj je ovo mujčekovo i zmajčekovo?