dosta njih su išli kod Polovine, ali ako Žučko radi u Heleni možda da pitaš tam, a posle te možda može prebaciti i na Goljak
dosta njih su išli kod Polovine, ali ako Žučko radi u Heleni možda da pitaš tam, a posle te možda može prebaciti i na Goljak
na Goljak?
jel dijete cijepljeno?
Posljednje uređivanje od jelena.O : 22.04.2014. at 19:32
mojega nisu htjeli cjepiti dok neuropedijatar nije dao blagoslov s malo više od 6 mjeseci.
Ja si vec mislila da nece htjet vjezbat s njim ak nije cjepljen![]()
ne to nikak, vježbat će on dan i noć ak treba a i ti skup s njime.
onda jel cijepljen? ak nije Žućko tak i tak voli konzilije ( ali mislim da je to gore obavezno), pa ćete morati kod neuropedijatra s 6 mjeseci i na eeg. pa se strpi do nalaza eeg.
Nije, idemo danas kao na cijepljenje al cu opet odgodit.. A zasto sa 6mj, ne moze prije? Jer imam termin i za neuropedijatra za kraj 5-og mjeseca ..
s 6 mjeseci rade eeg, ( možda rade i ranije). sad se ne sjećam cijele priče , ali išli smo par puta neuropedijatru. Uglavnom tek kad je navršio 6 mjeseci i sitno radili smo eeg, i onda je po tome nalazu mogo i bit cjepljen. ( inače njega se doktorica bojala cjepiti i iz drugih razloga, pa ga je samo preventive radi i poslala na Goljak, da oni odrade sve kaj trebaju) išo je godinu dana na vježbanje, i dalje kontrole imao do 5. godine.
Meni pedijatrica nešto mrmljala kak mu se zatvara fontanela da ko zna hocemo opce stic na eeg.. Nisam ju bas previse skuzila.. Al po tome bi nam 6 mj.bilo prekasno.. Ne znam, budu mi oni sve rekli kad odem..
ništ nije kasno fontanela ima veze kad ideš na ultrazvuk ( usput jel raden kakvi ultrazvuk mozga klincu kad je bio manji?)
posle ima još jedno kontrolno eeg s 12 mjeseci, a eeg se radi baš radi toga kaj se u toj dobi ne vidi na ultrazvuku.
inače idem za 10 dana s klinkom ( 8 god) na eeg.
Koja sam ja budala
Nejdem na eeg, nego na ultrazvuk!
ma daj ko bi reko
a kakvi je uzv bio , radila si ga?
Baš sam i ja htjela pitati.
Mi smo EEG radili s nepuna tri mjeseca, UZV mozga s četiri i pol mjeseca zbog, po procjeni pedijatrice, jačeg tremora s pet tjedana i nešto kasnije uočenog hipertonusa i opistotonusa. Oba su nalaza bila uredna, dok smo došli do neuropedice tremora više nije bilo (a i da je bilo, rekla je da se takav tremor tolerira i do godinu dana), opistotonus je također isključen, ostao je normohipertonus. Isto se kontroliramo kod Žučka baš idući tjedan idemo.
Dakle, nisam još bila na uzv, idem pred kraj 5-og mjeseca, a na vježbe krećemo za tjedan dana..
Ne diže glavu u trakciji, znači kad ga se povlači za ruke. Ima mješano preslab i prejak mišićni tonus.. i izvija se u luk..
Ne brigaj, to će vježbe riješiti. I moj se jako izvijao u luk, čak i sad kad plače, gladan je, proteže se kad se budi i sl., no kad se počeo okretati, odmah se okretao bez izvijanja pa me to ne brine previše. I do petog mjeseca spavao je s jako zabačenom glavom unazad, sad je i to OK, a ne mogu se pohvaliti da smo redovito vježbali jer je on preplačljiv i nisam više mogla slušati to plakanje od jutra do mraka.
Žučku smo otišli baš zato što nije od onih koji će nastupiti u stilu: mama, želite li da vaše dijete hoda? ako da, vježbajte ga četiri sata dnevno (karikiram malo). A nije ni da će odmahnuti rukom i reći da to nije ništa (hvala ini33 što me uputila njemu <3).
Ajde drago mi je da smo dobrog fizijatra dobili
Ja se veselim vježbicama, miš je jako vesela beba, voli kad se prčka po njemu pa imamo još jednu aktivnost/igru![]()
inače takva djeca znaju i jako negodovati, moj se uvijek derao dok nije potpuno svladao vježbe, a frendica je s svojim klincem vježbala skoro pa 24 sata na dan, klinac je s 14-16mjeseci skoro dostigao sve kaj see mora do tog doba
Stara je tema, ali možda netko može pomoći.
Preporučeno nam je da obavimo pregled kod fizijatra,
a obzirom na liste čekanja rado bi to otišli privatno.
Zna li netko da li dr. Žučko dolazi negdje privatno.
U Helenu više ne![]()