-
Upravni postupak
Kolika je vjerojatnost da se putem Upravnog postupka pri upravnom sudu dođe do poništenja drugostupanjskog rješenja Hzzo-a,te kolika je taksa u slučaju uzimanja odvjetnika koji bi nas zastupao,da li je sve samo još dodatno gubljenje živaca,vremena i novca,molim sve one koji su imali sličan problem da mi odgovore
-
imate i pravo na besplatnog odvjetnika ako se zastupaju prava djeteta (tako su napravili u mojoj udruzi). Uvijek su takve situacije gubljenje živaca, ali ako ne probaš, nećeš ništa ni dobiti
-
Osoblje foruma
Znam dvoje djece za koje su se roditelji žalili i dobili su postupak .
-
To je upravni spor.
Upravni sud zapravu utvrđuje da li je postupak proveden kako treba i da li je u skladu s propisima.
Odvjetnik dobro dođe kod pisanja žalbe, odnosno pokretanja spora na upravnom sudu jer se postupak mora temeljiti na nečemu. znači, nema smisla pokretati spor jer nisi zadovoljan sa donesenim rješenjem, nego ako npr. u propisu postoji temelj za pozitivno rješenje, a ti dobiješ negativno.
-
Hvala na svim odgovorima,točno je da nisam zadovoljan sa rješenjem iz razloga što po mom mišljenju to rješenje bitno odudara od konvencija o pravima djeteta s posebnim potrebama i osoba s invaliditetom,smatram kako je i moja invalidnost u ovom slučaju diskriminirana te kako su tim rješenjem na pravi način krivo tumačena pravila o mojoj psihofizičkoj sposobnosti za brigu o djetetu