Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: privikavanje - bolovanje?

Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno privikavanje - bolovanje?

Zanima me da li postoji neka pravna osnova otvaranja bolovanja za djetetovo privikavanje u vrtiću? Ili se treba dogovorit u firmi...nemam baš više godišnjeg, pa ne znam kaj ću...

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ako se dobro sjećam, dobila sam tjedan dana - pedijatrica me sama pitala. Bila bi dobila još toliko, ali nisam mogla zbog posla. Pitaj...

luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Ja sam uzela godisnji u dogovoru sa seficom, u trajanju od 14 radnih dana. Probaj popricat s nadleznim u firmi. Mislim da nema nikakve pravne osnove, ali to ce ti reci netko strucniji od mene.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

također godišnji

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

GO sam do tada bila potrošila pa sam pitala pedijatricu da mi da tjedan dana bolovanja. Nema pravne osnove za bolovanje zbog privikavanja, nego smo imali virozu.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Bez problema se može dobiti bolovanje.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ak ne ide bolovanje upotrebi ostatak od roditeljskog

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

koju vam dijagnozu tj. šifru upiše pedijatar kad vam daje bolovanje (ili dr opće medicine)?

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Meni je pedica svojevremeno rekla da za privikavanje moram uzeti go ili eventualno bolovanje za sebe, jer ona ne može meni dati bolovanje za dijete u dane kada se to isto dijete vodi kao prisutno u vrtiću.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

mislim da je ona upravu.

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj piplica prvotno napisa Vidi poruku
    Meni je pedica svojevremeno rekla da za privikavanje moram uzeti go ili eventualno bolovanje za sebe, jer ona ne može meni dati bolovanje za dijete u dane kada se to isto dijete vodi kao prisutno u vrtiću.
    mislim da je to dobra volja doktorice (tvoje) ili pedijatrice, koja može u tom slučaju dati bolovanje za drugo dijete.

piplica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Citiraj jurisnik prvotno napisa Vidi poruku
    mislim da je to dobra volja doktorice (tvoje) ili pedijatrice, koja može u tom slučaju dati bolovanje za drugo dijete.
    U mojem slučaju je i drugo dijete išlo u vrtić,
    bolovanje za sebe nisam mogla uzeti jer sam bila zdrava, a pravo da ti kažem, ne znam kako bih pitala svog liječnika da mi izmisli dijagnozu,
    pa sam nekako uspjela iskemijati pet dana godišnjeg u firmi.
    Posljednje uređivanje od piplica : 09.11.2011. at 20:14

kajsa avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2007

Početno

ja sam koristila godisnji
    a za drugo dijete je MM bio na godisnjem
    prvi put cujem da se moze dobiti bolovanje za to

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Citiraj kajsa prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam koristila godisnji
    a za drugo dijete je MM bio na godisnjem
    prvi put cujem da se moze dobiti bolovanje za to
    pa ne može se dobiti "regularno". ako ga dobiješ to je muljaža i dobra volja doktora.

Frida avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Da bi liječnik odobrio bolovanje za to treba postojati osnova, a privikavanje djeteta na vrtić to nije. Molim vas da se suzdržite od rasprave koja nije u skladu sa važećim zakonima i propisima RH. Hvala.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Nikad nisam čula (a troje djece mi je što bilo što je u vrtiću) da je netko dobio bolovanje za privikavanje djeteta na vrtić.
    Obično se planira upisivanje djeteta u vrtić, tada i tada kreće privikavanje pa žene ostave tjedan dana godišnjeg za tu svrhu. A to da ti dr da bolovanje na tebe zbog privikavanja djeteta bi ga moglo gadno koštati ako ga inspekcija strefi. On mora upisati neku dijagnozu npr. želučana viroza, a ti lijepo sjediš u vrtiću i privikavaš dijete, zlobni susjed koji te vidi, a slučajno je kod istog dr lijepo prijavi i eto ti divote!

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj davorka prvotno napisa Vidi poruku
    Nikad nisam čula (a troje djece mi je što bilo što je u vrtiću) da je netko dobio bolovanje za privikavanje djeteta na vrtić.
    Obično se planira upisivanje djeteta u vrtić, tada i tada kreće privikavanje pa žene ostave tjedan dana godišnjeg za tu svrhu. A to da ti dr da bolovanje na tebe zbog privikavanja djeteta bi ga moglo gadno koštati ako ga inspekcija strefi. On mora upisati neku dijagnozu npr. želučana viroza, a ti lijepo sjediš u vrtiću i privikavaš dijete, zlobni susjed koji te vidi, a slučajno je kod istog dr lijepo prijavi i eto ti divote!
    Kad je d išla na privikavanje i ja sam kao roditelj morala imati potvrdu od doktorice da sam zdrava i da mogu biti s njom tamo.
    I da sam htjela nisam mogla biti na bolovanju zbog toga - ne mogu istovremeno imati potvrdu da sam zdrava i doznaku da sam bolesna.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Doktor može dati bolovanje i za njegu člana obitelji, pa bi, eto, ova situacija mogla proći pod tom "dijagnozom"

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Doktor može dati bolovanje i za njegu člana obitelji, pa bi, eto, ova situacija mogla proći pod tom "dijagnozom"
    za njegu člana obitelji treba imati potvrdu liječnika tog člana da je član bolestan i da mu treba njega
    znači ovdje je pedijatar taj koji treba napisati neku dijagnozu koja bi zahtjevala njegu

u pravilniku o bolovanju nije predviđena dijagnoza privikavanje na vrtić

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

s obzirom da se ovdje diskutira o nečemu što nema legalne osnove, ključam i kasnije brišem

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •