Zanima me da li postoji neka pravna osnova otvaranja bolovanja za djetetovo privikavanje u vrtiću? Ili se treba dogovorit u firmi...nemam baš više godišnjeg, pa ne znam kaj ću...
Zanima me da li postoji neka pravna osnova otvaranja bolovanja za djetetovo privikavanje u vrtiću? Ili se treba dogovorit u firmi...nemam baš više godišnjeg, pa ne znam kaj ću...
Ako se dobro sjećam, dobila sam tjedan dana - pedijatrica me sama pitala. Bila bi dobila još toliko, ali nisam mogla zbog posla. Pitaj...
Ja sam uzela godisnji u dogovoru sa seficom, u trajanju od 14 radnih dana. Probaj popricat s nadleznim u firmi. Mislim da nema nikakve pravne osnove, ali to ce ti reci netko strucniji od mene.
GO sam do tada bila potrošila pa sam pitala pedijatricu da mi da tjedan dana bolovanja. Nema pravne osnove za bolovanje zbog privikavanja, nego smo imali virozu.
Bez problema se može dobiti bolovanje.
ak ne ide bolovanje upotrebi ostatak od roditeljskog
koju vam dijagnozu tj. šifru upiše pedijatar kad vam daje bolovanje (ili dr opće medicine)?
Meni je pedica svojevremeno rekla da za privikavanje moram uzeti go ili eventualno bolovanje za sebe, jer ona ne može meni dati bolovanje za dijete u dane kada se to isto dijete vodi kao prisutno u vrtiću.
Posljednje uređivanje od piplica : 09.11.2011. at 20:14
ja sam koristila godisnji
a za drugo dijete je MM bio na godisnjem
prvi put cujem da se moze dobiti bolovanje za to
Da bi liječnik odobrio bolovanje za to treba postojati osnova, a privikavanje djeteta na vrtić to nije. Molim vas da se suzdržite od rasprave koja nije u skladu sa važećim zakonima i propisima RH. Hvala.
Nikad nisam čula (a troje djece mi je što bilo što je u vrtiću) da je netko dobio bolovanje za privikavanje djeteta na vrtić.
Obično se planira upisivanje djeteta u vrtić, tada i tada kreće privikavanje pa žene ostave tjedan dana godišnjeg za tu svrhu. A to da ti dr da bolovanje na tebe zbog privikavanja djeteta bi ga moglo gadno koštati ako ga inspekcija strefi. On mora upisati neku dijagnozu npr. želučana viroza, a ti lijepo sjediš u vrtiću i privikavaš dijete, zlobni susjed koji te vidi, a slučajno je kod istog dr lijepo prijavi i eto ti divote!
Doktor može dati bolovanje i za njegu člana obitelji, pa bi, eto, ova situacija mogla proći pod tom "dijagnozom"
s obzirom da se ovdje diskutira o nečemu što nema legalne osnove, ključam i kasnije brišem