Pokazuje rezultate 1 do 21 od 21

Tema: Vrtićki "rječnik"

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno Vrtićki "rječnik"

Malac ide u vrtić od sredine 9-og mjeseca.
    Stavili su ga u grupu gdje je najmlađi, on će kroz koji dan napuniti 3 godine, u grupi ima djece od 3,5, a najviše od 4, i 4,5.

I evo nam "veselja", naime dolazi doma s novim riječima, on mene zove iz kupaone: "dođi budalice mala" - pretpostavljam da mu to govore starija djeca.

Pa onda tu i tamo spomene meni omiljenu riječ: ubit ću te

A najnovije od svega je kada mu ja nešto branim ili kada mora nešto napraviti, a trenutno mora piti antibiotik jer je stigla i prva vrtićka boleština, onda me je jučer dva puta počastio sa rečenicom: "Ti si glupa!

Znala sam da će i do toga doći, ali nekako mi je prerano da iz njegovih usta izlaze takve stvari, što će biti kasnije.
    Kako se vi nosite s time, kako rješavate novi, ne baš lijepi vokabular?

Ja sam mu jučer objašnjavala da se mami ne smije reći da je glupa i bila sam ljuta i tužna zbog toga, shvatio je poruku, ali nekako mi se čini da je to samo početak

Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

Kažem da su to ružne riječi i dalje ne obraćam previše pažnje na to.
    Samo svaki put kad ponovi, ja ponovim da je to ružno.
    Da čuješ tek školski riječnik .

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Je, pocetak je, cekaj da ti dode s nekom masnom psovkom

Ja za sve nepozeljne izraze ponavljam da je to ruzno i da se to ne govori. Cesto poslusa ali ponekad se inati pa bas namjerno.
    Kad su psovke u pitanju onda se bas naljutim i malo ga i posramim jer cim se itko nasmije na tako nesto njemu to bude jos vise fora i onda stalno psuje. A meni nema gore nego cuti cetverogodisnjaka kad nekom opsuje mater. On je isto medu najmladima u grupi i svasta pokupi.
    A "ubit cu te" nikako da prestane, najvise me smeta kad to kaze malom braci. Naravno da on nema pojma sta to znaci ali to ne znaci da cu dozvolit da to govori.

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

razbiću ti glavu! glupa si, gov.o, guzica.... nekad mi se čini da klinci uživaju dok nabrajaju te gluposti
    mi ignorišemo i ponavljamo da je ružno i nadamo se da će proći, kako vidim tako uglavnom svi rade
    ni ne znam šta bismo drugo mogli

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

To je faza i prolazi, pogotovo kad djeca počnu shvaćati značenje tih riječi.

Kod nas je bilo pravilo "u našoj kući tako ne govorimo" i došlo je sve na svoje mjesto.

borka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

E da i guzica mu je omiljena.
    A vidim nema mi druge nego ignorirati, ni on nema pojma što znači glupa si, ali me je zato jučer u dućanu počastio s tom izjavom.
    Naljutila sam se i rekla sam mu da sam zbog toga tužna, e onda je to pak njega pogodilo, pa se rasplakao i tako cijeli šou.

trampolina avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Oooo daa, imamo bogat rječnik

Sve varijante na ubit, otkidat (dio tijela), smeće, debelo, go.no, prase, a najfora je nova od jučer: Ti si se diga skroz us.an! Ja točno mogu zamislit neku (određenu) mamu-susjedu kako govori svom mužu za dobrojutro dok klinac sluša.

Ignoriram-upozoravam-kažnjavam-razgovaram-ignoriram... valjda će proć.

Imali smo fazu i onih hard psovki, ali se tata skockao pa je sad sve u redu

Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kod nas kad počne pitam jel čuo mene ili tatu da to govorimo, ako nije onda ne može ni on. I to upali, iako se naravno opet ponovi, ali odmah reagiram na isti način.

Datum pristupanja
    May 2006

Početno

Većinu ne toleriram, guzica i sve izvedenice su hit, čini mi se, u tim godinama

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Danas je teta rekla mm-u da se jedna mama zalila, da je nas 3,5godisnjak njihovog sina naučili pjevati "ustani bane"
    Jel trebam zabraniti sinu da pjeva? Doma ju ponekad počne pjevat, ja velim daj pjevaj nes drugo, on krene pjevat neku dječju, i tako...
    Posljednje uređivanje od Cheerilee : 08.11.2011. at 15:17

sillyme avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Moja je s 2,5 godine pocela dolaziti doma s takvim rijecnikom (rijeci na j..., budalo, guzice itd). U principu ignoriram pa odustane nakon 2-3 upotrebe. Ne zelim joj pokazati previse interesa jer znam da ce bas onda namjerno te rijeci koristiti da me izaziva.

Zato joj je i dalje omiljena uvreda kad dugima kaze: "Beba!" LOL

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Mene zanima jeste li reagirali ako je dijete navelo ime djeteta od kojeg je čulo psovku ?
    kao npr mama iz mog posta...

Jer moj često veli od koga je sto čuo, koga je vidio da se tuče, gura i sl pa nisam reagirala, mislim, nisam teti nis govorila...
    Jedino sam malom rekla da to nije lijepo ponašanje...

koksy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Cherilee, jesi sigurna da ce ti rec tocno ime? Gledam po svom, on kaze da ga je teta u vrticu naucila psovku ili da ga je netko treci (za koga pouzdano znam da nije) naucio neki ples...Samo navodim primjere. Mom cetverogodisnjaku se po tom pitanju ne moze vjerovat.

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Pa moj točno kaže od koga je sto čuo, i sto je koje dijete napravilo...
    S time da ja ponekad dođem ranije pa ih gledam kroz prozor ili uđemo u sobu neprimjetno, pa znam vec kako se koje dijete ponaša.. A imamo i vrticka druženja na kojima se također vidi donekle kakva su djeca....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

I moj je meni servirao "ubit ću te" u prvoj vrtićkoj godini, dakle, s 3 godine. Ne sjećam se više kako smo to presjekli, ali nekako jesmo, jer već odavno više tako ne govori.
    Prostote su došle kasnije, u predškolskoj grupi, ali ipak i tu veliku ulogu ima kućni odgoj - kod nas se doma ne psuje i on je odmah znao da su to prostote i da to ne govori pred nama. Par puta mu je izletjelo, ali to je bilo zaista rijetko. Pa ni sad, kao školarac, kad je čuo već svega i svačega ne prostači, nego i kad citira drugo dijete, kaže "prosta riječ na p" ili "prosta riječ na j".

superx avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Ma ok je za neke sitnice,guzica i to... Uopce ne obracam paznju!
    Ali meni je najgore kad dodemo negdje u goste pa necije dijete psuje mome sve po spisku,a roditelji ne reagiraju!
    Kod nas nema toga!

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj Cheerilee prvotno napisa Vidi poruku
    Danas je teta rekla mm-u da se jedna mama zalila, da je nas 3,5godisnjak njihovog sina naučili pjevati "ustani bane"
    Jel trebam zabraniti sinu da pjeva? Doma ju ponekad počne pjevat, ja velim daj pjevaj nes drugo, on krene pjevat neku dječju, i tako...
    meni nije jasno zasto je ta pjesma problem?

litala avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam kaznjavala kad bi negdje pobrali (doduse, mogu slobodno i doma pobrat, nismo nesto cedni...), ignorirali, crvenili ponekad u javnosti i ostale uobicajene metode...

ono sto ih ja cujem kako pricaju medjusobno i s drugima, nisu verbalno bezobrazni

a ovo o vjerodostojnosti mogu prokomentirat jucerasnjim "biserom" moje najmladje koja je na pitanje tko joj je pomogao da se vecer prije okupa, izjavila: "doktor!"

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    meni nije jasno zasto je ta pjesma problem?

Iskreno, ni meni.....
    Teta je samo mm-u prenijela mamine rijeci (dakle, teta ne smatra da postoji problem, jer bi u protivnom reagirala kad on pjeva u vrticu, sigurno ga i ona čuje)...
    Problem je u mami....

vertex avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Kaže jučer D. prijatelju iz razreda (prvaši): Ej, pazi, gurnija si me! Ovaj odvrati: Pa boli me k..ac šta san te gurnija! D: Ajde kod doktora
    Inače, i mojima je rječnik grozan.

ninik avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moja jednostavno uživa iz čistog mira reći guzica, predec, pokakane gačice...
    ubi me ta faza, a najgore je bilo na moru...sad nekako imam dojam da je stagnacija...
    i koliko god upozoravala, objašnjavala...njoj je to jednostavno toliko smješno da kaže to sama sebi kad joj je dosadno ... i onda se odvali smijet ko luda...

a najbolje mi je kad priča šta je bilo u vrtići i onda kaže kako je neko rekao nešto tako strašno da ona ne smije ni ponovit... ali može mi šapnut na uho ako hoću...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •