Pokazuje rezultate 1 do 44 od 44

Tema: superfini kolač od jabuka

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    luce2006 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Napravila sam kolac sinoc, bio je gotov oko 18h. Evo jutros je ostalo samo par komadica, cekaju djecu
    Odlican, ukusan i jednostavan.
    Ne moze se nista pogrijesiti sve dokle se slusa uputa o dodavanju ostalih sastojaka u snijeg od bjelanjaka rucno i to treba promijesati njezno i ne dugo, kako snijeg ne bi spao, a opet temeljito da se svi sastojci izmijesaju.

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Izliti smjesu u pleh, prodrmati ga da se izravna, pa onda ODMAH, ISTOG TRENUTKA u pećnicu. Istu NE otvarati prvih 10 minuta, a što manje i kasnije, da promjena temperature ne spusti kolač.
    Od jedne kuharice sam dobila savjet da, kad se radi obicni biskvit - jaja, brasno, ulje, prasak za pecivo, secer - treba mijesati smjesu uvijek u istom smjeru i pustiti je da malo odstoji u tepsiji nakon sta se izlije. Onda kad se vide mjehurici na povrsini, onda je spremno za pecenje i bolje naraste jer je prasak za pecivo poceo djelovati. Meni je ovo bio odlican savjet, ali nije primjenjiv za ovakve vrste biskvita kao u ovom receptu.

Ostala pravila za biskvit su - uvijek u dobro zagrijanu pecnicu, na pravu temperaturu (koja nije ista za sve pecnice, uhvati se oko za to vremenom) i ne otvarati prvih 10min, a kasnije sta rjedje. Gotovo kad se rubovi biskvita odlijepe od tepsije, iako i tu treba uhvatiti ruku jer ponekad zelim da mi biskvit ne ispadne previse osusen.
    Posljednje uređivanje od luce2006 : 09.11.2011. at 11:43

mayato avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj luce2006 prvotno napisa Vidi poruku
    Napravila sam kolac sinoc, bio je gotov oko 18h. Evo jutros je ostalo samo par komadica, cekaju djecu
    Odlican, ukusan i jednostavan.
    Ne moze se nista pogrijesiti sve dokle se slusa uputa o dodavanju ostalih sastojaka u snijeg od bjelanjaka rucno i to treba promijesati njezno i ne dugo, kako snijeg ne bi spao, a opet temeljito da se svi sastojci izmijesaju.
    .
    Da, zato sam i napisala da se NE miksa mikserom već drvenom kuhačom, baš mi je drago da vam se sviđa

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •