Napravila sam kolac sinoc, bio je gotov oko 18h. Evo jutros je ostalo samo par komadica, cekaju djecu
Odlican, ukusan i jednostavan.
Ne moze se nista pogrijesiti sve dokle se slusa uputa o dodavanju ostalih sastojaka u snijeg od bjelanjaka rucno i to treba promijesati njezno i ne dugo, kako snijeg ne bi spao, a opet temeljito da se svi sastojci izmijesaju.
Od jedne kuharice sam dobila savjet da, kad se radi obicni biskvit - jaja, brasno, ulje, prasak za pecivo, secer - treba mijesati smjesu uvijek u istom smjeru i pustiti je da malo odstoji u tepsiji nakon sta se izlije. Onda kad se vide mjehurici na povrsini, onda je spremno za pecenje i bolje naraste jer je prasak za pecivo poceo djelovati. Meni je ovo bio odlican savjet, ali nije primjenjiv za ovakve vrste biskvita kao u ovom receptu.
Ostala pravila za biskvit su - uvijek u dobro zagrijanu pecnicu, na pravu temperaturu (koja nije ista za sve pecnice, uhvati se oko za to vremenom) i ne otvarati prvih 10min, a kasnije sta rjedje. Gotovo kad se rubovi biskvita odlijepe od tepsije, iako i tu treba uhvatiti ruku jer ponekad zelim da mi biskvit ne ispadne previse osusen.