-
GERB i povišeni jetreni enzimi
Sve je počelo kašljucanjem i crvenim grlom početkom ove godine. Brisevi u više navrata bili ok, pluća ok... kašalj se i dalje nastavio.
I tako smo u četvrtak završili na 24 sata ph metriji jednjaka. Nalaz: 58 napadaja refluksa jednjaka, od toga 4 u trajanju većem od 5 minuta. Ordiniran Ortalnol 20mg ujutro, Flxotide 50 ujutro i navečer po jedan udah. E sad sve bi to bilo ok da rutinskom kontrolom nije otkriveno da su jetreni enzimi visoki i to svi... neki prelaze vrijednost i po 8 puta. Nakon te krvne slike ponovili su pretragu još dva puta da se uvjere da li je to zaista tako i tako je. Dalje, moramo kod gastroenetrologa i prema potrebi infektologa. Napominjem, dijete je fizički super, ima 5 godina 113 cm i 23 kg, super jede, aktivan je i uopće ne djeluje nimalo bolesno. Čak ne osjeti niti taj grozan refluks jednjaka. Zadnji put je pio antibiotik početkom godine kada je mlađa seka negdje pokupila šarlah. Obzirom da nas je 4 od 5 bilo pozitivno na tu bakteriju i on je preventivno pio Silapen 5 dana. Prije toga samo jednom pio ab. U zadnje vrijeme nije bio bolestan, nije trošio nikakve lijekove osim Fliksotidea unazad 2 mjeseca, kks mu je bila uredna zadnji put početkom rujna (tada mu je i ordiniran Flixotide). IgE mu je 242, prick testovi uredni, spirometrija ok, u 9 mjesecu je bila relativno loša, IOS testiranje isto ok.
Ono što mene zanima, obzirom da Ortanol ima nuspojave od kojih mi je zlo, da li ima netko iskustva sa nekim drugim načinom liječenja? (nebi ovo pisala da mu nije prije pola sata prokrvario nos a do sada u zivotu nikad nije, i to samo od sebe dok je spavao... nije se nigdje lupio, ne kopa nos jer mu se gadi...)
Što sa jetrenim enzimima? Pošto su mi rekli da mononukleoza nije, viroza nije... Ima li netko iskustva?
Hvala
-
Malo dižem....
Zar nitko nikada nije imao problema s jetrenim enzimima?
-
Dižem opet. I dopisujem se sama sa sobom 
Ponovno smo vadili kks koji je bio isti kao i prethodni ali i s povišenim trombocitima na 570.
Jučer smo odradili UZV abdomena, svi organi su uredni. Osim što mu je u zdjelici nađena tekućina nepoznate etiologije.
Da li je netko imao takva iskustva?
-
mi imamo jedino iskustvo s gerb-om, pa ti za drugo ne znam. 24 satna ph-metrija 183 refluksa i 4 ili 5 dužih od 5 minuta. gastroskopija-kronični gastritis i povišen kolesterol. do sad pio controlog ujutro 40mg. sad ranix 2x75 mg, al u tjedan pijenja, 4-5 puta osjetio dizanje kiseline, tak da hm, ne znam ima li svrhe piti. idemo na rebro gastrićki dr. dujšin
-
ja bih napravila CT abdomena
markeri na hepatitis?
-
tekučina u zdjelici?
što kađu gastroenterolozi? Si bila kod dječjeg gastroenterologa?
-
suzizana... da li je tvom djetetu to stalna terapija? ili...
mujice tek smo u utorak naručeni na Rebro kod dj. gastroenterologa pa ćemo vidjeti što trebamo dalje..
Inače, teorija jednog mog prijatelja koji je dječji kirurg je da je moguće da je prebolio mononukleozu. E sad, ono što meni nikako tome ne ide u prilog jest da je on tu bolest prohodao... Dakle, zdravo dijete... on čak ne osjeti ni taj refluks koji ima, tj. ništa ga ne boli... Uopće ne znam kaj da mislim o svemu tome
-
princess mislim da nam je vjerojatno ct sljedeći a i markeri za hepatitis... makar ne znam kako bi ga uopće dobio, ijedan od njih...
-
ranix je dobio slijedeća tri mjeseca. ni moj nije do prije dva mjeseca nikad osjetio bol niti da mu se diže kiselina, prtpostavljam da nije kužio. sada je počeo obračati pažnju jel smo morali voditi dnevnik. jedino kaj je on stariji od tvog, ima 11,5 god
-
Sada ima i povišene kloride u znoju i to 44, kažu da smo u sivoj zoni koja je od 40-60...
Ima li tko iskustva? Znam što to znači i o čemu se radi ali eto trebam utjehu da sve bude uredu kada ponovimo nalaze....
-
Jeste li pronašli djetetu dijagnozu?
Da nije CFTR
-
Da li ste proverili cističnu fibrozu
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma