Ne znam sto se dogodilo sa tipkovnicom
Umjesto Z pise Y i obrnuto, sva slova sa kvacicom vise nemam i jo[ hrpu drugih slova.
Jel netko yna kaj se dogodilo i kako to mogu ispraviti_ *evo, nema ni zagrade ni upitnika...
Najljepse molim za pomoc![]()
Ne znam sto se dogodilo sa tipkovnicom
Umjesto Z pise Y i obrnuto, sva slova sa kvacicom vise nemam i jo[ hrpu drugih slova.
Jel netko yna kaj se dogodilo i kako to mogu ispraviti_ *evo, nema ni zagrade ni upitnika...
Najljepse molim za pomoc![]()
probaj ju dobro istresti, propuhati, zna često zapasti mrvica ispod.
Moguće da ti se promijenio jezik tipkovnice. Pogledaj u desnom donjem uglu koja dva slova ti pišu. Trebalo bi pisati HR. Ako piše EN ili nešto srugo, pritisni Alt pa Shift toliko puta dok se ne vrati HR. Ajde prvo probaj to.
ovako kako ti je Freja rekla.
prebacilo ti se na englesko govorno područje
Ako ni to ne upali, u Control panelu imaš regionalne i jezičke postavke i to tamo poštelaš. Računam da ćeš ipak riješiti s alt-shift jer je problem najvjerojatnije upravo tako i nastao.
Ja ću se ubacit s jednim drugim problemom da ne otvaram novu temu.
Naime, na mojoj tipkovnici ne postoji tipka sa znakovima za "više" ili "manje" odnosno > i < (ove sam kopi-pejstala).
Za jedan ispit imam zadatak gdje ću te znakove morati upotrijebiti barem 100 puta. Postoji li način da ih nekako stvorim i koristim na najjednostavniji mogući način jer kopipejstanje neće biti moguće, ili da si kupim novu tipkovnicu?
Problem riješen
Sad sam tek saznala da ima i znakova na tipkovnici koji nisu napisani na tipkama, a skrivaju se iza njih.
Odeš u Insert --> Symbol --> odabereš znak koji trebaš, klikneš na Shortcut Key u Press New Shortcut Key staviš ključ kako ćeš ga ativirati, npr. Alt+A ili što god. I tako isto za drugi (npr. Alt+B).
Nadam se da pomaže.