Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 62

Tema: Kateter pri CR

Ninica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno Kateter pri CR

Ja sam kao mala prosla jako traumaticna iskustva s kateterom u mokracnom kanalu,sada sam trudna 37.tjedana i za 8 dana cu bit zaprimljena u bolnicu i 99% roditi na carski rez. Zanima me dali je moguce da se carski rez izvede bez uvođenja katetera u mokracni kanal i ako nije dali ti ga stavljaju dok si uspavan ili ne?

Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Nažalost, meni su ga stavljali prije ulaska u salu. Meni to nije bilo ništa strašno niti bolno, samo lagano peckanje. Ne znam zašto to ne rade dok si pod narkozom? Možda da ne bi predugo bila pod anestezijom?!

Marsupilami avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Nazalost bez katetera nema operacije.
    Mozda se mozes dogovoriti s njima da ti ga stave nakon sto te uspavaju?

Ninica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

uffff pokusat cu....meni je spominjao doktor ovako: ja sam ga molila da mi ne stavlja kateter on je rekao: kad te otvorim vidi cu dali cu ti stavljat kateter ili ne. Ja sam to shvatila da je to pod narkozom. Uffff daj boze da jeee.....

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

meni su ga stavljali kad je spinalna prodjelovala. mislila sam da je uvijek tako.

Ninica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

eeee onda ce vjerovatno tako i meni...jer ja jos imam operiran mjehur tako da to bas i ne ide tako lako...

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Meni su oba puta stavili nakon što je spinalna počela djelovati.

Osoblje foruma čokolada avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

Meni su ga stavili 2 sata prije CR ("ne prakticiramo stavljanje k. u sali"). Prilično dugotrajno i bolno iskustvo. Sljedećih nekoliko mjeseci imala sam probleme pri mokrenju, infekcije i peckanja.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj čokolada prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su ga stavili 2 sata prije CR ("ne prakticiramo stavljanje k. u sali"). Prilično dugotrajno i bolno iskustvo. Sljedećih nekoliko mjeseci imala sam probleme pri mokrenju, infekcije i peckanja.
    Padam u nesvijest!! Strašno, koje mrcvarenje!

tonili avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Meni su ga stavili nekih sat vremena prije operacije - stavila mi ga je sestra na odjelu gdje sam ležala. Ništa strašno - kratko i bezbolno. Ista sestra mi je dala klizmu i pobrijala me - sve u tih sat-dva prije operacije.

Mojca avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2010

Početno

Kako različita iskustva...
    Meni su kateter stavili 5 min prije odlaska u salu, prije toga brijali samo 2-3 cm ispod bikini zone, klistir nisu ni spomenuli.
    Posljednje uređivanje od Mojca : 06.11.2011. at 22:27

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

prema mojem iskustvu, kod opće anestezije se kateter stavlja prije anestezije, tako da beba čim kraće bude pod djelovanjem anestezije
    kod spinalne se stavlja nakon anestezije

meni je to bilo jako neugodno i bolno, puno gore od npr. bockanja za davanje spinalne anestezije

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

na sv.duhu bi pokušale sestre dati i prije anestezije, ali ako imaš normalnog dr. on ih upozori , tako je bilo od mene, čemu nanositi bezpotrebnu bol!

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

Citiraj kovrčava prvotno napisa Vidi poruku
    Meni su oba puta stavili nakon što je spinalna počela djelovati.
    isto i kod mene
    drugi put čak bez klistira

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Meni je stavljanje katetera kod prvog carskog bilo jako bolno, pa sam drugi put trazila
    da ga stave poslije anestezije.

Osoblje foruma laumi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

deaedi, jel pričaš o općoj ili spinalnoj anesteziji?

Deaedi avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2004

Početno

Spinalnoj.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Valjda ovisi o praksi određene bolnice - ako sam dobro shvatila, na SD-u kateter za spinalnu ide nakon što prodjeluje anestezija, tako da mi to uopće nije bilo bolno, tj. nisam to ni osjetila, ne sjećam se toga uopće.

Ninica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Evo meni ginekolog kaze da taj kateter uopce ne moras primit,kaze da se tu radi ugl. o tome da ne moraju ti stalno kasnije nositi gusku za mokrenje....al da im mogu reci da ga ne zelim. I NE ZELIM GA!!!

lidać2 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

meni ga stavili 5min prije carskog ,bilo je hitno i ja u komi tako da nisam ni osjetila kada su stavili ali nakon sto su ga izvadili imala sam UZASNE bolove pri mokrenju,tolike bolove da me rez od carskog nasuprot mokrenja nije bolio...trajalo skoro 2mj..ufff,ufff

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

oba puta mi je kateter stavljen prije anestezije, nikakvih problema kod stavljanja niti prilikom skidanja niti sada

drugi porod - spinalna - SD
    treći porod - opća - Petrova

ako ćeš ići na spinalnu, nema šanse da budeš bez katetera jer ti neće nositi lonac za mokrenje kad se ne smiješ micati 24sata

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

meni nesto nije jasno. zasto su vam stavljali kateter? gdje ste radili CR? zar je to standardna procedura???? uzas! meni su u sali stavili kateter samo da mi isprazne mjehur, jer dok su me doveli do sale (ostavili me na hodnjiku da cekam dok su oni sastancili) opet mi je bio pun mjehur, ali su ga odmah izvadili i cim sam iz sale dosla nazad u radjaonu dali su mi posudu da se popiskim. pa mi nije jasno zasto su vama stavljali te katetere?

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja sam u splitu, oba u spinalnoj, nakon toga ležiš 24h bez ustajanja. mislim da je radi toga.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    ako ćeš ići na spinalnu, nema šanse da budeš bez katetera jer ti neće nositi lonac za mokrenje kad se ne smiješ micati 24sata
    ovo mi isto nije jasno. zasto se ne smijete micati 24 sata? meni su odmah u sali rekli da probam podignuti noge da vide da li mogu, a nakon operacije cim sam dosla nazad u radjaonu, digli su me na noge da napravim par koraka. kad sam nakon par sati dosla na odjel digli su me da idem na wc, a drugo jutro su me vodili na tusiranje. nis mi nije jasno?!?!?!

Ninica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

Ne kuzim ni ja,jel bas znam par cura sto isto nisu imale kateter prilikom C.R tako da ne vidim razlog zasto ga bas moram stavit,ako inzistiram da cu rađe trpiti bolove pri podizanju za mokrenje na gusku na svoju odgovornost ne znam u cemu je problem???

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Meri, jesi imala opču ili spinalnu?
    Ja sam imala hitni carski pod opčom, i hodala sam na zahod nakon 5-6 sati, brzo su mi makli katater..
    E da, kateter stavili dok sam spavala

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Smokvica. prvotno napisa Vidi poruku
    Meri, jesi imala opču ili spinalnu?
    Ja sam imala hitni carski pod opčom, i hodala sam na zahod nakon 5-6 sati, brzo su mi makli katater..
    E da, kateter stavili dok sam spavala
    spinalnu, cim sam dosla na odjel hodala do wc-a piskiti

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja na intenzivnoj oba puta bila 24 sata bez mogućnosti mrdanja odn. ustajanja

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Ja sam čitajući forum zaključila da se nakon spinalne mora ležati 24h..
    Znači, ipak ne treba
    odnosno, kao i sve ostalo ovisi o bolnici :/

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

O kojim se bolnicama radi?

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

split kod mene

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

vidi, tu čak piše da treba za spinalnu ležati 24 sata, mada wikipedia nije neko mjerilo
    http://hr.wikipedia.org/wiki/Anestezija

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

O kojim se bolnicama radi?
    pula
    ali koji je razlog za 24-satno lezanje?
    kod se iz sale ne ide na intenzivnu nego u radjaonu na promatranje i onda nakon par sati na odjel.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Nema tu pravila vidim ja..
    Idem ja otvorit temu pa da vidimo
    Posljednje uređivanje od Smokvica. : 07.11.2011. at 20:28

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

meri, ja sam iz sale oba puta išla odma na intenzivnu, tek sutradan na odjel

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

sad kad citam wikipediju i gledam slike sve mi se cini da sam ja dobila epiduralnu, jer isto sam tako imala cijevcicu u kicmi koja mi je ostala do navecer i anesteziologica mi je u par navrata u toku tog dana dolazila na to dati analgetik.

ksena28 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

u petrovoj ga stave prije. savjet: nemojte se popiškiti prije, nek vam mjehur bude pun tak da odmah nešto izađe... manje boli....

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj *meri* prvotno napisa Vidi poruku
    sad kad citam wikipediju i gledam slike sve mi se cini da sam ja dobila epiduralnu, jer isto sam tako imala cijevcicu u kicmi koja mi je ostala do navecer i anesteziologica mi je u par navrata u toku tog dana dolazila na to dati analgetik.
    Meri skroz si me zbunila.
    Naslov je kateter pri carskom rezu.. ako si imala carski, onda nije mogao bit pod epiduralnom nego spinalnom ili opčom.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

evo posto mi u otpusnom pismu nista ne pise, citam racun, pa pise: epiduralna ili druge regionalne anestezije, set za epiduralnu anesteziju, kateter periduralni, vodilica za spinalnu iglu, igla spinalna...... i sad nemam pojma da li sam bila pod spinalnom ili epiduralnom anestezijom.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Pa jesi imala carski ili si rodila vaginalno?

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Meri skroz si me zbunila.
    Naslov je kateter pri carskom rezu.. ako si imala carski, onda nije mogao bit pod epiduralnom nego spinalnom ili opčom.
    da imala sam carski rez. ali eto imala sam cijevcicu u kicmi kroz koju su mi dali anesteziju, a kasnije u toku tog dana su mi na to davali anelgetik, navecer su mi tu cijevcicu izvadili.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Onda si trebala imat spinalnu, koja za razliku od epiduralne ide dublje, u leđnu moždinu, zbog čega bi se trebalo mirovati..

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

e pa evo, sta da vam kazem sad ste vi mene zbunile. imala sam carski, bila sam budna, kad sam dosla u op. salu stavili su mi cijevcicu u kicmu i kroz to mi dali anesteziju. kateter u mjehuru nisam imala. odmah sam nakon operacije morala probati dignuti noge. onda su me odveli nazad u radjaonu gdje su me odmah digli na napravim par koraka. nakon 3,4,5 sati sto sam provela tamo na promatranju premjestili su me na odjel gdje su me odmah digli da idem u wc piskiti i staviti si uloske i jednokratne gacice i nakon toga mi donijeli bebu. eto.
    drugo jutro odmah tusiranje.
    sta da vam kazem. tako je bilo.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

i da, zaboravila sam napisati, nakon sto su me doveli u radjaonu i digli da napravim tih par koraka, legla sam u krevet i donijeli su mi posudu da se popiskim.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

ma virujem ja tebi
    otvorih temu, pa ćemo vidit kakva je praksa u drugim rodilištima

Boxica avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj *meri* prvotno napisa Vidi poruku
    e pa evo, sta da vam kazem sad ste vi mene zbunile. imala sam carski, bila sam budna, kad sam dosla u op. salu stavili su mi cijevcicu u kicmu i kroz to mi dali anesteziju. kateter u mjehuru nisam imala. odmah sam nakon operacije morala probati dignuti noge. onda su me odveli nazad u radjaonu gdje su me odmah digli na napravim par koraka. nakon 3,4,5 sati sto sam provela tamo na promatranju premjestili su me na odjel gdje su me odmah digli da idem u wc piskiti i staviti si uloske i jednokratne gacice i nakon toga mi donijeli bebu. eto.
    drugo jutro odmah tusiranje.
    sta da vam kazem. tako je bilo.
    da to što pričaš je epiduralna...
    ponekad se ona daje umjesto spinalne kod CR (cimerica je to dobila na SD 2009), neznam koji su kriteriji za davanje jedne, a koji kod druge

(btw, kod spinalne nema šanse da uopće imaš osjeta u nogama jedno par sati nakon davanja)
    Posljednje uređivanje od Boxica : 07.11.2011. at 23:47

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

E sad sam i ja zbunjena
    morat ću se malo bolje raspitat

sunce moje malo avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja sam imala spinalnu (VŽ rodilište),
    kateter sam dobila neposredno prije anestezije tako da sam ga osjetila.
    ležala sam 24h i kateter su mi maknuli drugi dan prije nego što sam se ustala.

*meri* avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj Boxica prvotno napisa Vidi poruku
    da to što pričaš je epiduralna...
    ponekad se ona daje umjesto spinalne kod CR (cimerica je to dobila na SD 2009), neznam koji su kriteriji za davanje jedne, a koji kod druge

(btw, kod spinalne nema šanse da uopće imaš osjeta u nogama jedno par sati nakon davanja)
    ne znam, da li je to uobicajena praksa u nasem rodilistu ili ne, ali ne znam zasto bi za mene napravili iznimku. nisam nista izricito trazila. vecer prije operacije kad sam razgovarala sa anesteziologom pitala sam samo da li uspavljuju ili se bude budan na carskom, pa mi je rekao da je mozda bolje u mom slucaju da budem budna, odnosno da mi puno ne cackaju po mom vratu, radi moje stitnjace. valjda (ako sam ja dobro shvatila) intubiraju one koji spavaju. to je sve sta ja znam.
    i to da nisam imala kateter u mjehuru.

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

ja sam oba carska reza imala u Vinogradskoj. prvi Cr je bio u općoj i kateter su mi stavili prije anestezije, drugi CR je bio pod spinalnom i dobila sam kateter kad ja anestezija počela djelovati. nema pravila

moja sestra je imala CR na SD u epiduralnoj anesteziji, bio je hitan i samo su je iz rađaone prebacili u operacijsku salu i pojačali epiduralnu, a isto nije imala kateter.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •