-
Ma ja cu ga zamolit da mi ga ne stavlja,jer ka sta vidimo moze se i ne mora stavit....sta mozemo zakljucit iz ovih postova ode,a i rekla sam da znam par cura sta ga nisu imale,mislim da je trik samo u mokrenju tih 24h i to je to,a ja cu ako bude trebalo kupiti pelene za odrasle i piskit 24h u njih i svi happy
hehehehehe
-
prvi put spinalna-kateter prije i bolilo je...
drugi put opća-ista stvar samo je manje bolilo
nisam imala smetnji poslije,prvi put su mi ga digli tek treći dan i poludila sam od njega, spas kad ga dignu totalni.
drugi put ga digli nakon par sati i bilo sve 5.
Of topic, ja kao totalni protivnik opće anestezije, kad usporedim sve, puno mi je lakše bilo, ali zato nisam ljubav odmah vidjela.šmrc....
OB Dubrovnik...
-
Split, oba puta CR u općoj, prvi put bez katetera drugi put s njim. Stavljali su mi ga prije anestezije i užasno je boljelo.
Sad mislim žicat spinalnu bez katetera.
-
ne znam zasto ne cekaju da stavu taj kateter kad si vec pod opcom/spinalnom.. zasto stavljati prije??? ja sam imala uzasno iskustvo sa tim kateterom sa prijasni porod jer sam imala nesrecu gdje sam slomila stidnu kost i razbila spolovilo (bila 8,5 mj trudna) i prije nego sto su me uspavali pokusavali su mi stavljat kateter (a ja PLAKALA i VRISTILA od bolova). Nisu normalni!!!!! Onda je doktor rekao da se priceka da me uspavaju.. mislim ne razumijem te neke prakse..
mene zanima - da li mozemo traziti da se stavi kateter NAKON sto smo vec uspavani/pod spinalnom?????? pitam jer moram opet na carski sa ovom bebom...
a za lezanje 24 sata nakon spinalne, ja sam citala da je to zbog izbjegavanje glavobolje sto dodju ako se dignes prije...
-
2x CR pod općom anestezijom, oba puta Petrova i oba puta kateter stavljan prije sale.
prvi put u ambulanti na onom stolu za pregled, drugi put u sobi na krevetu.
Mogu reći da nije bilo najugodnije iskustvo na svijetu, ali sestre su to izvele brzo i stručno. Boli par minuta nakon stavljanja, zapravo više kao neka neugoda
Vađenje katetera nisam ni skužila (meni je npr. vađenje konaca tj. kopčica puuuno gore iskustvo ) i nikakvih problema kasnije nisam imala
za spinalnu ne znam, ali kod opće se sve radnje naprave PRIJE anestezije, kako bi beba čim kraće bila pod anestezijom
-
Imala sam jedan carski u Petrovoj pod općom, stavili su mi prije kateter užasno sam se bojala toga ali ništa nije bolilo dve sestre su me zabavljale a jedna mi je stavila, pred salom sam se predomislila jer sam mogla birat oću u općoj ili spinalno krenula sam kao spinalno pa sam ipak rekla da me strah da bi ipak u opću i mislim da sam dobro odlućila da idem slijedeći put isto bi išla u općoj!
-
ja sam imala CR u Rijeci, spinalna i nisu mi stavljali kateter. Ja sam ga se jako bojala jer su mi ga stavili u trudnoći kad mi je bubreg prestao raditi i morao mi ga je muž izvaditi u toku noći jer nisam mogla izdržati bolove, tako da sam i mislila pitati može li bez njega ali kako me porod iznenadio skoro mjesec dana ranije zaboravila sam potpuno na njega i baš se ugodno iznenadila kad sam prošla bez. Zato kad se moja ljubav mala makla mami s bubrega i kad je on par sati nakon poroda proradio morali su mi nositi gusku svakih 20 minuta i nisu mogle vjerovati kako ju punim, čak su mi prestale stavljati plusiće na karton.
-
i još da nadodam da smo sve tri cure u sobi imale CR jedna za drugom, sve bez katetera (jednoj ga umalo stavili sljedeći dan jer se nije mogla popiškiti ali onda je ipak uspjela). I nismo ležale 24 h, moj je bio zadnji i hodala sam nakon cca. 15 sati do lavandina s fizioterapeutkinjom
-
A ja i dalje ne kužim koji su kriteriji za stavljanje katetera 
Bilo bi super kad bi se javio netko stručan i objasnio kad se stavlja a kad ne.
-
Prvi put čujem da stavljanje katetera boli
Mene su neko vrijeme u bolnici kateterizirali tri put dnevno (zbog bolesti) i to sam jedva osjetila, prije toga sam promijenila nekoliko trajnih katetera. Puno žena se kateterizira svakodnevno po pet puta uz pomoć ogledala i to ne bi smjelo biti neugodno. Možete kod stavljanja katetera zamoliti da koriste gel, jer se često ne koristi kod žena
-
evo bila sam na carskom rezu bez ikakvog katetera,rodila zdravu i predivnu bebu od 4260g,54 cm
)))
-
komad bebe, ninica! cestitam
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma