Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: Fleke na licu

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Fleke na licu

Ima par mj. moja kćer ima nekakve fleke po licu, crvene, na sitne točkice(neki to zovu lišaj). To se nekada niti ne primjećuje,a nekada je jako izraženo. Pedijatrica je rekla da mažem bepanthenom ili becutanom, i to umiruje ali ne liječi. Zatim mi je dala kremu IZVANA što rade u ljekarni da mažem max. 5 dana 1 put dnevno, ali nije pomoglo. Namjeravam slijedeći tjedan do priv. dermatologa ali me zanima da li znate za nekakav biljni preparat. Pratila sam da joj nije od hrane ali nisam primjetila. Čula sam da može biti od mačke, ali jako pazimo na higijenu ruku pa ne znam baš...

tinkie winkie avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

moja je imala lišaj i to na jednoj strani lica- bilo bi crveno i, onako, kao mali sitni sitni prištići. Mazali smo "elocomom" i brzo je prošlo. još jednom se nakon toga javilo, opet sam namazala istom kremom, i otada više nije imala (kuc-kuc). Uglavnom, pedijatrica nam je rekla da je to sasvim bezopasno.

josie avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

jakovu se to zna tu i tamo pojaviti, češće kada je u pitanju promjena temp.
    becutanom se pogoršalo, abepanthene baš i ne pomaže.
    dobili smo neku kremicu afloderm i belobaza (zmućali u ljekarni) i fino mu se povuklo, ali ne potpuno.
    vjerujem kako će sa toplijim i ljepšim vremenom to sve otići nabolje.

aries24 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

hm, noi se to javlja već 3. put, mazali elocomom i povuklo bi se nakon 2 dana, ali koža bi na tom mjestu ostala nekako napeta.
    kad se povuče mažem avene trixerom, ali evo opet su izbili prištići koji puštaju neku vodicu i svrbi ga, pa on to rasčeše i bojim se da ću opet morati elocomom, ali ne znam do kad bi to smjela ponavljati.
    na drugom obrazu mu se pojavilo samo jednom i za sad je ok.
    inače, to je kod nas atopični dermatitis i ima i po nogama i rikama, ali ne s tim "mokrim" prištićima i ped. je rekla da se to javlja kao alergična reakcija na hranu koju ja jedem (on sisa), ne bih rekla da to ima veze s mačkom.
    i mene zanima neka biljna alternativa.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

I Vitejžk to ima čelu.
    Izgleda kao jako suha koža, ali u profilu kad se gleda onda je i zadebljano.
    Crveno i je jako glubo. Pdijatrica nam preporučila Linola Fett kremu, ali u to vrijeme još nije bilo tako jako. Krema ne pomaže, jer je to za suhu kožu.
    Kad sam je zvala nekidan, isto je rekla Bepanthen, ali ja ne bi eksperimentirala s kožom svog djeteta.
    Baš i ja razmišljam o dermatologu.

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

i mi to imamo.

jedva cekam proljece, vjerujem da ce onda proci...

namazala sam par puta s Mustelinom Stelatopiom, malo se povuce, pa se vrati...

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Bili smo u priv. derm. To je nekakav ekcem- neurodermatitis, atopijski dermatitisi sl. nazivi-sve je u istoj skupini. Nije od mace, ali jest neka alergijska reakcija na nešto- može biti na bilo što.Obzirom da ona ima 2 god. ne preporuča testiranje na alergije. Ionako možda ne bi ni otkrili na što je alerg. Nažalost ni dojenje nije prevencija . Dobila je elocom, a ako ne uspije onda mi je preporučio kupiti u ljekarni elidel koji je skup (ne može na recept )- oko 300 kn. S njim se može duže mazati , obzirom da je elocom sa kortikosteroidima i treba ga vrlo oprezno i kratko koristiti ( nadam se da to znate). Bepanthen mi je preporučio za njegu, čak je rekao da mogu pomiješati elocom i bepanthen te namazati jednom tjedno kad završim ovu prvu terapiju od 4-5 dana još jedno par puta. Sinoć sam mazala prvi put (isto sa bepanthenom) i čini mi se dosta dobro .

Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Probajte kremu ili losion A-derma Ex omega. Pomaže svakako, koža bude super. I može se koristiti duugo, samo joj je cijena oko 120 kn u ljekarnama.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •