Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Alergija ili?

Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno Alergija ili?

Janica već neko vrijeme trepće okicama. Malo sam pričekala misleći proći će samo od sebe ali kako nije prošlo otišle smo kod pedijatrice i ona kaže: tik nije pre mala je da bi imala tik. Poslala nas je kod oftamologa i sa okicama je sve ok, možda je oko malo suho pa nam je dala neku mast, 10 dana smo mazale i to je to. Sada primjećujem da ju okice svrbe, a i nos isto. Otišla sam kod pedijatrice opet i dala nam je claritin da vidimo ako se smiri znači alergija je pa ćemo vaditi krv. Moram naglasiti da sam ja asmatičarka pa je rizik od alergije velik. Naime moja je dilema da li dati claritin iako još nismo sigurni da je alergija ili inzistirati na vađenju krvi i nalaza za alergiju. Pomoć trebam iskusnih mama

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Dok se ne javi neko medicinske struke moj ti je savjet da joj daš Claritin par dana pa ćeš vidjet dal će proć, ako prođe znaš da je na alergijskoj bazi. Alergijsko testiranje kod tak male djece nije pouzdano - rezultat može biti lažno pozitivan ili lažno negativan, pa si opet na istom.
    Ni ja nisam za davanje lijekova napamet, ali mislim da ovaj put treba tak.
    Meni to miriši na alergiju na neki od udisajnih alergena (prašina, grinje, perje, životnjiska dlaka, pelud) pa probaj i to eliminirat. Izbaci tepihe, zavjese, pernate jastuke, ukoliko imate kućnog ljubimca ako je moguće nemoj ga puštat u kuću - stan. Makni od nje sve plišance.
    Prašinu i pod briši mokrom krpom.

Barbi avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Alergijsko testiranje kod tak male djece nije pouzdano - rezultat može biti lažno pozitivan ili lažno negativan, pa si opet na istom
    Ja se ne bi baš s ovim složila, moje je dijete bilo svega par mjeseci starije kad mu je prick testom vrlo pouzdano utvrđena alergija na 4 namirnice. Često čujem da alergo-testiranje nije pouzdano do neke xy godine starosti djeteta ali ne znam otkud ti podaci? Liječnik koji se bavi alergijama mi je rekao upravo suprotno, da je bolje što prije utvrditi ili barem pokušati utvrditi porijeklo alergije.
    A to da alergo testovi nisu savim pouzdani, to je istina ali nevezana za dob jer jednostavno postoji toliki broj potencijalnih alergena da je nemoguće nekog testirati baš na sve.

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Barbi nama je alergologica (i to dvije različite) u Klaićevoj rekla da alergotest u toj dobi nije potpuno pouzdan, i da bez obzira što nama ništa nije pokazalo ne znači da Roko nije alergičan, i bez obzira što mu je Ig u krvi nizak (i meni je, a ipak imam dokazanu alergiju) također ne pokazuje da alergija zaista i ne postoji. Isto su nedavno rekli i mojoj sestri na Srebrnjaku za dijete od 6 godina, da se neke alergije teško love.

Ja prvenstveno ne bi Sabini preporučila testiranje za sada jer simptomi nisu jako izraženi, a moguće je da se testiranjem dobe krivi podaci.
    Vjerujem da doktori preporučaju rano utvrđivanje alergija kod djece koja imaju burne reakcije tipa jakih proljeva, urtikarija, dišnih smetnji i sl.

Napominjem da sam ja totalni laik i da je sve to samo moje mišljenje koje je potvrđeno i tvrdnjama 3 različita alergologa i 2 različita dermatlologa.

Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Danas me je ulovila panika. Daniel je noćas dobio crvene flekove, i naravno kod pedijatrice na pregled - kad ono urtikarija.
    Dali je to jako opasno... ili ... Zaprepastio me izraz doktorice kad je ugledala fleke, i odmah mu dala inekciju.
    Malo sam surfala da vidim o čemu se radi, slike su grozne. Budući se to desilo tek prvi put da poslije inzistiram na alergotestu ili ne?

Datum pristupanja
    May 2004

Početno

Samoborka, vjerojatno je nešto pojeo. Probaj nabrojiti sve namirnice koje je jeo taj dan i nemoj mu ih davati jedno vrijeme. Poslije ih uvodi jednu po jednu u malim količinama dok ne otkriješ krivca. A tada pomaže samo izbjegavanje.

Poslid avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Barbi prvotno napisa
    Alergijsko testiranje kod tak male djece nije pouzdano - rezultat može biti lažno pozitivan ili lažno negativan, pa si opet na istom
    Ja se ne bi baš s ovim složila, moje je dijete bilo svega par mjeseci starije kad mu je prick testom vrlo pouzdano utvrđena alergija na 4 namirnice. Često čujem da alergo-testiranje nije pouzdano do neke xy godine starosti djeteta ali ne znam otkud ti podaci? Liječnik koji se bavi alergijama mi je rekao upravo suprotno, da je bolje što prije utvrditi ili barem pokušati utvrditi porijeklo alergije.
    A to da alergo testovi nisu savim pouzdani, to je istina ali nevezana za dob jer jednostavno postoji toliki broj potencijalnih alergena da je nemoguće nekog testirati baš na sve.
    O je, točno je. Najsigurniji način je ustvari onaj iskustveni. Ja imam dva alergičara koji su prošli sve testove, ali oni su nam samo neki orjentir. Mi ustvari najbolje vidimo kaj njima smeta - a dosta toga se na testu nije pokazalo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •