Results 1 to 12 of 12

Thread: Soja mljeko, Zobeno mljeko, Rižino mljeko, Kozje mljeko...koje mljeko???

RozaGroza's Avatar

Default Soja mljeko, Zobeno mljeko, Rižino mljeko, Kozje mljeko...koje mljeko???

Malca kravlje jako napuhava i grči. Tjedan dana se grčio od kolika dok ja nisam povezala mljeko i grčeve - od kad ne pijem dobro je. Ali koje smijem? Jučer sam uzela Soja mljeko, ali mi se para da ga je i to napuhalo, opet se danas nateže i nervozniji je, doduše jučer sam jela i malo zelene salate pa ne znam što je od to dvoje.

Koje vi uzimate?

vidra's Avatar

mliječni proizvodi znaju smetat.
    ja sam s oboje pila sojino, ali samo u kavi, a šta je to, prst-dva na dan.
    nije im smetalo.
    a da nije još šta?
    moji nisu imali grčeve, ali je maloga na početku "ubilo" kad sam jela šalšu i palamide.
    pa sam izbjegavala i plavu ribu i pome.

mayato's Avatar

Prva tri mjeseca uopće nisam pila mlijeko, nikakvo, ali zelenu salatu sam jela i grčeve uopće nismo imali, nikako. Skužila sam da ju napuhava sir i vrhnje, cijelu noć bi se napinjala da pusti vjetrić. Onda sam nakon 3 mj. počela piti malo mlijeka u kavi, kravljeg, počela jesti sir i vrhnje i sve je ok. Probala sam i sojino i rižino i meni se ne sviđa ni okus ni miris...Za kozje nemam pojma

vještičica's Avatar

potpuno preskoči mlijeko i prerađevine, bebi će biti super, a i tebi jer ćeš izgubiti kile
    ovo ja iz iskustva, sa šmizi nisam pila mlijeko skoro dvije godine, malom, čini se ne smeta (pa zato kile sporo idu...)

mamaduda's Avatar

možda da probaš sa mlijekom Lagano jutro bez laktoze, to preporučaju kod problema sa probavom i puno lakše sjeda na želudac od "običnog" mlijeka

nema veze sa tvojim problemom, ali nama je to mlijeko pomoglo koje dermatitisa i nakon nekoliko godina smo skužili (sami naravno) da nije bilo problem kravlje mlijeko nego laktoza. prije toga smo probali sva ova mlijeka koja si navela ali ona u sebi nemaju potreban kalcij i ostale blagodati kravljeg mlijeka. prije nego smo prešli na ovo bez laktoze kćer je pila kozje mlijeko ali nam je gastroenterologica rekla da kozje koliko god zdravo bilo ipak nije dovoljno dobro za djecu jer da ne sadrži sve što ima kravlje.

pomikaki's Avatar

Ja sam jednom pokušala sojino, kao da isključim mogućnost da je problem u kravljem, i to je bila jedna od rijetkih namirnica na koju je zbilja jako reagirala (nikad nisam sigurna je li smetala neka hrana, ali taj put je bilo baš strava). Zelena salata nisam nikad primijetila da smeta, kao ni ostalo sirovo povrće i voće - nismo svi isti ali ako bih ja birala prije bih posumnjala na sojino.
    Možda radije da pokušaš s rižinim mlijekom, ili pij biljni čaj. Ako želiš nadoknaditi kalcij jedi neko povrće ili papaline skupa s kostima.

Osoblje foruma BusyBee's Avatar

Nikakvo mlijeko nisam pila.

Beti3's Avatar

Ja ne pijem nikakvo mlijeko, ne mogu podnijeti ukus mlijeka i nikakvih problema nisam imala sa dojenjem ni sa količinom mlijeka koje sam stvarala, ni sa zubima. Kod mene piti mlijeko nije bitno, kalcij valjda nadoknađujem iz drugih izvora.

Rivendell's Avatar

Mene brine koliko je to Lagano jutro obrađeno i prerađeno. Kravlje mlijeko pa bez laktoze, svašta. Ja pijem zobeno, ali ne zbog malca nego zbog sebe. Ima u DM-u zobenog s dodatkom kalcija. Daleko je ukusnije od sojinog i rižinog jer je nekako slatkasto.

Davor's Avatar

Koji kalcij? Iz mlijeka
    Praktično je neiskoristiv.
    Zamjensko mlijeko :bljuc: ne služi baš ničemu i ako ne ide s kravljim nije nikakav problem jednostavno obustaviti potragu. Nikakav gubitak.

Quote Originally Posted by RozaGroza View Post
    Malca kravlje jako napuhava i grči. Tjedan dana se grčio od kolika dok ja nisam povezala mljeko i grčeve - od kad ne pijem dobro je. Ali koje smijem? Jučer sam uzela Soja mljeko, ali mi se para da ga je i to napuhalo, opet se danas nateže i nervozniji je, doduše jučer sam jela i malo zelene salate pa ne znam što je od to dvoje.

Koje vi uzimate?
    Ja bi rekla da je to od salate. Mi svi u kući imamo problema sa kravljim mlijekom i godinama pijemo sojino, ponekad zobeno i dobro nam je.

jelena.O's Avatar

moguća alergija na mlijeko.

da te utješim s malom nisam pomirisala mlijeko i bilo šta od njega punih 2 godine
    s malim već 15.5 mjeseci , a ima 16.5

više povrća i tablete od kalcija