Pokazuje rezultate 1 do 19 od 19

Tema: Nakon spinalne.. 24h mirovanje ili?

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno Nakon spinalne.. 24h mirovanje ili?

Izgleda da i u ovom slučaju bolnice imaju različita pravila..
    Kakva su vaša iskustva?
    Ja sam imala pod opčom hitni carski, i digli su me isto popodne.. Rekli mi da je brži oporavak.
    To je bilo u Zadru, zanima me kako je u drugim bolnicama

Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Da, nakon spinalne 24 h mirovanje (Sv. Duh). Ne samo mirovanje, već potpuno ležeći položaj, ni uzglavlje se ne smije podići. Najlaičkije moguće rečeno: zbog spinalne, ''dira'' se u kralježnicu. Ja nakon spinalne nisam imala nikakve probleme, ali neke žene imaju bolove na mjestu uboda, vrtoglavice.. i sestre ne daju nikakvo dizanje glave. Drugi puta sam bila u općoj anesteziji i, koliko se sjećam, mogla sam na intenzivnoj ležati kako sam htjela, tj. i s podignutim uzglavljem. Dizanje iz kreveta nakon carskog ide sljedeći dan, mora se napraviti par koraka. Poželjno je i okretanje s boka na bok i lagano podizanje i kretanje. Nakon 1. carskog mi je to bilo nemoguća misija, boljelo je i peklo pakleno, a nakon 2. ništa strašno, došla sam u sobu s intenzivne, dobila dijete i brinula o njemu, dizala se, sjedila, dojila, izdajala se, prematala ga...

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Rodila sam u 15 a digli su me drugi dan oko 9, nisam bila u potpuno ležečem položaju, uzglavlje od kreveta je bilo podignuto. Kad su me dignuli u 9 odveli su me na tuširanje i pješke na odjel. Bol na mjestu uboda sam osjećala još dosta dugo i danas nakon 18mj mi se zna dogoditi da me boli. Baš me čudi kako svaka bolnica ima drugačiju proceduru.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

opća anestezija-što brža mobilizacija
    regionalna anestezija- 24 satno mirovanje pa mobilizacija

mitovski avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj princess puffy prvotno napisa Vidi poruku
    opća anestezija-što brža mobilizacija
    regionalna anestezija- 24 satno mirovanje pa mobilizacija
    Zašto su mene digli nakon 18 sati, ovo me baš ljuti.

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

nema te šta boliti na mjestu uboda, to je kao da kažeš da te boli ruka od venepunkcije nakon godine dana

nije toliko strašno što su te digli nakon 18 h, nemoj se ljutiti radi toga, iako svima se savjetuje 24 h

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

nema pravila
    ja sam ležala 24h kod oba CR jer su bila planirana
    cure koje su rodile popodne ili naveče isto su ujutro maknuli sa intenzvne jer je mala, stanu im samo 3 kreveta, a oni su im potrebni

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Oba puta sam imala spinalnu i oba puta sam se smela pomerati kada i koliko sam mogla.Prvi put-dizanje na noge posle 12sati, drugi put-5 sati. Oba CR su bila u Austriji i ne znam ni za koga ko je ovde morao lezati 24sata.

vitika avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

oba puta dogovoreni carski na SD, oba puta spinalna. 24 sata na intenzivnoj bez micanja. nikakvo dizanje glave i uzglavlja. moze se dogodit (rijetko ali se dogada), da usljed davanja spinalne vrlo mala kolicina likvora (tekucine iz ledne mozdine) izcuri van i to onda moze uzrokovat strasne glavobolje i mucnine (iskusio MM kod operacije koljena i spinalne). miruje se zbog toga da se te eventualne nuspojave kod spinalne svedu na minimum.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

SD, mirovanje mislim 24 h nakon spinalne, bez dizanja uzglavlja, samo sam malo vrtila stopalima i micala noge. Radili mi blood patch zbog glavobolje, koja nije bila strašna, ali je bila tipična - ne boli kad ležiš, boli kad se vertikaliziraš, jedan neugodan pritisak u glavi. Sve prošlo odmah nakon blood patcha. Kažu da su tome sklonije ove koje imaju niži tlak i manje kila i nije baš ta blaga glavobolja toliko opskurno rijetka - ja imam dojam (laički, pacijentski) da ih ipak "zgine" od toga nemali broj, ali možda ne dramatično, ali toliko da zahtijeva krvnu zakrpu, nakon koje bude instant bolje, barem po mom iskustvu - ono, ko rukom odnešeno.

Smokvica. avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

A jel se može dojiti u tih 24h?

vidra avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2007

Početno

ja nisam mogla jer beba nije bila sa mnom na intenzivnoj. samo su mi je još jednom donili pokazat.
    ali, čim su me odvezli u sobu, počeli smo.
    s carom ionako kasni mlijeko. dok jadno tijelo skuži da je rodilo.
    meni je beba došla taman na kolostrum oba puta.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Smokvica. prvotno napisa Vidi poruku
    A jel se može dojiti u tih 24h?
    Ovisno, valjda, o organizaciji bolnice - na intenzivni odjel se ne donose bebe (SD), barem prije nisu - tako da ako "carica" tamo završi onda ne.

A i inače je malo nategnuto - ako se ne smiješ micati, tj. ako je to preporuka da ti leđa moraju bit ful ravno, ono, ni glavu dignuti, piješ tako da srčeš slamkom tekućinu - teže je izvedivo, barem kako ja to vidim.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Hm, prvi CR-bila sam na intezivnoj, bebače donijeli samo da ih vidim. Dojenja nije bilo jer su bili na neonatologiji.
    Glava me rasturala, ali nitko nije predložio zakrpu jer su mislili da me boli od visokog tlaka.
    Drugi CR-zbog gužve su me odmah otpravili na odjel i ujutro donijeli bebu i ostavili me da se s njom, u tom ležećem položaju,
    sa uvučenim bradavicama, ona je imala i frenulum (nitko skužio), mučim. Rezultat je bio da su mi grudi bile u ranama, a ja u bolovima, ali ovaj put od kreveta i mučenja da ležečki dojim.

Da kojim slučajem rodim još jedno, potpisala bih da me nakon 24 sata puste doma. Jer da mi se ponovi zadnji scenarij, mislim da bih nekog udavila.

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Meni su nakon carskog sa spinalnom rekli da moram strogo mirovati, ali koma mi je bilo to što sam se svakih pet minuta grčila u bolovima. Ja laički smatram da mi nisu smjeli dati ništa za stezanje maternice, jer je to očito bilo prenaglo "stezanje", pa je to onda izazavalo te strašne grčeve.
    A onda nakon sve te preventive nemicanja, usfalilo im mjesto na intenzivnoj, pa me odveli u sobu.
    Ali, nije bilo mjesta u sobama, pa su me htjeli zgurati u jednokrevetnu. Ali,,, krevet nisu mogli ugurati kroz uska vrata, pa sam se par sati nakon carskog morala ustati i sama ušetati u sobu.
    Tragikomedija, ko i mnoge stvari kod nas.

valentina369 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2011

Početno

Nakon carskog sa spinalnom oko 10 prijepodne, u Čakovcu, dizanje na noge navečer toga dana, bez posebnih bolova i bez glavobolja, na intenzivnoj nisam ni bila, nego odmah u rodilište, beba odmah meni u sobu i to večer kad je mali princ ogladnio bilo je mlijeka ko u priči - i on i ja sretni!

Datum pristupanja
    Jul 2011
    41

Početno

prvi hitni CR u općoj - digli me nakon oko 30h i to je bilo gadno
    drugi CR, spinalna, za par sati su mi podigli uzglavlje na krevetu, digla se za 12h, hodala, za 24h se tuširala, nosila bebu po sobi

Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

spinalna u 21,00 navečer, CR, noć mirovanje doduše s oduzetim nogama drugo nisam ni mogla , sljedeći dan oko 12,00-13,00 iz intenzivne me posjeli na kolica i u sobu, a dok sam ležala, mislim da sam cijelo vrijeme bila u ležećem (ne mogu sto posto reći), sad kad razmišljam čini mi se da sam ujutro bila i uzdignutog uzglavlja, kad sam stigla u sobu normalno sam sve odhodalavala
    Posljednje uređivanje od Blekonja : 20.11.2011. at 21:44

coolerica avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Citiraj tinaM prvotno napisa Vidi poruku
    spinalna, za par sati su mi podigli uzglavlje na krevetu, digla se za 12h, hodala, za 24h se tuširala, nosila bebu po sobi
    isto! možda ne za 12 ali do 15 sigurno. rodila u 23.29 u 18 sljedeći dan na odjelu s bebom. 5. dan izašla iz rodilišta, 6. dan ujutro šetala psa jer mi je trebalo malo zraka.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •